Ne mogu reci nista novo...uglavnom izbjegavam ovu temu jer s nje uvijek odem uplakana i tuzna
Boli los zakon, boli pristup koji nije individualan, bole "savjeti" okoline, boli kad kao najstarija unuka nisi prva koja ce djedu dati praunuka, boli sto je kuca prazna i uzasno boli sto godine idu a ti ne znas hoces li kada ostvariti svoju najvecu zelju...

Medjutim boli me i u jos jednom posebnom drustvenom aspektu....
Danas smo podigli svoju drugu betu koja je pokazala da ni ovog puta nismo imali srece i uputili se ginekologu. U cekaoni sretnem svoju bivsu seficu...nismo se vidjele nekoliko godina i sto je prvo ucinila? Stavila mi je reflaksno ruku na trbuh i pitala sva ozarena: "Ima li nesto tu?" Joooj e bila bih se slomila u tom trenu na tisucu komadica.... Uopce ne znam postoji li "prikladnije pitanje" u trenu u kojem u ruci drzim nalaz svoje nepoduplane bete od prije sat vremena i iscekujem da mi ginekolg da svoju zadnju (iako dobro znam sto ta beta znaci)
Rekla sam samo: jos nema. Uopce ne znam kako sam uspjela to izustit i ostat onako stajati sutke namjestajuci osmjehe dok je ona ispricala sve novosti svoje sad vec sve brojnije unucadi. i onda se jos pojavio i njen muz i naglas pred svima prokomentirao moju popunjeniju figuru (misleci valjda da ako smo kod ginekologa i ako nosim siroku haljinu i ako je moj muz kraj mene da mora da sam trudna...zapravo vjerujem da su to oboje mislili)
To su inace simpaticni ljudi, dobronamjerni, a nisu ni njihova pitanja tako nenormalna...zasto bi oni znali da mi imamo problem.... Moglo je biti i tako da sam ja razvuka osmjeh od uha do uha i rekla, ima nesto dolje, ima, jos malo pa cemo postati roditelji.....tada bi mi bilo drago da su me to pitali...tada bih cijelom svijetu voljela reci
Zato kazem da me problem dira na tom posebnom drustvenom aspektu...jer imam unaprijed predvidjene odgovore koje ovisno o stilu pitanja upotrebljavam da odgovorim onima koje se to nimalo ne tice i koji vole uz dvosmislen pogled u trbuh pitati: I jel radite? i sl. Ali ne znam sto reci nekome tko je dobronamjeran i tko takvo pitanje postavi jer mu je naprosto najnormalnije na svijetu. Sto reci a da se ne rastuzis, ne oglois, a da opet razgovor protekne pristojno i ugodno?
Danas u cekaoni pozeljela sam se sakriti u misju rupu...cim sam se prijavila kod sestre povukla sam muza za ruku a onda smo otisli u prizemlje zgrade ulovit zrak, sakriti se od svih...kud bas danas......