super je katalog i ima baš super stvari!
neke mi se čine poprilično skupe, ali i lijepe!
Nisam se vec dugo javljala (ali vas redovito pratim) posto nismo nista radili na kuci, ali sljedeci tjedan je muz uzeo godisnji pa se bacamo na posao. U planu nam je ocistiti cijelo prizemlje, (posto sve sto kupimo samo pustamo tamo, tako da to sad lici na jedno veliko skladiste ), ofarbati zidove, postaviti laminat u spavacoj, te pripremiti za postavljanje keramike u kukinji i kupatilu.
Takodjer smo namjeravali spustati stropove u dnevnom i u kuhinji i postaviti halogenke ( apri, nisam skuzila da li si na to mislila gore u jednom postu kada si rekla da je to vec pase - jer meni se to bas svidja, a i kad bi odustala od toga nemam uopce ideje kakvu rasvjetu bih postavila. Uglavnom, dvoumim se da li da spustimo cijeli strop, dio u sredini ili samo uz zidove jedno 40-50 cm sirine (valjda sam dobro objasnila
). Pa ako netko ima prijedlog ili misljenje...
cure, što mislite o mozaiku na podu, 3x3 cm? znam, fuge... da li je stvarno grozno za održavanje? estetski mi je super...
zaboravila sam napisati da se radi o kupaonici...
ako možeš "obećati" da nikada nećeš u kupaonicu ući u cipelama, zašto ne?
Razmisljam o preuredjivanju kupaone. Nove plocice, kada, lavabo, wc. Moze li mi neko reci koliki je to zapravo posao, mislim, kolko to moze da traje(kupaonica je mala, nek 5-6m2)?
10 dana
joj...
malo je čudno sagraditi novu kuću pa onda spuštati strop kako biste ugradili halogenu rasvjetu.
zašto to odmah niste napravili?
koliko je sada strop visok?
Zato jer kad se kuca gradila ja sam imala dvadeset i jednu godinu, ja i mm smo tada hodali i i nismo si previse razbijali glavu detaljima. No sad sam malo starija, i malo vise toga znam i zelim, i eto htjela bih i halogenke...
A visina stropa, mislim da je 2.70m. Mislis da to sada nije pametna ideja? Bolje da odmah mi to kazes, nego kad vec napravimo posao.
nema pametne i nepametne ideje kad je estetika u pitanju
strop ćete morati spustiti za desetak centimetara; ostane vam jedna prosječna visina kakvu i većina nas ima doma.
ako se tebi sviđa staviti upuštenu rasvjetu, stavi.
samo, prije toga detaljno isplaniraj namještaj kako bi postavljanje imalo neki smisao, a ne da ti svjetlo "puca" na neko potpuno nelogično mjesto.
i da za dvije godine ne kažeš: eh, onda sam imala 30 i x godina i nije mi to bilo važno.
neka ti odmah bude važno, šteta novca i truda.
dobro izmjeri strop, nemoj da spadnete na 250 cm.
ti si došla u već agrađeno i ne možeš birati.
da si sama gradila, sigurno ne bi tako bilo.
ali, sve će se riješiti rasvjetom, ako je dobro odaberete.
Apri, hvala!
Sada mi uopste nije jasno kako bih to izvela kada traje 10 dana. Mi bi se dakle za to vreme nekuda trebali preselti ili u najmanju ruku ici na tusiranje kod nekoga.
![]()
ima li netko iskustva sa Šarić kuhinjama?
mama jos malo to je neka firma iz švicarske ?
pa, tijekom vremena će svaka fuga postati druge boje jer ti nitko ne može garantirati da ćeš ravnomjerno prljati, prosipati, prati...
koju boju si mislila?
A što mislite o ormaru za odjeću i obuću u hodniku (kao predsoblje) koji je ugradbeni i ima naprijed samo ona harmonika vrata a veličine je 80 x80 cm i visine 255 cm? Ja bih takav napravila od jedne rupe u zidu, a MM veli da to ne može zamisliti, da je premalo. Sada u toj rupi stoji neki ormar, ne velik. Ima li to smisla?
pa zato i pitam za savjet jer mi je danas to vazno, necemo pasti na 250, i mislili smo samo nekih 10-ak cm jer i tako imamo posred dnevnog neku gredu, a u kuhinji cemo morati provesti cijev od nape tako da bi sve bilo onda u ravnini s time. A za namjestaj vec znamo di ce sta biti tako da ne bi trebalo biti problema s time. Hvala Apri..
boja pločica/mozaika je tamnosiva i baca na smeđe... ova Florence gray: http://www.itcceramiche.it/catalogo/...03_fashion.pdf
uglavnom, dosta "zahvalna" (nadam se), a fuge bi bile sive u istoj ili sličnoj nijansi (btw, se ide na tamnije, antracit, ili svijetlije nijanse fuga u ovom slučaju?)
upravo sam pregledavala stranice tvrtke u Bjelovaru sa rasvjetom, Vidik se zovu..imaju jako širok raspon rasvjete i po meni dosta lijep moderan asortiman....zvala sam za neka rasvjetna tijela i čini mi se da ćemo tamo otići malo škicati..ako ima forumašica iz Bj koje imaju iskustva s njima slobodno nam javite..![]()
ma možeš to, bez problema.
samo provjeri jesu li to podne pločice.
što se boje fuga tiče... ja bih stavila istu ovakvu boju kakvu su oni stavljali, pa da se prijelaz ni ne vidi. tako se to radi. inače nikakvu svrhu nema mozaik ako se vidi da su to pločice 30x30.
upozoravam da ne ulazite u cipelama.
Dakle, nitko nema tako mali ormar, mislim sobicu za kapute i cipele?
Da se onda ne upuštam u radove?
Šmrc
ma renci, ideja ti je super, samo što ja nikako ne mogu provariti harmonika vrata (ona klasična)
pokušaj pronaći neko drugo rješenje i realizirati to
mi smo jos uvijek tu, a stan nam je jos uvijek u radu
danas je trebala ici zadnja ruka lakiranja parketa, ali ofkors, odgodjeno za ponedjeljak. naime, nakon tri mjeseca besprijekornog rada malo je procurila vode iz centralnog, taman nakon sto je postavljen parket. pa su skidali parket na tom dijelu, pokrpali centralno pa stavili parket pa sad se to mora osusiti. eh.
ali drugo je uglavnom sve gotovo i sljedeci bismo vikend teoretski mogli preseliti. u praksi to znaci da ipak necemo jer cemo danima cistiti i sredjivati prije useljenja. ako mi ne prekipi.
renci ta harmonika vrata su ti bezveze. totalno poruzne prostor. sto ne stavis obicna ormarska vrata na to?
renci, a da probaš s kliznim vratima, koja su totalno moderna i mogu imati ispunu kakvu želiš, staklo, ogledalo, iveral, kombinacije i sl.? a iznutra da napraviš sve po mjeri-police, vješalicu....dakle jednom rječju-ugradbeni ormar s kliznim vratima
Pokušaj utipkati eduro ugradbeni ormari, ili acron, ma ima ih brdo i stotine ideja!
za eduro sam čula same pohvale!
mislim da ćemo i mi radit ugradbene ormare kod njih!
Ovo je moj prvi post iz našeg starog/novog stana
Preselili smo se prije 3 dana i još se divimveselim, uživam
Ne znam je l mi bolje dok kiša pada pa sam doma ili kad sunce sija, a meni lijepo.
Kuhala sam na indukciji i zbilja je super i za svaku preporuku, kao i staklo umjesto kuhinjskih pločica. Visoki sjaj kuhinje je pun pogodak.
Što se tiče kupaonice još se navikavam zbog bebe, jer se ona kupa u kadici, pa je nezgodno izliti vodu u tuš.
Sve u svemu![]()
MJM, ne vjerujemo mi na riječ
slika vrijedi 1000 riječi...
Mjm, može i meni?
Ja obećavam svoje čim uredimo kako treba. Sve je još u poludovršenom stanju.
Mjm, pogledala sam stan, prekrasno, prekrasno.... Masu stvari sam isto zamišljala, a imamo i identična sobna vrata![]()
za klizna vrata postoje neki preduvjeti, a jedan od njih da vrata imaju kamo klizati.
ako je s jedne strane radijator, a sa druge cijevi, nemaju kamo.
onda preostaju još otklopna vrata.
sorry apri a sta su otklopna vrata. ono sto zguglah mi nije pomoglo.
preklopna, zapravo
već sam prije stavljala slike, ali evo i ova nije loša
samo se kod ormara preklapaju prema van
http://www.gddorigo.com/hr/liber_11_ciliegio.html
a ja sam za ta mislila da su harmonika vrata. ovo sve pitam jer se planiram uskoro seliti, pa ovdje skicam more stavri. dakle ja bih na ormar htjela preklopna a ne harmonika. jadni ljudi koji ce mene slusati, doduse mozda ce me slusati, a ko zna sta cu je naci kad se sve to postavi
![]()
ovo je harmonika i nadam se kako to ne želiš
http://www.vilitrak.ba/images/harmonika.JPG
Mi smo uzeli ormar a la Eduro i Akron, ali ne od njih jer su mi bili preskupi. Ako nekom treba preporuka, rado. Dečki dobro rade, kvalitetno i brzo, rok isporuke nam je bio 10 dana. Za ono što je Eduro cijenio 25 tisuća oni su napravili za 15![]()
mjm, fotkice stana i kontakt od dečkiju za ormare priti pliiiiiiiizzzzzz!!![]()