-
kako/sa cime oznacavate stvari za vrtic
dakle:
sutra prvi dan jaslica.i rekle su tete da moramo oznaciti imenom slapice , dudu , bocicu i jos neke stvari!
glupo mi je pisati markerom pa pitam kako to vi radite!
-
na šlapicama sam napisala markerom inicijale
kad je imala dudu, nisam pisala po dudi, neki jesu, ja sam napisala njeno ime na kutijicu od dude. ionako je bila samo za spavanje pa bi teta samo uzela tu kutijicu i dala joj dudu.
drugo nisam ništa kolik ose sjećam
-
Kupi marker za pisanje po tekstilu, ne odlazi kod pranja, a ni ne prelijeva se na tkaninu.
-
Osoblje foruma
samo sam oznacila papuce. markerom ime i prezime, a on je odabrao pecat s medom, koji je slucajno bio i na njegovom kaslicu. jer klinci ne zanju citati, ali zato zanju prepoznati pecat.
balerina ima crocs, pa je sama izabrala one drangulije koje idu na njih.
dude i bocice nismo imali u vrticu.
-
-
Da, markerom. (Možeš i flomićem na bazi vode, ali onda moraš stalno iznova pisati).
Napišeš ime ili inicijale na cedulju s brojem (majice, hlačice) jer to ionako treba odraslima (odgajateljicama i drugim roditeljima), a ne djeci. Klinici jako jaaako brzo zapamte što je čije. Problemi češće nastaju u garderobama (pogotovo kad po dijete dođe netko tko ne dolazi svaki dan, tipa deda ili susjed) pa su moguće zamjene, pogotovo ako ta osoba ne zna što je dijete imalo na sebi. Zato je važno označiti stvari (jakne, čizme) a za čarape je ionako nebitno - to je bila jedina stvar uz rukavice koja nam se u vrtiću tu i tamo gubila... Nismo marili.
Bočice nismo koristili (kupila ja bočicu djetetu za jaslice
ali nije ju trebao doma, pa ni tamo - označili markerom - napisali ime na dnu).
Za stvari koje mi je bilo žao uništavati markerom (ruksak, jakna) dala sam si truda i izvezla crvenim koncem ime. Bilo je veselo kad sam godinu dana kasnije to kakti morala parati. NIsam. A moj mlađi sin imao je puno stvari označenih bratovim i svojim imenom
. Jednom nam je teta na zamjeni na ruksak velikim slovima flomasterom napisala ime. Dobila sam rogove i oprala - sve je otišlo, jer u vrtiću uglavnom koriste flomastere na bazi vode.
Nakon nekog vremena shvatiš da nije spomena vrijedno ako se štogod u vrtiću izgubi ili zamijeni. Pa u skladu s tim biraš stvari koje ćeš djetetu obući i obuti.
-
u zadnje vrijeme i kod nas se može pronaći odjeća na kojoj je ušivena etiketa po kojoj se može pisat a ima prostor za ime, prezime i grupu/razred u kojem je dijete...
piše se markerom...
-
-
Osoblje foruma
dvoje djece mi prošlo/prolazi kroz vrtic - nikada nista nisam oznacavala niti su to tete trazile od nas. I nikada nista nijebilo pomijesano.
Vidjela sam kod sogorice u Njemackoj naljepnice koje se peglom utisnu u robu, ne znam moze li se to kod nas naci...
-
-
nisu nas nikad tražili da označevamo. odjeća stoji u ruksaku obješena na određenoj vješalici iznad koje piše ime. nemamo nekih vrijednih stvari, a na sreću nikad nije imao šlapice ili jaknu kao neko drugo dijete pa nije dolazilo do zamjena.
-
označili smo dudu(e) i flašicu i to - lakom za nokte. Markeri su se ispirali, a ovo je ful efikaso.
Ostalu robu ne označavamo, stoji u njenom ruksaku (na kojem je, istina, markerom napisano veliko njeno ime, ali nije mi žao ruksaka jer sam i tako gledala da kupim neki jeftini po kojem mi neće biti žao pisati) i do sad nismo imali situacija sa zamjenom robe.
E, da, jedino ispočetka, kada su tek krenuli, tete su molile da im označimo cipelice, ali sada više ni to - mahom su to dvogodišnjaci i malo stariji i znaju čije je čije!
-
Kemijskom po robi, za bočicu onaj bijeli medicinski selotejp, pa kemijskom inicijale preko toga, i njenu vrtićku grupu. To se normalno tako sve pere u mašini/ama za suđe i za robu, jedino svaku toliko treba podebljat što piše.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma