Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: duda - da ili ne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Duda može biti od pomoći stvarno kod neke djece ako mama ima prejaki mlaz mlijeka i dijete se ne može smiriti na dojci nego uvijek mora i jesti pritom. U takvim slučajevima duda stvarno može pomoći. Al da je sad dižemo u nebesa da pomaže razvoju govora itd, do sada nisam čula nešto takvo (kažem: čak naprotiv).

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Duda može biti od pomoći stvarno kod neke djece ako mama ima prejaki mlaz mlijeka i dijete se ne može smiriti na dojci nego uvijek mora i jesti pritom. U takvim slučajevima duda stvarno može pomoći. Al da je sad dižemo u nebesa da pomaže razvoju govora itd, do sada nisam čula nešto takvo (kažem: čak naprotiv).
    ovo je upravo moj cico -problem i duda mi je super pomogla.
    ARGENTA, T. baš nije bila za dudu al da se to utrenirati. 2 tjedna sam ju intenzivno"UČILA" i to tako da lagano gurneš a kad beba imalo povuče ti namjerno vučeš dudu van kao da ćeš joj uzeti i onda ju ona sve više i bolje počima sama vući natrag. Treba vremena , al i ti i ona ćete manje plakati ako uspije. također isprobavaš razne dude pakoja joj legne. ne znam da li smijem spominjati brandove pa piši na pp ako eliš da ti detaljnije kažem.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ha ha genijalni su mi ovakvi rezoni tipa - ja nisam čula pa ne postoji, ja nisam vidjela pa ne postoji ili nije istina itd...

well.. šta da ti kažem, probaj promjenit izvore informiranja.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    ha ha genijalni su mi ovakvi rezoni tipa - ja nisam čula pa ne postoji, ja nisam vidjela pa ne postoji ili nije istina itd...

well.. šta da ti kažem, probaj promjenit izvore informiranja.
    Naši izvori informacija po pitanju dojenja su najjači na svijetu - LLLI. Tako da ne vidim zašto bismo mijenjali izvore i išli na one koji manje znaju o dojenju od njih

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Naši izvori informacija po pitanju dojenja su najjači na svijetu - LLLI. Tako da ne vidim zašto bismo mijenjali izvore i išli na one koji manje znaju o dojenju od njih
    he he ovo me podsjeća na mentalitet dječjeg vrtića - moj tata je najjači na svijetu, moja mama najbolje kuha itd... čim netko krene s izjavama najjači, najbolji, najkvalitetniji i to na svijetu, znamo koliko je sati.

nego da ne skrećemo ponovno previše od teme. što se tiče dude, kako je netko ovdje već zaključio, i mi ljudi smo prije svega sisavci i refleks sisanja nam je od primarne važnosti, bebe (fetusi) još u trbuhu sisaju palac ili pupčanu vrpcu, a sad da li će bebe nasisavati u nedolged palac, cicu, dudu, igračku, gazu ili nešto deseto ostaje prije svega na samoj bebi kako odabere, a onda i na roditelju.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a još kad se duda umoči u med... nema veće sreće!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a još kad se duda umoči u med... nema veće sreće!
    ovo je po meni pretjerivanje. previše.

mi koristimo dudu SAMO za spavanje. i ok nam je. nije ovisan ali lakše zaspi s njom. i ne vidim ništa loše u tome.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ninika prvotno napisa Vidi poruku
    ma to s medom je s jedne sasvim desete teme izvučeno debelo iz konteksta i uvaljano ovdje kao floskula. klasika za apricot and co. kad više ne znaju kaj bi, a oće poduprijet kolegicu rodu.

nego apricot, medena , a tek
    kad se krene prvenstveno s voćnom dohranom i još se tome posveti znalački čitav topic time navodeći neposredno i druge da čine upravo to, iako se već odavno zna da voće dolazi tek kao posljednje jer je preteško za još uvijek nježan i nedovljno razvijen bebin probavni trakt.

ali rode imaju najjače izvore na svijetu i najtočnije naravno i uklesano u kamen jel tako

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninika prvotno napisa Vidi poruku

ninika, to je komentar na nešto sasvim drugo, kada je na topicu o medu (pdf. Dohrana) jedna počela pametovati o medu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

he he ovo me podsjeća na mentalitet dječjeg vrtića - moj tata je najjači na svijetu, moja mama najbolje kuha itd... čim netko krene s izjavama najjači, najbolji, najkvalitetniji i to na svijetu, znamo koliko je sati.
    Ni tata, ni mama nego Moina patronazna i pedijatar!
    I Moia, naravno.

a sad da li će bebe nasisavati u nedolged palac, cicu, dudu, igračku, gazu ili nešto deseto ostaje prije svega na samoj bebi kako odabere, a onda i na roditelju
    Najbolje je i prirodno da beba sise cicu, onda dudu, palac nikako jer deformira zubice i tesko se rijesiti navike... nadam se da nitko nece shvatiti ozbiljno tvoju izjavu da je jednako ok da beba svoju potrebu za sisanjem zadovolji na igracki ili gazi ili necem desetom.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ni tata, ni mama nego Moina patronazna i pedijatar!
    I Moia, naravno.

meni ti ne dolazi patronažna medicinska sestra, nego babica, postoji značajna razlika tu kod mene. inače tam gdje ja živim babice imaju sasvim drugačiju, dublju, prošireniju, značajniju i važniju ulogu nego recimo kod nas.

dolaze po dva mjeseca nakon proda, savjetuju, vode i pri ruci su 24 sata kroz to vrijeme, a za to imaju stručnu obuku, podebelo iskustvo i bolnicu iza sebe, kao i članstvo u internacionalnoj udruzi babica. i usput ne naplačuju svoje usluge, niti svoje savjete nego to sve pokriva obično zdravstveno.
    eto, samo toliko da ti se smjalić ne onesvijesti od tolikog izvrtanja očima

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jedno je pricati o svom iskustvu a drugo se pozivati na izvore WHO na temelju rekla kazala.

Facilitates proper dental and jaw development
    Nursing is good for a baby's tooth and jaw development. Babies drinking from the human breast have to use as much as 60 times more energy to get food than do those drinking from a bottle. Obviously, a nursing baby's jaws are receiving much more exercise as she pulls her mother's milk into her mouth. Apparently, this constant gentle pulling assists the growth of well-formed jaws and straight, healthy teeth. Among breastfed infants, the longer the duration of nursing, the less chance of dental malocclusion.

The Complete Book Of Breastfeeding M.S. Eiger. MD, S. Wendkos Olds, Copyright 1972, 1987 Comstock, Inc., Workman Publishing Co., Inc., 708 Broadway, New York, NY 10003

Labbok, M.H. "Does Breastfeeding Protect against Malocclusion? An Analysis of the 1981 Child Health Supplement to the National Health Interview Survey" American Journal of Preventive Medicine, 1987

Breastfeeding encourages healthy tooth and jaw development and does not cause tooth decay.

Editorial provided by Beth Leianne Curtis, MSW, CCE, CD(DONA). Beth is the owner of Believe In Birth, in Philadelphia, and a certified Childbirth Educator, Birth Doula, La Leche League Leader, and homebirth midwifery student.
    Breastfed babies have a decreased likelihood for allergies and dental caries. They also benefit from appropriate jaw, teeth and speech development as well as overall facial development. This means that people who were artificially fed may experience more trips to doctors and dentists

http://www.llli.org/FAQ/advantages.html

The act of breastfeeding itself stimulates proper growth of the mouth and jaw, and secretion of hormones for digestion and satiety.
    http://www.unicef.org/nutrition/index_24824.html
    s obzirom da ne mogu vise guglat, a znamo da je izvor UNICEFa jednako vjerodostojan kao i WHO (zapravo imaju zajednicke izvore), mislim da je netko tu nesto pobrkao ili krivo prezentirao

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

inače, ovo za dizanje u nebesa, to nitko ovdje ne radi niti je išta na svijetu uklesano u kamen (osim matematičkih zakonitosti, naravno )

ali kad smo već kod tih nebesa, a znamo da rode uglavnom crpe informacije s googla, prosurfiaj si malo i eu sajtove, možda na kojem drugom jeziku osim američkog engleskog pa ćeš naći jako puno informacija o prednostima dude, kao i onih naravno protiv dude.

pazi samo da istraživanja i studije daitraju unazad najviše 3 godine jer kao i svaka tema na ovom svijetu tako je i duda razvučena od nemila do nedraga. no, ono što su zadnje najnovije studije potvrdile (2005) je da se duda preporuča prije sve i poradi sprečavanja iznenadne dojenačke smrti. dok recimo studija iz 1999 istog instituta je govorila suprotno, da je duda uzrok dojenačke smrti, no uspostavilo se da su razlozi bili prije svega pušačko okruženje gdje je beba boravila i udisala otrove, a ne duda..etc...etc...

dakle, sumirano, apsolutno svaka tema je podložna kontoverzama i neslaganjima, dok se ne dokaže suprotno, pa onda opet suprotno do toga i tako u nedogled.

u svakom slučaju duda postoji i korištena je još prije 3000 godina, kao i zvečka, kao i pelene itd...

a sad ljudi koji sve stavljaju pod lupu, seciraju, trančiraju, isfilozofijrau do granice boli uvijek je bilo i uvijek će biti, samo, kako kaže stara izreka, psi će uvijek lajat, a karavane će i dalje prolaziti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja sam (bila) zakleti neprijatelj dude.
    imam 4god sisalicu koja je mogla do besvijesti cicati i spavati. ponudila sam ju jednom negdje u 4 ujutro nakon...ma znate pricu, ali nije htjela i ja odustala.
    misic od 2mj je drukciji od pocetka-ne doji do besvjesti nego svaka prije 2, sad 3 sata,a ako mu u medjuvremenu, krivo misleci da je ipak zedan ili gladan, dam cicu povrati sve (kaze mm da ga presaugam!)
    i danas ne moze se smiriti, podojim ga sat i pol nakon podoja, bljucne sve sto je popio i idalje nesretan. dala dudu, i zaspao.
    jos uvijek nisam sretna s tim...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •