Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Samo 50 otkucaja/min

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Samo 50 otkucaja/min

Da li je to još uvijek OK ili je opasno.
    Do nedavo sam imala visok tlak (150/100) i pila sam Atenolol koji usporava srce i snizuje "srčani" krvni tlak. Kako sam si s prehranom uspjela sniziti tlak, prestala sam piti tablete i sad imam tlak super (120/75), ali jako malo otkucaja.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako nisam nesto pobrkala, mislim da je to dobro - da sportasi vrhunske forme imaju "normalne" otkucaje (u normalnim uvjetima) jako niske.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Moj ti je tlak 90/60 bio i ostao.Kad sam tražila dr nešto za nizak tlak dao mi je tablete i tlak mi je drastično skočio a s njime i otkucaji.Jer se organizam naviknuo na taj tlak i to je to.Šećer mi je isto malo niži.Pa si ja sama reguliram tlak...i šečer...
    Znam da je kod tebe bio visoki tlak,no možda su slabi otkucaji posljedica tih lijekova.Ja sam imala tako snažne otkucaje da sam imala osječaj da će mi srce iskočit,eksplodirat...Glupo ali istinito.Moj savjet ti je da se javiš dr i posavjetuješ se s njim,ako ništa telefonski.Tlak ti je možda pao no organizam se vjerojatno ne može na to naviknut.A meni su ti nekad otkucaji tako slabi da ih jedva dr može napipat...a ja se super osječam....To je sve od mene!
    pusaaaa

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Normally the heart beats between 60-100 times per minute. In people who exercise routinely or take medications that slow the heart, the rate may drop below 55 beats per minute.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I meni je uvijek 50 - kaže doc da sam čeličnoga srca.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ako je u mirovanju, još uvijek je ok.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Poslid, možda ima veze sa štitnjačom. Naime, ako radi prejako, srce lupa ubrzano, pretpostavljam da se onda uspori kad je premalo hormona.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja mama prolazi sad kroz hrpu pretraga zbog premalog broja otkucaja, 40 u minuti.
    isto pije tablete zbog visokog tlaka, ali pije ih navecer, do ujutro kad su joj pregledi kaze doktor da ne bi smjelo toliko utjecati

ja ih imam oduvijek preko 100, 110.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam štinjaču. na hormonima sam i sve je ok.
    Inače se sve popravilo. To je valjda bila posljedica dužeg uzimanja Atenolola, a sad kad sam promjenila prehranu, tlak mi se sredio.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •