-
jane klokanica
ovak..dobili ovu klokanicu na poklon...malena ima 5 mjeseci ali nekako je ful neudobna, odnoso kad je se stavi unutra, nekako se presavine prema naprijed i imam osjećaj da će ispasti...hmm....zna netko, tko ima istu, u čemu je problem??
-
kako se presavine prema naprijed, ako je okrenuta prema tebi? ili je nosiš okrenutu licem naprijed?
moja ti je natoplija preporuka odabrati neku drugu nosiljku, maramu, sling, mei tai... u kojoj su noge pravilno raširene, leđa podržana i dijete ne visi bez oslonca. takvu nosiljku ćeš moći i dulje koristiti, klokanicu dijete brzo preraste.
nošenje prema naprijed općenito nije preporučljivo, bar ne na dulje relacije. a u klokanici svakako ne.
-
pa da, visi prema naprijed jer je okrenuta meni leđima...nekako mi se to činilo zgodnije da gleda kad šetamo...ali izašle u njoj samo jednom i od tada stoji...a zašto ne prema naprijed?
imam maramu, ali nikako se sroditi s njom....valjda sam lijena vezati...
-
o, pa vi već imate rješenje!
vjeruj mi, nakon malo vježbe vezat ćeš maramu zatvorenih očiju.
sad već imate i dobar izbor vezova, križni, dupli križni, buddhu, bok...
odličan link o pravilnom nošenju i nošenju prema naprijed: http://www.storchenwiege.com/babycarrierresearch.htm
-
ja ti preporučam, ako imaš mogućnosti da klokanicu vratiš ili prijateljima od kojih si je dobila ili u dućan.
nema smisla, štetiš sebi i bebi ako forsiraš nošenje bebe u njoj, i baš mi je drago da si odmah u startu primjetila kako nešto ne štima
nosiljka treba kopirati položaj ruku, a klokanice to ne mogu, a niti jedna nosiljka ne može kopirati položaj ruku kada nosiš bebu "od sebe".
-
ma da...? :? što je najgore ja sam tražila da mi kpe klokanicu.... :/ ali stvarno nisam znala da će ovako ispasti...eh...krećem u osvajanj marame(:
a koji je najbolji položaj u marami za nošenje bebe od 5 mjeseci prema naprijed?? jer ima ih toooliko...bilo bi dobro da naučim 1-2 za početak
-
evo ti link o malom budi kojeg mi obožavamo, ali ćemo vjerojatno uskoro prestat s tim jer će prerasti. neznam da li možeš bebača nosit tako u marami (vjerujem da možeš) jer se mi nosimo u slingu. to je čini mi se jedini pravilan način za nošenje dok beba gleda naprijed, ali javit će ti se cure s više iskustva.
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=44730
-
tnx...ali šta nije taj položaj sjedeći...a sjedenje se ne preporučuje forsirano...jer moja još ne sjedi...hmmm
i ako ima netko neki položaj prema naprijed za maramu??
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma