-
Moje iskustvo je bilo da nisam primjetila nekih negativnih strana dude, a trudila sam se koristiti je samo u odredjenim uvjetima, npr:
- mala bi zaspala s cicom u ustima, pa bi onda pazljivo izvukla cicu i odmah ubacila dudu da ne skuzi (jer normalno nema sanse da sama pusti) - to mi se cinilo ok jer znam da se najela, pa valjda joj je svejedno u snu sto sise - a meni bas i nije svejedno da se ne mogu maknut od nje
- mala je nahranjena i spava joj se a nije uspjela zaspati na cici - dala bi joj dudu da lakse zaspi dok je ljuljam ili vozim u kolicima
- kad bi se pocela po noci buditi a da je proslo manje od dva sata od zadnjeg jela, pa da jos malo odspava (kad je imala preko 5 mjeseci)
- da lakse zaspi u autosjedalici
Nikad nisam koristila kad je npr. bila budna u setnji da bude mirnija, da se smiri sisanjem umjesto da je smirim nosenjem i slicno.
I tako sam mislila kako sam pametna pa sam to sve lijepo organizirala, kad odjednom (doslovce prekonoci) mala odluci da vise nece dudu - ne samo da ju je pljuvala vec je dobivala slom zivaca s histericnim placem sto joj pokusavam dat dudu, a jos dan prije bi mirno zaspala s njom.
I onda je "na naplatu" doslo sve ovo gore navedeno - jer mala normalno i dalje nije znala zaspati da ne sise, i dalje je ocekivala sisati nesto i pola sata nakon sto je zaspala, u autosjedalici je bila drama... ali eto, u pocetku tih prvih dana sam svaki dan valjda 50x pomislila "joj da bar joj sad mogu uvaljati dudu..." ali malo po malo smo nekako "svladale" ove situacije gore i sad vec sigurno mjesec dana nisam pomislila da bi neku situaciju lakse rijesile da hoce dudu. Tako da sam u stvari ja bila na odvikavanju od (koristenja) dude.
Kod iduceg djeteta bih isto vjerojatno opet probala dati dudu - nekako mi se cini lakse prebroditi tih prvih par mjeseci s dudom pa onda "izdurati" period odvikavanja (bilo da se ona odvikava ili ja) ali opet uz oprez, da se ne "navuce" previse.
Posljednje uređivanje od sillyme : 24.02.2010. at 00:05
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma