-
Prilagodba
Pronašli smo uistinu dobru tetu čuvalicu pa me interesira na koji je način približiti 10mj bebi da prilagodba što bezbolnije prođe...
-
-
Eh, teško je tu biti pametan...
Nekoj djeci je to čisti užitak (mom mlađem) a neka teško podnose odvajanja.
Evo vrtićkog štosa - ako se dijete i teta ne poznaju, ja bih prvo ostala neko vrijeme doma zajedno s djetetom i tetom čuvalicom, pa onda svaki dan sve ranije odlazila... Ako se dijete i teta od ranijepoznaju, možeš odmah otići (ne treba preklapanja da ste svi istovremeno doma).
Ovisno o djetetovom ponašanju regulirati stvar. Ali pazi - ako dijete krene plakati kad odlaziš, to NE znači da se smiješ vratiti jer tako će se u dječjoj glavi uspostaviti odnos "ja se derem, mama se vrati" a to ni za koga nije dobro. Vratiš se, ali pol sata-sat kasnije, da dijete shvati da ćeš se vratiti. To i reci "VRATIT ĆU SE BRZO" i toga se drži!
Kad odeš i zatvoriš vrata - odeš. I nema te. Do dogovorenog roka. Držim fige da sve prođe bezbolno. Ima dosta djece koja su kao moj mlađi puna povjerenja (pogotovo prema poznatim osobama) i s kojima nema baš nikakvih problema. Sretno!
-
Ne brini, tako maleno dijete će se bez problema adaptirati. Ako si možeš to priuštiti, svakako neka to bude postepeno, tako da počneš prvi dan s pola sata pa polako povećavaš. Djeca to obično lakše savladaju od nas.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma