-
evo podizem topik
moja curica ima 8,5 mjeseci i dva obroka, kaka svakih otprilike 5 dana, ali place i vristi dok kaka s tim da je obavezno ja drzim iznad tute sa nogicama prema trbuhu, inace nema sanse da izadje, govance je tvrdo i bas joj zapne. Ne vjerujem da ona svu tu dohranu potrosi jer kad se pokaka to je kolicina koju pokaka i moj trogodisnji sin. Dajem joj svaki dan zlicicu maslinovog ulja i u jedan obrok ukomponiram sljive. Inace jede brokulu, zgance, tikvice i ostalu hranu koja ne zatvara. Vode pije, sad sam joj pocela davati sok od kompota od sljive, ali bas nece sokove i cajeve. Muka mi bude kad vec cetvrti dan prodje a nije kakala. S obzirom da se muci dal da joj dam te glicerinske cepice? Ne bih zvala padijatra jer njemu cim kazem da je plakala par dana za redom on odma vadi krv i salje nas na hitnu ped, a ono budu zubi pa mi bezveze maltretira dijete.
-
Kad moj mali prvi puta nije 9 dana imao stolicu (2 mjeseca, isključivo dojen) patronažna pitala ima li netko u obitelji "lijena crijeva"? Kaže da bez obzira na hranu neki ljudi imaju sporu probavu. Ali da se i tu može pomoći. Više povrća, šljive i kompot od šljive, slatka kamilica. Jučer sam čula od patronažne da su breskve vinogradke izuzetno dobre za stolicu, bolje od krušaka.
Pokušaj naći na placu kod neke bakice, sad ih još ima.
Moj mališa (6 mjeseci) prekjučer nakon tri dana kakao u roku od dva sata nakon što je popio čisti sok od kruške - pola dcl.
Inače, od kada je počeo jesti dohranu (palenta, jabuka, kruška), stolica postala tvrđa, pa se i mi mučimo. Uz samu krušku je ok.
-
dok je bila iskljucivo dojena nisam se brinula, ali nasi problemi su krenuli s dohranom, iako jede sljive svaki dan, breskve, maslinovo ulje i pazim da dajem samo hranu koja otvara, opet ne kaka. Da ja imam lijena crijeva i moja mama isto, vec godinama se borim s tim i pazim svaki dan sta jedem, mislila sam da ne pogadja tako male bebe i da je to prilagodba na dohranu, al vec stvarno dugo traje.
-
Bebac ,iskljucivo dojen , ima 3,5 mj ,2-3 puta na dan puni pelenu... nikad nije imao neku tvrdju stolicu, to su one zute ,sve prodje kroz pelenu i na povrsini ostane par "zrna" velicine susama.
Nedavno smo bibli u jednoj posjeti i tu se nasla jedna teta koja je pedica, slucajno to vidjela i pita me koliko to tako vec traje, i kad sam joj rekla da je od rodjenja- ona je malo podigla obrve, kao da bi trebao imati tvrdju stolicu. Njemu je ponekad i kasasta, ima i sluzi ponekad, ali vise je to vodenasta zuta, ponekad malo tamnija. Trebam li se zabrinuti?
Beban fino napreduje, puno podriguje i prducka jer jede haljapljivo , i ja imam jak LD. Mogu li takve stolice biti od toga sto mozda ne dodje do masnijeg mlijeka nego se naguta zraka i vodenastog ,prvog mlijeka? Da li da izdojim to prvo, pa da ga onda stavljam na podoj?
I jos ovo, spava na stomaku, a opada mu kosica i cesto u stolici vidim i dlake :/ Mogu li tu sta da ucinim? Sa prvim djetetom nista od ovog nije bilo ...
Posljednje uređivanje od a72 : 27.09.2010. at 16:04
-
a72, to ti je sasvim normalna stolica isključivo dojenog djeteta. Moguće da ta pedica takvu djecu baš i ne viđa često.
-
Evo mene opet, mala ne kaka po pet dana i u zadnjih nekoliko tjedana primjetila sam krv na kakici. A nakon tiskanja uz plac naravno izadje joj i mala kvrzica, mislim da je to hemeroid iako mi je to nevjerojatno za bebu. Pitali smo pedijatra sta da radimo i dao nam je neki sirup od smokve i šljive (laboratorij herba). Ne znam hoce li to pomoci jer joj dajemo svaki dan kasicu od suhih smokvi i sljiva sa zitaricama, pa razmisljam o tim glicerinskim cepicima. Ima li netko iskustva i kakva su sa tim sirupom i cepicima?
-
Glicerinski čepići se upotrebljavaju baš u krajnjoj nuždi i nikako nisu za svakodnevnu/čestu upotrebu. Oni otope tvrđi čep koji se stvori i onda kakač lakše izađe.
Mi smo prije mjesec i pol dana imali pravu krizu sa stolicom, tvrda i nikako van. Uvela sam mu mrkvu u prehranu i to 5 dana zaredom (ne znam šta mi je bilo da uopće nisam mislila na zatvor). Onda je pomogao čepić.
U zadnjih mjesec dana je puno bolje - pokušavam mu davati što više vode, do sada nije htio, ali sad je počeo malo više vode piti. I odmah je češća stolica i mekša. Dakle, nama je pomogla voda, a pomalo i sok od šljive kojega mu pokušavam dati. Ni to nije htio, nisam mu prije niti nudila nikakve sokove niti čajeve nego samo vodu, ali ako je to uvjet da ima bolju stolicu...
I mi smo hranom pokušali regulirati stolicu - i šljivama, i marelicom, i kruškom - samu krušku (ne kašicu, nego baš krušku) je jeo danima i NIŠTA!!! kakač i dalje tvrd (ne tako tvrd da ne ide van, ali ipak tvrd.) Sada mi se čini da mu dobro čine integralne pahuljice od tri vrste žitarica iz DM-a koje mu stavim u voće i kuhano povrće (npr. jednu žlicu u 10 dkg brokule). I više ne jedemo mrkvu, rižu nismo ni probali, ni krumpir.
Taj sirup nismo upotrebljavali, nije nam patronažna ništa o tome rekla.
-
Za stolicu su jako dobri žganci (od početka dohrane), jogurt (ne znam kada točno, od godinu dana, mislim, možda i ranije), bučine sjemenke, sjemenke suncokreta. Naravno, šljive.
Umjesto tih pahuljica bolje kuhajte djeci griz od ječma, pira, ubacite pšenične klice..., pahuljice od zobi, pira.
MIslim da i banana zatvara (iako mi mnogi kažu da je individualno), a riža svakako.
-
ovako probali smo sljive, smokve, kruske, zitarice, sirup od slijve i smokve, zgance s tikvicom, jogurt i nista nije pomoglo. Pije dosta vode, dala sam joj nekoliko puta glicerinske cepice i to kad po nekoliko dana ne kaka, ali nekad ni to nije pomoglo. I onda sam se sjetila magnezija. Dajem joj pola vrecice magnezij direkt od Biolectra, u vrecicama je u prahu. Svidja joj se i samo jpoj nasipam u usta. I tako smo mi od kakanja svakih 5 dana uz vristanje i krv u stolici te cupanja tvrdih kuglica iz guze, dosli da kakanje 1-2 puta dnevno. Pa preporucam svima sa istim problemom iako ovdje jos nisam cula da netko imao tako gadne probleme kao mi. To naravno ne vrijedi za iskljucivo dojenu djecu, nego na djecu koja su na dohrani.
-
nemam baš puno vremena čitati cijelu temu, pa ako mi može netko odgovoriti koliko često kakaju djeca od približno godinu dana i kakve su im konzistencije kakice?
mi smo na AD-u od njenog 8 mjeseca (nije bilo dana ni dok je pila moje mlijeko,a ni sada da je imala zatvor, ali imamo još uvijek 3-4 kakice dnevno, neke obilatije, neke oskudnije)
-
moja je cura imala izostanak od 18 dana --- stvarno mi je to već bilo za zabrinuti se... dojena je bila, nikakvih smetnji zbog nekakanja... ali 18 dana je puuno!!!
-
podižem
da se i ovdje pribilježim. T ima 4,5 mj. Isključivo dojen do prije 10tak dana kad smo bili na sistematskom i Dr. nam rekla da uvedem kašice šljive, kruške..Ni prije, a ni sada nakon kašica, ne kaka. Nemamo rekorda, jer ga ne čekam- nakon 8 dana stavljam pola čepića. I strašno mi je to! Jer se onda napinjjeeee ajme
Inace, nije nervozan, kenjkav..da JA ne znam da nije kako tolike dane, ne bi se skužilo ni po čemu.
Stvarno više ne znam što da činim, jer smo sve isprobali (masaže, "bicikli", kamilicu, sokove..). Jedno vrijeme/ dok je bio manji/ je bilo uspješno uz Portalak sirup. Sada više ga ne želi blizu usta..
-
Možda glupo pitanje od mame čije dijete oduvijek redovno kaka, ali zašto to nekakanje tebe toliko opterećuje, kad njega očigledno ne muči? (obzirom da za isključivo dojenu djecu to nije zabrinjavajuće- majčino mlijeko je jako lako probavljivo i može se i probavljati bez viškova, prema la leche league)
-
Pa, iskreno, zato sto nista ne znam! Totalno mi je to nepoznata situacija; cujem sa strane razna iskustva, sto savjeta- ali niti jedan nije isto kao kod mog T. Stariji braco od rodjenja ima savrsenu stolicu...i onda Šok sa T.
I da...opterecuje me jer kad konacno na poticaj pocme kakat...to strasno izgleda/ crveni se, tiska, grci se. Sto bi tek bilo i kako bi izgledalo da ga ne potjeramo?
Ne zelim saznati
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Pa ajde pustite jednom da ga samog potjera pa cete vidjeti. Možda se grči i napinje baš zato što ste ga potjerali.. Pusti ga ako ne vidis da se muči i da mu nekakanje ne smeta. Šteta tako malom djetetu koje je na majčinom mlijeku davat šljive i sokove, pa to mu još više remeti probavu i crijeva.. Možda je za njega jednostavno prirodno da mu tijelo iskoristi sve što pojede pa nema potrebu bacat ništa van neko vrijeme.. Daj mu to vrijeme ako djetetu ne smeta.
-
-
Da, pelena je redovno bila mokra. A beba je lijepo i brzo napredovala na maminom mlijeku.
S mjesec i pol je udvostrucila porodjajnu tezinu, a s 5 i pol mjeseci utrostrucila.
Ocito je tijelo sve zalihe sacuvalo za rast
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma