Na produljenom sam porodiljnom radi njege djeteta, ja mislim do 10.04.2010. Firma mi se zatvara radi toga što je poslodavcu previsok najam, tj. zatvara se samo mjesto gdje sam ja radila i više u ZG-u neće koliko znam postojati, no u ostalim gradovima Hrvatske hoće. Koliko sam saznala od kolegica, gazda zatvara firmu pod ovim nazivom i otvara pod drugim.(gazda je stranac)

Moja su pitanja;
1. Imam li pravo na otpremninu ( tu radim 9g) i ako promjeni naziv firme, i firma nije u dugovima?

2. Zatvori li se firma u 2mj. imam li ja pravo ostati do 4mj. na porodiljnom ili samo onda ne zaposlena i moram automatski na burzu?

3. Ne odem li odmah na burzu nego u 4mj. gubim li pravo prijave na burzu rada, jer koliko me pamćenje služi na burzu se moram prijeviti najmanje 1 mj. nakon prekida radnoga odnosa? Kolika je novčana naknada na burzi i koliko traje?

4. Imam li pravo na plaćeni godišnji od ove godine?

5. Postoji li u Zagrebu besplatni sindikalni pravnik za ovakva pitanja, a da nije član nekog određenog sindikata u kojem da bi ste dobili besplatan pravni savjet, morate plaćati, članarinu? (mama kaže da je u Jugi postojao?)

Puno vam hvala, dobivam različite odgovore, a želim biti spremna kad se sve ovo dogodi, pošto svi na poslu imamo jako loše odnose s šeficom, koja kolegicama ni sada ne želi ništa reći, a trebala bi, da žene mogu tražiti drugi posao!!!!!!!!!
Unaprijed puno hvala na pomoći i odgovorima!!