Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: problem s kakanjem i pranjem kose - help!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno problem s kakanjem i pranjem kose - help!

što se dogodilo!?!?!?!

jučer sam zaključila da imamo veliki problem pa si mislim da podijelim s vama!

moja ćupi je od rođenja voljela vodu i red.
    pa je tako kakala svaki dan u isto vrijeme, poslije toga kupanje, sve do vrtića.
    onda je krenula u vrtić, par dana zatvora i sve po starom, čak su me nekoliko puta zvali da ima proljev, koliko je kakala a budući da je cicala do dvije godine, stolica je bila nešto mekša.
    i onda smo na ljeto, kada je napunila dvije godine, skinuli pelenu, dnevnu, prestala je cicati, a sve to bez ikakvih problema, ma za poželjeti.

no....kako smo skinuli pelenu krenuo je zatvor.
    nije znala kako da to obavi, no po povratku u zg i to je nekeko skužila i bilo je bolje.
    ali, kaka svaki treći, četvrti dan.
    i sad se javlja problem, stolica je tvrda, boli ju i neće kakati.
    tu se počinju javlajti problemi s kupanjem.
    ne da prati kosu, malo negoduje....
    i to nas je dovelo do jučerašnjeg scenarija...kaka nakon tri dana uz pomoć glicerinskog čepića, pranje kose uz urlike bliže animalnih krikova...

u svakom slučaju, ne znam što se dogodilo!
    a još manje kako to popraviti.

drugo se nije ništa promijenilo...u vrtiću je sve ok, prijatelji su isti...
    doma je sve po starom, nikakvih stresova...
    hrana je ostala ista, čak je i naglasak na omekšivačima stolice...

sve je ostalo isto osim što ne možemo ući u kupaonu bez da kaže ne kosicu i ne na wc!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

znam kako ti je. mi se sa kakanjem jos borimo a sa pranjem kose napredujemo. pomoglo nam je kad smo kupili sampon sa strumpfovima pa joj kosa poslije pranja mirise po njima
    i veeeliki rucnik koji ona drzi na ocima kad joj ispirem kosu.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ajme, to s kakanjem je koma... Ta je faza držala mog starijeg u dobi od cca. 2,5 do 3 godine, urlao je kad bi predložila wc i skoro redovito je kakao u gaće- tvrde "ovcaste" brabonjke, tako suhe da smo ih mogli samo pokupiti iz gaćica i mirno nastaviti sa životima (ne baš da smo tako radili, ali...) Inače je najnormalnije bio bez pelena i danju i noću, ali se, eto, od kakice nerado odvajao I odjednom ga je prošlo, iznenada i bez očitog razloga kako je i počelo. Jelovnik je cijelo vrijeme bio isti, kakica je uvijek bila isto tvrda, samo smo mi malo olabavili! E da, znao bi on tako ponekad i u vrtiću "odbrabonjat" svoje, ali mi smo čin je faza krenula na to upozorili tete koje su rekle da je to poprilično često, pa nas je i to umirilo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kakanje - To se zna dogoditi nakon micanja pelene - dijete još nema potpunu kontrolu nad sfinkterima...

Obično prolazi samo od sebe za par tjedana (kod mog starijeg trajalo je i dulje, riješilo se kad smo se riješili i noćne pelene tj. kad je kontrola nad nuždom bila u potpunosti uspostavljena).

Kosa - tu nije bilo nikakvih problema, ali moji su dječaci od najranije dobi šišani "na ježeka" i pranje kose je sastavni dio kupanja. Kako je kod tak malih djevojčica, ne znam. Kad sam bila teta čuvalica malo starijoj (5 godina) problem nije bio pranje kose nego raščešljavanje - čupalo ju je, jer se kosa petljala, a bila je dugačka do pola leđa. Rješenje - neki šampon protiv zaplitanja (ne znam više koji smo uzeli), ali mislim da toga ima ... Ili staviti mrvicu regeneratora. Bitno je doznati što je problem - ako ju peku oči, onda nek ih pokriva ručnikom. Ako je petljanje kose - onda regenerator, ako je sušenje, onda... ne znam, nek si suši sama kraj radijatora (moj stariji je mrzio fen, to je razlog zašto sam ih tak rano počela šišati i nikad nismo odustali od toga).

Sretno! To prolazi... Samo jednom otkriješ "Gle, ne pravi više probleme pri ulazu u kupaonicu..."!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo imali isti "problem" s kakanjem nako skidanje pelene.
    Rješili smo ga na način da smo pustili da dok on sam uspostavi kontrolu nad kakanjem, kaka kako želi i gdje želi - čitaj u gaće, ili jedno vrijeme nakon kupanja u kadu.
    Pokušali smo ponovno uspostaviti "rutinu" za kakanje, odnosno pratili smo u koje vrijeme najčešće kaka i onda smo cijelo to vrijeme bili kod kuće na poznatom terenu i igrali se neke mirne igre, da se smiri, opusti i odluči pokakati.
    Problem tvrdih brabonjaka se rješio jako brzo - cca tjedan dana, ali sam ga ja i dalje pustila da kaka u gaće da ga odmah "ne šokiram", svaki put bih smireno reagirala i rekla, ok, sve je u redu, bravo, pokakao si se, drugi put reci kad ti se kaka pa kakaš na wc -u, i točka, bez daljnjih komentara. Kakač bi bacili u wc, pustili vodu i baj baj. Za cca mjesec dana je sam počeo tražiti i uveli smo knjigice na wc - u.
    Kad bi pišao, uzeli bismo zanimljive priče i čitali, da se opusti, pa bi se i pokakao, nakon malo takvog treninga, sam bez problema traži kad treba kakati. I bez trauma, a meni je to najvažnije od svega.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

s kakanjem mi nismo imali problema, ali cure od mog brata jesu nakon skidanja pelene nekoliko mjeseci (čak su im znali nakon 3 dana staviti pelenu, pokakale bi se u nju i dalje sve po starom...prijateljicina mala je imala isti problem, onda joj je ona kupila onu klupicu za pod noge, dasku za crtanje i bojice i stavila ju na školjku, ova bi se udobno smjestila, crtala (tako se opuštala )i na kraju kad bi zaboravila da je na wc školjci i opustila se pokakala bi se ....nakon nekog vremena crtača daska im nije trebala jer se sve unormalilo s kakanjem .
    što se pranja kose tiče N se često kupa s tatom u kadi, pa se zalijevaju po glavi kanticama tako da smo to riješili, jer joj u igri ne smeta da joj voda ide niz lice i oči, onda zajedno peru kosu (sve kroz igru)..nama je problem sušenje fenom, bolje rečeno šou i ako se u dogledno vrijeme to ne sredi čim se pojave prve zrake sunca idemo kod frizera na šišanjac...

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj tak sam si jadna, na sto muka!
    ali ajde, bar nisam jedina!

uglavnom, jučer je kakala sama od sebe, nije baš reprezentativna priča, ali...ja sam bila na wc-u, i ona je dobila volju pa je sjela na tutu i tako smo nas dvije zajedno i bez muke to obavile
    i baš je bila bez traume...sama je tražila i bilo je ok!

a kosa, probat ćemo to s ručnikom, možda upali!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

balerina je imala traumu dok sam aj bila na putu. opekla se cajem po licu pa ju je otac po nalogu hitne hladio po licu s vodom u kadi. kad sam se vratila s puta moje djete koje je samo islo u kadu nije htjelo ni prici istoj . prvo smo rjesili tusiranje. a onda sam uz lagani dogovor i nagovor uspjela vratiti i pranje kose. prvo smo na oci stavili naocale za plivanje tzv. googels-ice koje sam na srecu imala jer idu na bazen. uz njih je jos i rucnik bio u preko te cijele konstrukcije .
    sad se pere kosa normalno s rucnikom i zabacenom glavom. rucnik je tu vise kao sigurnost, nego sto ona ima potrebu za njim. mislim da sam joj vratila povjerenje.
    a sad sto se tice nase prijateljice, puno njima stvari puhne u nekom trenutku da ne bi, da se toga strase i sl. vjerujem da cete vas dvije to sve nekako savladati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    balerina je imala traumu dok sam aj bila na putu. opekla se cajem po licu pa ju je otac po nalogu hitne hladio po licu s vodom u kadi. kad sam se vratila s puta moje djete koje je samo islo u kadu nije htjelo ni prici istoj . prvo smo rjesili tusiranje. a onda sam uz lagani dogovor i nagovor uspjela vratiti i pranje kose. prvo smo na oci stavili naocale za plivanje tzv. googels-ice koje sam na srecu imala jer idu na bazen. uz njih je jos i rucnik bio u preko te cijele konstrukcije .
    sad se pere kosa normalno s rucnikom i zabacenom glavom. rucnik je tu vise kao sigurnost, nego sto ona ima potrebu za njim. mislim da sam joj vratila povjerenje.
    a sad sto se tice nase prijateljice, puno njima stvari puhne u nekom trenutku da ne bi, da se toga strase i sl. vjerujem da cete vas dvije to sve nekako savladati
    Ha ha ha...

Ovo s naočalama za plivanje posve sam zaboravila! Moji su čak i PERAJE nosili u kadu svojevremeno, dihalice i druge cirkusarije! Imam negdje sliku (samo tko bi to sad našao) mlađega u punoj ronilačkoj spremi za kadu! I nije ih prošlo... Stariji je neki dan (a ima skoro 10 godina) u kadu odnio neku plastičnu cijev dugu 2 metra!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi smo zavoljeli pranje kose kada je i mama i seka ušla u kadu s njom pa je ona nama prala kosu i stavljala vodu i sve...onda je naučila plivati pa roniti i obožava prati kosu nakon naše igre...

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pranje kose uz urlike bliže animalnih krikova...
    Isti slučaj, place i dere se iz petnih zila dok ne kazem da je gotovo
    Za sada nisam nasla rjesenje za ovo, a probala sam sve.
    Ima jako dugu kosu, predivnu kosu i ne zelim je šišati, tako da se nadam da ćemo prerasti ovaj problem.
    Sa kakanjem nismo imali problema, bas mi je zao kad to citam.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ajme lijepo li je vidjet poznate face ovuda!

i sve dame lijepo pozdravljam!

mi muku s kakom jos nismo prerasli iako smo u puno boljoj fazi.

cini mi se da je karla na najboljem putu da lijepo prokaka kao sto ti je to danas dokazala gestom,
    ali za slucaj da je ovo faza pocetaka neceg sto bi moglo postat nasa neugodna prica, jako je bitno znati da u ovim trenutcima kada joj se ne sviđa kakanje i kada kaka tvrdo ona moze nauciti svjesno zaustaviti kakicu. tada najcesce okolina lose reagira na nacin ili da prijeti da se mora pokakati ili kad se pokaka da se pretjerano hvali, slavi, velica kakicu. i klinci to skuze i pocnu nesvjesno manipulirati i to sve postaje psih.problem, a ne probavni.
    dakle ono sto ti ja zelim reci je da u ovih par situacija dok se jos nije zakompliciralo, da pred malom ne dajete nikakve reakcije kao da je to nesto bitno, nego skroz hladnokrvno se ponasati, kao sto bi recimo bolnicarka il teta u vrticu.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Ha ha ha...

Ovo s naočalama za plivanje posve sam zaboravila! Moji su čak i PERAJE nosili u kadu svojevremeno, dihalice i druge cirkusarije! Imam negdje sliku (samo tko bi to sad našao) mlađega u punoj ronilačkoj spremi za kadu! I nije ih prošlo... Stariji je neki dan (a ima skoro 10 godina) u kadu odnio neku plastičnu cijev dugu 2 metra!

eto vidis ninik, sama ces odabrati rekvizite za 2. dio problema.

a sto se kakanja tice, zaboravih da bi bilo najbolje da joj se kakica omeksa - imas milijun namirnica, najbolje su ti zobene pahuljice i u ljekarni kupi sirup od sljiva i smokava, to vam je skroz ok za pocetak.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, dobro je vidjeti poznata lica!
    i lukava....baš sam se tebe sjetila kad je došlo do problema s kakanjem!

uglavnom, prijavak...prekjučer ništa a jučer...tako mi dve oko pola osam idemo sjest na wc.
    i onda sam, sva sreća isprintala kojih desetak strana pjesmica nekih i tako smo nas dvije pjevale i brojale i ona se bez neke pompe pokakala!
    i bilo je super!

onda sam ju išla otuširat pa je počela urlati da neće kosu...
    ali dobro, bar jedno polje ide na bolje!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Toni je isto pravila frku oko pranja kose, a obožava kupanje i tuširanje. Počelo se nekih 2,5. Urlala bih čim bi joj smočila kosu i garant ju se čulo do zadnjeg kata. I onda su upalila dva trika. Prvi - to smo nakon mjesec dva odbacili kao nepotrebno - da drži platenu pelenu ili mali ručnik na očima dok joj perem kosu. I drugi, vrlo efikasan. Kupila sam joj u DM-u šampon roza je i nacratna je vila, princeza što li i ima kao neku krunu i rekla da je to šampon za prave princeze koje peru kosu bez suza. I onda sam pričala, još uvijek ponekad traži priču, o princezi koja pere kosu i svi se dive kako joj je lijepa kosa itd itd... I eto upalilo...

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

preporučujem knjigu o kakcu ak kužiš slovenski.
    http://www.scribd.com/doc/372773/Knjiga-o-kakcu

malo je otkačena.hehe ali djeluje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I kod nas opet problemi s kakanjem, bez pelena je vec 6 mj. bilo je perioda da je ponosno kakao sam, svima govoreci kako on sad ide kakati a bilo je i perioda, kao sto je ovaj sad, da ne kaka po 3 dana i onda stolica bude tvrda i boli ga.
    Cim mu se pocne kakati on brzo sjedne na pod i stisce guzu da govance ne moze van, onda ga ja lijepo stavim na tutu i sjedi tamo dok se ne pokaka. Znam da to bas nije pravilno al izluduje me polako s tim nekakanjem. Ne zelim mu davati nikakve sirupe ni sl. da ga potjera jer ne zelim da poslje bez toga ne moze kakati.

Pranje kose...e to je prestrasno, urlice, ostaje bez zraka, trese se...prestrasna scena... I onda se sljedeca 2 dana boji kupanja jer misli da cemo opet prat kosu. Peremo ju jednom tjedno a i to je upitno jer se ni meni ponekad neda mucit ga. Najrade bi ga osisala skroz na kratko pa da se vise ne maltretiramo i on i ja.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

lasica knjiga je za umrijet od

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lasica, meni ne otvara knjigu, otvori stranu ali knjige nema! :?

danas je na redu pranje kose, jučer je rekla da ne bi i da ćemo to obaviti danas....
    dogovorili smo da će držati ručnik na očima...
    ježim se od pomisli, ali držite fige, možda upali!

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hm pa nemam pojma.upiši u google knjiga o kakcu i potraži neki link koji bi mogla vidjeti,pa si isprintaš.
    uglavnom,ako dijete teško kaka jer je stolica tvrda,morate se boriti najprije prehranom i omekaniti stolicu,da dijete nema bolove pri kakanju.
    nama su iznimno pomogle lanene sjemenke,stavljala sam ih u apsolutno sve što sam mogla-sve.probiotici su bolji izbor od laksativa,puno tekućine-voda ili friški sok,ne umjetni.te puno vlakana.a onda kad se omekani stolica i sa lakoćom izlazi van ako je psiha problem slažem se sa doktorom:
    http://www.cybermed.hr/index.php/pbl...nje_stolice__1

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pardon,i zaboravila sam faktor vrtić.kod mojeg nećaka je bio jako bitan. naime njemu su se rugali dok je kakao u vrtiću (tete su bile u svom filmu i nisu baš pazile na djecu) i onda je on stekao averziju prema kakanju i imao je problema sa stolicom,koje su gle čuda posve nestale kada je nestao i vrtić.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jučer smo prali kosu!!!!!!!!!!
    uglavnom , urlanje je poelo kad se skinula…
    u kadi stoji, neće sjest, neće ništa, plače ali urla, doslovno vrišti…
    nekako sam ju malo namočila I našamponirla, I sad…treba isprati kosu…
    nikakvi dogovori, razgovori, ručnici nisu upalili…
    onda sam ja ušla u kadu I kao zajedno ćemo…nije bilo spektakularno bolje ali uspjela sam ju isprati I poslije je pričala tati kako smo nas dvije lijepe I imamo čistu kosicu…
    valjda će drugi put biti lakše…

lasica, thanx, vidjela sam knjigu i stvarno je

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bok ninik

ista priča bila i kod nas.
    Kakanje...ma ni čuti za to...to je bio plač, mislila sam da nikad neće proći ali nakon dva-tri tj prestalo je plakanje. Možda je tu neki strah pošto nemaju više pelenu, pa nisu više sigurni, neznam.

A za kosicu, e draga moja, također urlikanja, scenarij po kadi, nemožeš ju smiriti. Pokušali smo svašta, i na kraju smo uspijeli smirit ju tako da uzme kanticu, nagne glavu naprijed i tako vodom puni kanticu dok joj ja perem kosu...i evo...još uvijek djeluje.

Nadam se da ćete ju uspjeti smiriti jer znam kako ti je.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i moj se micek poceo derat kod pranja kose, ali smo to rijesili na nacin da zabaci glavu u nazad pa mu se voda slijeva niz ledja a ne u oci, ili niz lice. kad ga samponiram sve je ok i kad idemo to ispirat samo mu kazem da sad mora malo drzati glavu prema natrag, ja mu jos i ruku stavim ispred cela i tjeram rukom vodu prema natrag. sve se fino ispre i nema placa
    Posljednje uređivanje od Franny : 02.02.2010. at 00:21

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ninik kako napredujete?

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kenjamo sve u 16!
    imamo pjesmicu kenjalicu i stvarno je gotova za čas, kaže kaka mi se, to si otpjevamo i super!

a kosa...to je danas na redu!
    sve je njoj jasno u teoriji, ali kad treba nagnuti glavu, stane ko kip...ona fora s ručnikom...pa stavi ga na vrh glave...ne znam...duboko dišem i mislim si da će danas biti bolje!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

drago mi je da je bolje s kakanjem.

A vaš problem s pranjem kose mijenjam za naš s nacicavanjem i spavanjem!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne dam!
    pa kosa se samoobnovi nakon...koliko...tri tjedna?!?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi jos uvijek ne kakamo tj. kakamo pod ucjenama. Siroce mora sjest na tutu i kakat da bi gledao Doru. Nije tako strasno kako zvuci, na tutu ga posjednem kad vidim da mu se kaka. Sad vec ima sistem, sakrije se od mene ispod stola, sjedne i drzi drekec. Al ne zna da mom oku sokolovom ne moze pobjec. Ja ga odma stavim na tutu i tako zna sjedit po 30-45 min pa se najcesce i pokaka. Ponekad i ne... Njemu nije problem sjedit na tuti, evo sad je sjedio skoro sat vremena i nista. A pojeo je dvije activie (za koje ni ne znam dal mu smijem davat) Nemam vise ideja kako ga privoljet da dobrovoljno kaka, ne radim drame oko toga, totalno sam smirena, objasnila sam mu da se kakati mora, da svi kakamo, cak ga i obavjestavam kad ja idem kakati nebi li i on dobio volju, probala sam i kroz igru i kroz pricu...Uzalud...
    O pranju kose necu ni pisat, to nam je jos uvijek najgora nocna mora!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ćupi je postala prava kenjalica LOL!
    nekako je ta pjesmica donijela promjenu!
    sad je stvarno bez problema i obavi u 15 min!
    a prije tjedan dana je sjedila po sat vremena i ništa!

a kosa....
    jučer smo trebali, i sve mi je ispričala kako ćemo prati i kako nagnuti glavu...
    a onda je rekla da ne bi i da će sigurno sutra!
    tako da smo agoniju odgodili za danas!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Mi jos uvijek ne kakamo tj. kakamo pod ucjenama. Siroce mora sjest na tutu i kakat da bi gledao Doru. Nije tako strasno kako zvuci, na tutu ga posjednem kad vidim da mu se kaka. Sad vec ima sistem, sakrije se od mene ispod stola, sjedne i drzi drekec. Al ne zna da mom oku sokolovom ne moze pobjec. Ja ga odma stavim na tutu i tako zna sjedit po 30-45 min pa se najcesce i pokaka. Ponekad i ne... Njemu nije problem sjedit na tuti, evo sad je sjedio skoro sat vremena i nista. A pojeo je dvije activie (za koje ni ne znam dal mu smijem davat) Nemam vise ideja kako ga privoljet da dobrovoljno kaka, ne radim drame oko toga, totalno sam smirena, objasnila sam mu da se kakati mora, da svi kakamo, cak ga i obavjestavam kad ja idem kakati nebi li i on dobio volju, probala sam i kroz igru i kroz pricu...Uzalud...
    O pranju kose necu ni pisat, to nam je jos uvijek najgora nocna mora!
    dijete ti vrlo vjerojatno još nije zrelo za kakanje na tuti i zato se tako ponaša.
    ja sam isto tvrdoglavila oko toga kakanja u tutu sa svojim sinom u vrijeme dok je skidao pelenu, prošli smo tu fazu sa zadržavanjem i čepićem i "vraćanjem kakice u guzu" jer baš kao što je netko napisao ranije, dijete još nije u stanju kontrolirati sfinktere i sve što mu je potrebno je naše strpljenje.
    Ja sam nakon epizode dramljenja s nekakanjem od par dana i pospremanjem kakice nazad kad mu donesem tutu da si sjedne i to obavi u nju jednostavno djetetu vratila pelenu ujutro nakon buđenja.
    On je već dobrano kontrolirao sfinktere da se noću ne popiški, ali sam mu ujutro, kad je i inače kakao dok je nosio pelenu, rekla :-Izvoli pelenu, idi se u sobu igrati i tamo se pokakaj.

I on bi lijepo otišao, kleknuo i tako se igrao neko vrijeme s autićima i pokakao se bez nekog presinga.

I imali smo dogovr koji je nekako spontano nastao da ću ga očistiti kad on bude zvao.
    To mi je bio malo bed ujutro prije posla jer bi to njegovo:-Budem ti rekao! i Čekaj, nisam ti rekao! nekad potrajalo pa smo morali dosta ranije ustati da sve stignem.
    Nakon jedno dva tjedna takvog kakanja u pelenu, kad je zaboravio onaj incident sa čepićem, prestala sam nuditi pelenu i on je sam od sebe počeo kakati u tutu i od onda nikakvih problema s tim.

U biti je zaista ključno djetetu dati vremena i ne raditi presing, nervozu, a ni tešku filozofiju od cijele stvari i ako je stolica pretvrda treba ju razmekaniti li hranom ili otići pedijatru po sirup da ne nastanu ozljede na guzi koje jako bole i da zatvor ne bude kroničan pa da zbog toga crijeva nastradaju.

Imate u biti jako dobru knjižicu pedijatra Brazeltona na tu temu, svakako ju pročitajte.
    http://www.profil.hr/knjiga/odvikavanje-od-pelena/7161/
    http://vijesti.gorila.hr/zabava_i_li...ne_odvikavanje

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma sve to štima, da ne treba siliti, da im treba dati vremena, i da je to normalno u prijelaznom razdoblju kod skidanja pelena!
    ali ćupi je imala problem šest mjeseci nakon što je skinula plene i nakon što je uredno prije toga kakala na wc-u.
    baš je bio neki bedasti klik u glavi!

možda im treba zaokupiti pažnju s nečim?!?
    ne znam...nisam pametna!

mi sad to tako otpjevamo i sve 5!
    čak je i jučer išla na wc s MM i on nema pojma o pjesmici i čujem ja ujednom trenu da ona pjava njemu i objašnjava..i pokakala se!
    nadam se da će i drugi skoro rješiti probleme sa svojim kakanjem!
    koksi, drži se!

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I kod nas je bio problem s kakanjem nakon skidanja pelene. Došli smo da faze da više nije pomagao ni čepić, ni prehrana, ni jogurti, ni sirup od suhe šljive i smokve ... A ja sam bila sve nervoznija i svaki čas ga ispitivala jel traba kakati. Na kraju se sve sredilo samo do sebe, u biti valjda kad sam se ja sredila i prestala pričati o kakanju.
    A što se tiče pranja kose, urlanje je prestalo kad sam mu rekla da stavi ruke na oči da mu ne uđe voda i nagne glavu da isperem kosu. Poslušao je i bez problema sam isprala kosu. Do tad sam izmišljala razno razna stvorenja koja hodaju po plafonu da bi dignuo glavu, a kad bi ga polila po glavi slijedilo je urlanje.

beberonka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod nas takodje suhe loptice,bile,al kad bih vidjela da se bas muci stavila bih joj pelenu ona bi se pokakala i to je trajalo jedno2 mjeseca i samo se od sebe sredilo,a vristanje je odjednom pocelo al sam ja bila bas hladna i bez puno price to se mora i to je to,al jednom sam vec stvarno bila ocajna i ona me u sred vristanja pogledala i pitala sto si se nakrivila(tako je nazivala sa pocetka tuzan izraz lica)i ja rekla da sam jako tuzna sto ona place i da bih bila jako sretna da ona nevristi i od te veceri nikad vise ,al skacem od srece sto nevristi a drzim joj ruku iznad cela da joj se vodica nesliva na lice

Jonna avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ah to pranje kose... stvarno fenomen... isto vristanje i ostatak price kao i kod vas... zanimljivo je da hoce sama namociti kosu cak se i zaroni i legne u kadu... sama se nasamponira...ali brate mili kada ju treba isprati to su drame... probali smo i rucnikom, i zabaciti glavu kao kod frizerke, i ribicu iz TL na tus i svasta nesta... nekad je bolje negad lose... kada je lose...ja i muz joj ispiremo kosu on ju drzi a ja joj ispirem kosu... i to tako mora biti..prije nije htjela susiti kosu fenom a sada hoce...ja to gledam kao period koji ce proci...nadam se sto prije...to tako mora biti...I hvala Bogu sto vidim da nisam jedina...

Curke drzite se...i tijesite da ce uprzo proci...

Ninik drago mi jes to ste uspjeli s kakanjem... moja cita dok kaka...na wc a ako joj je tesko za tisakti onda side i sjedne na lonku...hihi

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I kod nas isto, kosu peremo svakih 14 dana posto prethodno skupljamo hrabrost. Muz ga drzi, on se baca i vrisiti kao u filmu istjerivac djavola. Voli se kupati, ali cim taknem tus skace iz kade i vristi. Nadam se da ce uskoro ovo prevazici, malo mi je bedak jer mu kosa smrdi posto izmedju ostalog ima obicaj mazati hranu po glavi, pa dodajte tome jos nepranje i ....

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    ali ćupi je imala problem šest mjeseci nakon što je skinula plene i nakon što je uredno prije toga kakala na wc-u.
    baš je bio neki bedasti klik u glavi!
    Mi isto tako, nama je pomogao bioactiv za mekani drekec.Nikad nije volio jogurte al kad sam rekla da će mu drekić biti mekši odmah je pristao i oslobodio se straha da će ga bolit guza, a boli jer je drekec dugo dana u guzi i ostaje bez vode pa se stvrdne.To je začarani krug, treba ih natjerat svaki dan na kakanje da skuže da je mekani i sve će bit ok.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mjesec i pol nakon zadnjeg posta prijavljujem da je stanje jos uvijek isto. I s kakanjem i s pranjem kose.Sigurna sam da nije problem u odvikavanju od pelena jer je bez pelena vec 9 mjeseci a isto je, kao i kod ninik, normalno kakao u pocetku, mislim da sam vec to i napisala, kako se hvalio na sav glas da ide kakati! (jednom je na jednoj svadbi skoro svakog gosta obavjestio kamo ide )
    Ok, moram ipak priznat da stanje trenutno nije toliko jako lose tj. malo se popravilo, jos uvijek na podu pokusava zadrzati drekec al ja ga odma stavim na tutu i odma se pokaka. Tu i tamo al jaaaaako rijetko kaze da ide piskit a pokaka se. U tutu, naravno. I ja ga onda pohvalim i on je zadovoljan al uzalud...
    Pricala sam mu da mu je drekec u busi i da ga moramo istisnut van jer bi ga inace bolio mali trbuh. Cak i navijamo dok je na tuti, vicemo "drekec vaaaaan!" Njemu je to super zabavno al drekec ocito nije uvijek zainteresiran da izade... Svima prica da ima drekec u busi, a ima ga i mama i tata... samo kuma ima bebu u busi (nema vise, prekjucer je rodila )
    Eto, nadam se da cu uskoro napisat kako i mi kakamo bez problema. Al cisto sumnjam da ce se nesto promjenit s pranjem kose...nazalost...

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi sad kakamo stvarno bez problema!
    ...ali kosa...ide već 16 dan...i nemam snage pokušavati opet danas!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •