-
Dojenje i lijekovi
Dakle, moj Fran je dobio glistice (jos ne znam jesu li djecje, psece, macije ili cije vec, nalazi ce stici u ponedjeljak popodne). Pedijatrica je preporucila Dalben, jer je sirokog spektra djelovanja, i to da se pocne trositi odmah. Isti dan (u cetvrtak) otisli smo do Brezica i kupili Dalben i poceli ga trositi i Fran i ja. Pedijatrica mi je naglasila da ne dojim u tom periodu vec da izdajam, ali ja sam mislila da Franu to ne moze skoditi kad tak i tak uzima isti lijek oralno pa se nisam izdajala. Medjutim, Fran je poceo odbijati lijevu cicu, jer je izgleda mlijeko postalo gorko kad se lijek poceo izlucivati u mlijeko. Meni bas izdajanje ne ide, uglavnom, meni se lijeva cica zastopala i upalila. Sinoc me tresla groznica, pokrila ssam se s 5 deka i upalila grijanje i tresla se u krevetu, muz me nije mogao istkjerat iz kreveta da se obucem i da idemo na hitnu. Mislim, tempratura je bila 38, dakle nevelika, a na hitnoj bi mi sigurno dali antibiotik i onda opet ne mogu dojiti... Na SOS telefonu me roda malo umirila, dala par savjeta kako da se pokusam izdojiti, oblozi nisu pomagali, na kraju sam napunila kadu vrucom vodom, namakala se sat vremena i onda uspjela izdojiti toliko da mi proradi zacepljeni kanalic. Mlijeko iz tog kanalica je bilo smedje :shock: , vise kao kakao nego mlijeko. Tokom noci sam jos nekoliko puta ustajala i masiranjem i stiskanjem uspjevala izdojiti toliko da mi splasne otok, sada mi je cica natecena od te torture ali nije zastopana, a boliiii... SDa li mi netko moze pomoci sa slicnim iskustvom, mislim, bojim se da ce nam ovo znaciti kraj dojenju, a tako nam dobro ide vec evo skoro godinu dana, mlijeka imam vise nego dovoljno, Fran cicka ujutro za dobro jutro, navecer za laku noc, po noci dvaput, po danu iza svake kasice i izmedju za "marendu"... to nam jako puno znaci, ne bih htjela da to prestane... sto da radim, da uzimam taj lijek protiv glistica i kazem bye bye dojenje ili da se filam cesnjakom i citroseptom i nadam da ce se to rijesiti bez dalbena? heeeelp!!!
-
a da pokusas pedijatricu pitati ima li kakav lijek koji moze uz dojenje? jednostavno joj kazes da ti ne ide izdajanje i da hoces nesto drugo.
pa tek onda pribjegnes ovom drugom rjesenju, ako ona ne zna za neku alternativu
i jos nesto: ako ti na hitnoj eventualno i daju antibiotik, uvijek postoji neki koji moze uz dojenje, i imas pravo inzistirati na tome. imaj to na umu i ti, a i tm za slucaj da ti budes previse nemocna.
i sretno
-
Garantirano ne postoji niti jedan lijek protiv parazita uz koji se može normalno dojiti, osim sjemenki bundeve (semen cucurbita) koje treba potamaniti u dosta velikim količinama. (potom je normalno neko vrijeme patiti od nadimanja)
Ovo rješenje, naravno, nije primjenjivo na bebama.
Od prirodnih lijekova tu je još i pelin, ali isto ne ide uz dojenje i bolje je listiće jesti nego piti čaj jer je ODURNO gorak.
-
-
pozdrav Korason
sjećam se da sam zbog problema s malim glistama ( samo sam ih tada imala jedino ja
, što i nije za čuditi se ako radiite s djecom, )
kontaktirala valjda sve moguće službe koje su mi bile dostupne,
u konačnici mi je jedna pedijatrica, starija, iz dječje bolnice, odgovorila da bi ona svakako uzimala terapiju makar sam dojila, Tom je bio svega par mjeseci star, tim više što ne možemo biti sigurni da ih nije zaradio i on, jer se inače liječi čitava obitelj kada se iste pojave i kod jednog od ukučana, naime posljedice za dojenčće kada zaradi parazite mogu biti očajne,
i tako sam uzela terapiju , dojila, a Tom ih, Bogu hvala, nije dobio.
hvala dragoj pedijatrici koja je rekla ono što mi niko nije htio reć!
:D Tak da, neznam kaj da ti velim osim da tvoje dijete već i ovak dobija terapiju, pa od onih doza izlučenih u mlijeku ne bi trebalo biti niš, a i pedijatar sa SD na moje pitanje u vezi terapije koju moram koristiti za asmu rekao je da samo iznimno malo lijekova se zaista ne smiju koristiti za vrijeme dojenja.
Sanja
-
bdw. od prirodnih liijekova pomaže i sirova mrkva no slažem se potrebne su tone i duuugooo
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma