-
Mi je zovemo Pazija, i najbolja je kad ima 20ak biljaka. Al ako nema, jedeš što ima.
Kad sam bila na jednom imanju u Zagorju, ostala sma "paf" kad sam vidjela koliko toga raste među grožđem i jabukama, tako da znam za sigurno da se u kontinentu može nać bar 7-8 vrsta.
Mi je radimo na par načina, ako ima puno biljaka onda je ili kuhamo na lešo s patatama i začinimo soli i maslinovim uljem (ne radimo pire niti išta štrukavamo jer to ne volim ni s blitvom) ili radimo ala Broccoli di rabe dakle samo se očisti opere i dinsta u voku sa maslinovim uljem i soli - poklopljeno. Tako zadrži svu svoju žestinu, pa to i nije baš neki način za "početnike" jer vas šokira punina i jačina okusa. Na koji god način da je kuham kao prilog pbavezno ide mladi luk ili ljubičasta kapula, sirovi, očišćeni i posoljeni, to dvoje je zajedno jednostavno topi u ustima. A ako vam samo to nije dovoljno super je i sa šnicelima, ili ribom, ili meni najdraža varijanta, slanim inčunima ili srđelama.
Onda ima jedna varijanta kuhanja samo za 1 biljku koja se zov žučenica (mislim da se to još zove i maslačkov list - ali nisam sigurna, mora imati crvenkaste stapke) ona se skuha u vodi dok su stapke mekane, procjedi i začini na salatau sa tvrdo kuhanim jajima, ja ne štedim na octu ili limunu jer volim kiselkasto. Ovo je idealno kao dodatak uz nekakvo meso.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma