-
OTPREMNINE, PRODULJENI PORODILJNI, BURZA RADA
Na produljenom sam porodiljnom radi njege djeteta, ja mislim do 10.04.2010. Firma mi se zatvara radi toga što je poslodavcu previsok najam, tj. zatvara se samo mjesto gdje sam ja radila i više u ZG-u neće koliko znam postojati, no u ostalim gradovima Hrvatske hoće. Koliko sam saznala od kolegica, gazda zatvara firmu pod ovim nazivom i otvara pod drugim.(gazda je stranac)
Moja su pitanja;
1. Imam li pravo na otpremninu ( tu radim 9g) i ako promjeni naziv firme, i firma nije u dugovima?
2. Zatvori li se firma u 2mj. imam li ja pravo ostati do 4mj. na porodiljnom ili samo onda ne zaposlena i moram automatski na burzu?
3. Ne odem li odmah na burzu nego u 4mj. gubim li pravo prijave na burzu rada, jer koliko me pamćenje služi na burzu se moram prijeviti najmanje 1 mj. nakon prekida radnoga odnosa? Kolika je novčana naknada na burzi i koliko traje?
4. Imam li pravo na plaćeni godišnji od ove godine?
5. Postoji li u Zagrebu besplatni sindikalni pravnik za ovakva pitanja, a da nije član nekog određenog sindikata u kojem da bi ste dobili besplatan pravni savjet, morate plaćati, članarinu? (mama kaže da je u Jugi postojao?)
Puno vam hvala, dobivam različite odgovore, a želim biti spremna kad se sve ovo dogodi, pošto svi na poslu imamo jako loše odnose s šeficom, koja kolegicama ni sada ne želi ništa reći, a trebala bi, da žene mogu tražiti drugi posao!!!!!!!!!
Unaprijed puno hvala na pomoći i odgovorima!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma