Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Zastoj u razvoju bebe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Zastoj u razvoju bebe

Jučer sam bila na pregledu na Sv. Duhu, bila sam naručena kod Dr. Hafnera ali ga je mjenjao neki drugi napuhani doktor.
    Uglavnom sve je pogledao ispitivao i onda pita koji mi je zadnji ultrazvuk.
    Ja mu pokažem nalaz.
    A on veli to je zadnji pa kako beba 2 kg ako je tak onda imamo zastoj u razvoju.
    I tu me totalno zbunio je više nisam znala niš.
    Onda sam išla tražiti po fasciklu jer imam još koji papir ali nije bilo niš, da bi na kraju ispalo da ja nemam pojima jel još postoji neki papir.
    Dobro uglavnom me onda pregledao i pogledao na UVZ i na trenutak samo ne znam kaj je opće mogao vidjeti u tak kratkom i brzom periodu.
    I onda je črčkao po papiru a ja sam samo pitala jel sve ok on je rekao da je
    Kad sam došla u auto pogledala sam i onda se sjetila da je moj dr na pregledu baš rekao da je bebica oko 2 kg a to je bilo negdje 30-31 tjedan i procjenio porođajnu težinu oko 3600.
    I onda sam si ja poslije razmišljala da je ovaj doktor malo blebnuo prepostavljam ili htio ispasti pametan, ne znam ali mislim da je sve to ok zakaj ne bi moglo biti 2kg neko se rodi sa toliko.
    Ali odmah sam sanjala kak nije nekaj u redi.Ma i ti doktori znaju samo zasrati stvar zato ne volim ići u bolnice kod doktora.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da postoji zastoj u rastu, ne bi te pustio doma već bi te poslao na daljnju obradu.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pa koliko si sad trudna?
    I koje su ti mjere bebice, što je napisao za FL i AC, a koliko su bile na zadnjem UZV?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa
    Da postoji zastoj u rastu, ne bi te pustio doma već bi te poslao na daljnju obradu.
    X

Odi ti opet kod Hafnera, bitno je da te pogleda netko tko te i do sada pratio i zna situaciju. Kad te netko prvi put vidi, ima drugačiji stav od onoga tko prati tvoju trudnoću.

(I meni su tako jednom spomenuli zastoj, u istoj priči kad Hafnera nije bilo, ali ja sam ležala tamo na čuvanju trudnoće pa sam brzo bila u prilici da pitam što me zanimalo... Na kraju je sve dobro ispalo. Sretno!)

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mislim da se ne bi trebala brinuti, čekaj da opet odeš kod dr. hafnera, da nešto ne štima on bi to i primjetio, ipak je jedan od boljih stručnjaka za uzv (meni i najbolji). Reci mu kaj ti je ovaj rekao, pa da čuješ njegov komentar!
    think pink!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kod mene ti je bilo slično tako. U zadnjim tjednima beba jednostavno nije više baš puno rasla (a ja sam se debljala).
    Kad mi je prvi puta rekao "beba vam je mala" poslije pregleda sam se rasplakala da je MM mislo da se nešto strašno dogodilo.
    No, gle, bebica se stvarno rodila mala, 2,4 kg i sad je pravi macan od 13 kg (sa svojih 18 mjeseci). U svakom slučaju, rodila sam ga brzinom munje obzirom da je bio malen, samo je skliznuo.
    Tako da činjenica da je "beba mala", a ne traže te da ostaneš u bolnici, stavno ne mora značiti ništa loše.

btw. kakvi god bili ti doktori na Sv. Duhu vezano za ponašanje i sve drugo (oprema, osoblje), moram priznati da su se na kraju pokazali da su ipak stručnjaci. Valjda baš usprkos svemu ostalome lošem oko njih i u njima.

Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

uz mnoge komplikacije u trudnoći, zadnja dva mjeseca mi se javio i zastoj u rastu. išla sam na uzv svakih tjedan dana, plakala ko kišna godina svaki put. nakraju sam rodila bebu tešku 3500g i 53cm dugu, bila u šoku i ja i doktori. točne vrijednosti na uzv-u nije moguće 100% izmjeriti jer to ovisi i o uzv aparatu i o trenutnom položaju bebe. i nije bitna težina bebe, bitni su tjedni u kojima se rađa, odnosno da li su organi zreli

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

domy ne trebaš uopće brinuti. I ja sam kod Hafnera, nažalost mi zbilja imamo zastoj u rastu, naš je malac u 31. tjednu jedva 1400g. Ovo kod tebe sigurno nije zastoj, imala si nesreću da naletiš na krivog doktora. Kod ozbiljnog zastoja u rastu ti ne gine hospitalizacija, a ovakvo glupo plašenje me jako nervira Opusti se i uživaj, možda na kraju dobiješ i diva.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma da kakvo vleiš i dobro veliš glupi doktor.
    Samo bubne i ostane živ.
    Baš sam danas pričala frendici i veli ona dobro je da neki od tih doktora ne dobije batina.
    Ipak su to trudnice sa hormonima koi im luduju pa da ih ne strefi neka.
    Ma idu mi na živce ti doktori prave se netko i nešto a kad zaj... stvar šute kao zadnji papci.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

domy, i moje mišljenje je da ne trebaš brinuti, ali kako bi se umirila otiđi još do svog doktora.
    Moja bebica malo zaostaje u rastu prema zadnjoj mengi. Ali ja sam uvjerena da je s obzirom na neredovite cikluse bilo kasnije začeće.
    Od starta je tjedan dana manja, u jednom trenutku su mjere odgovarale tjednima po mengi, pa su opet počele zaostajati za tjedan, pa čak i nešto više. Doktorica ništa ne spominje i dok me ne strpaju u bolnicu trudim se ne zamarati. Ovako si samo nabijam šizeve i paranoje.
    A i mislim si pa možda je na mene malena, ja sam metar i žilet, rodila se sa 50cm i 3050g. MM je rođen prerano i imao je nekih 2kg, tako da mi on nije mjerilo .

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gle, meni su u 30. tjednu procjenili 1 kg, to je zastoj u rastu.
    dr mi je rekao da je trebao biti točno duplo.
    primili su me isti dan.
    ne brini, sve bude ok!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala cure na ohrabrenju.
    Ma i ja tak mislim.
    Čekam ponedjeljak pa će valjda Hafner nešto pametnije reči

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Baš me zanima što ćeš saznati. Imam sličnu čudnu situaciju ali uvjerena sam da je doktor malo krivo mjerio. Mjerenje s 20 tjedana: beba veličine 21,5 tjedan (moj socijalni doktor); mjerenje s 24 tjedna: beba veličine za 25,5 tjedana (privatni doktor); mjerenje s 28 tjedana: beba veličine 28 tjedana (po mojim provjerama mjera, čak i manja!! - mjerenje vršio socijalni ginić). Ništa nije komentirao jer mu aparat pokazuje da su mjere taman za 28 tjedana. Izračun težine je ispao 900 i nešto grama - a ne zna da je drugi doktor prije 4 tjedna izmjerio 880g!
    Rekao je da je sve u redu. Ali poslao me ne Sveti duh "da imamo i njihov nalaz" - pretpostavljam da je to standardna procedura. 2.2. imam pregled na Svetom duhu i nadam se da će moje pretpostavke biti potvrđene i da je beba velika koliko je jako osjećam u trbuhu
    Međutim, mislim da bi doktori jako trebali paziti što govore. Ali mi im nažalost nismo osobno bitne, mi smo njihov predmet obrade i nastoje nas obraditi. Ako nešto usput kažu, to je bonus A ti si poslije to prevedi kako znaš i umiješ. Samo oni koje plaćaš (i to ne svi) se udostoje reći koju riječ više i to bez nevoljkog izgleda na licu. Valjda su svi oni ljubomorni na nas što imamo mogućnost stvaranja života.........

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mmmaja prvotno napisa
    Međutim, mislim da bi doktori jako trebali paziti što govore. Ali mi im nažalost nismo osobno bitne, mi smo njihov predmet obrade i nastoje nas obraditi. Ako nešto usput kažu, to je bonus .
    Slažem se u potpunosti sa tobom, pogotovo nama trudnicama koje smo pun e hormona i koječega.
    Ma mene ljuti način na koji je on to rekao i kako.
    Onako bahato i prepotentno, ali moram priznati da nisam baš previše zabrinuta.
    Idem sutra opet i nadam se da će biti Hafner i da će on biti malo pametniji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •