Citiraj Ivana2 prvotno napisa
Koliko vremena je ok čekati da škola poče rješavati stvar. Jasno mi je da škola nema vremena nešto poduzeti ako se već sutradan ponovi situacija, ali ako se ponovi za tjedan-dva? U kojem vremenu škola može nešto efikasno poduzeti? Imam li pravo znati što je poduzeto? Ili samo čekam hoće li se ili ne ponoviti?
Kod nas je dosta nezgodno jer se radi o psiho-socijalnom zlostavljanju pa ja mogu utvrditi da se nešto događalo samo ako mi M odluči povjeriti.
Imaš pravo znati je li nešto poduzeto. Često je škola u delikatnoj situaciji kada mora štititi privatnost djeteta s jedne strane i informirati roditelje o poduzetom s druge strane jer neke konkretne stvari moraju ostati neizrečene.
Veliki je problem u cijeloj priči što škola može i formalno mora poduzeti puno toga a da se ništa od toga ne pokaže efikasno. (onda sve krene u međusobno prepucavanje i optuživanje roditelji - škola, pa u krug)
Nemoj me krivo shvatiti i ne bih nikako željela da ovaj topik krene u tom smjeru (prebacivanja odgovornosti škola - roditelji) ali mislim da škole nisu najveći i jedini problem. I mislim da nisu nedodirljive. Veliki dio priče su obitelji malih nasilnika kojima sustav omogućuje da bez ikakvih posljedica ignoriraju problem.