Pokazuje rezultate 1 do 50 od 154

Tema: nasilje u vrtiću

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj again prvotno napisa Vidi poruku
    nemogu da se ne nadovežem na temu...moje dijete nje žrtva, prije bi se reklo da je on taj koji maltretira, i tako je od prvog dana doslovno pokazao da je glavni i svugdje se gura da bude prvi. išla sam na informacije, išla sam vrtićkom psihologu (to je duga, spora i neučinkovita metoda), sve mogu podnijet i podnosim jer moram ali iznenadi me uvijek kako drugi roditelji reagiraju, Npr. moj mali gurne prijatelja iz grupe, onak bez veze, znači kriv je, i dok ja mom objašnjavam da se to ne smije, tata od tog malog svom govori- s ovim dečkom se ne smiješ družiti!!! i to nije jednom bilo, kakva je to pedagogija?!
    svakome se može dogoditi da "maltretira" drugu djecu, gurne, udari...
    ali mislim da je to to, ne bi se smjelo dešavati učestalo ili kako si ti napisala od prvog dana.
    očito je da problem kod vas postoji, nije vrtićki psiholog jedini psiholog, odvedi ga negdje drugdje.

bolje je usmjeriti energiju i razmišljanja kako pomoći djetetu, nego razmišljati je li pravedno ili ne što drugi roditelji žele odmaknuti svoju djecu od onoga koji ih maltretira.

marjetarino avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo ja npr. imam problem sto moja cura nije tuzibaba ,, xy puta se dogodilo da je netko gurne udre da ona ne place ne zove tetu ali vrati istom mjerom i onda taj koji je izazvao sve, place teta dode moja curka u kaznu,,ona ce rade odgulit sjedenje i razmisljanje nego se tuzit ,sta i nije tako losa osobina ali sam ljuta na tete ,,pa sta ne pitaju ne razgovaraju one vide samo posljedicu ali ne i uzrok ,,,nedavno ja po nju u vrtic ona s ogrebotinom na bradi a meni teta pere usi kako je gurnila jednog djecaka,,,,,i onda ispred tete mi je ispricala kako je nju taj djecak gurnuo u grm i da mu je ona vratila pa je teta dosla vidila i kaznila je ,,,,kako da je potaknem da zove tetu a ne da rjesava to sama sto puta govorim ponavljam ponavljam sama sam sebi dosadila

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj je mali impulzivan, nije da se tuče non-stop, al ne podnosi da ga neko zadirkuje, shavaća svoju snagu a stvarno je jak( ne izgeda dok te ne udari), nije mu problem postavit se na duplo većeg od sebe, ako dobije batine od tog djeteta on ne odustaje. Ja znam da imam problem, al hoću reći da nisu sva djeca mirna od jutra do mraka, i da ne krivim ni "dobre" ni "loše" već roditelje. Ja nisam nikad rekla djetetu e s ovim malim se neećš družit, jesam jednom kao kontru jednom roditelju jer mi je puko film"!kažem to je ružno, to se ne radi,i svom i tuđem. Imala sam i situaciju da se moj mali namjeravao zaletit guralicom u drugo dijete(nije se zaletio), ja sam stajala kraj njega i mama od tog malog kraj svog i ona veli: Ako ga gurneš ja ću te zalit vodom! Hoću reć kakve su to odgojne metode???

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj je mali impulzivan, nije da se tuče non-stop, al ne podnosi da ga neko zadirkuje, shavaća svoju snagu a stvarno je jak( ne izgeda dok te ne udari), nije mu problem postavit se na duplo većeg od sebe, ako dobije batine od tog djeteta on ne odustaje. Ja znam da imam problem, al hoću reći da nisu sva djeca mirna od jutra do mraka, i da ne krivim ni "dobre" ni "loše" već roditelje. Ja nisam nikad rekla djetetu e s ovim malim se neećš družit, jesam jednom kao kontru jednom roditelju jer mi je puko film"!kažem to je ružno, to se ne radi,i svom i tuđem. Imala sam i situaciju da se moj mali namjeravao zaletit guralicom u drugo dijete(nije se zaletio), ja sam stajala kraj njega i mama od tog malog kraj svog i ona veli: Ako ga gurneš ja ću te zalit vodom! Hoću reć kakve su to odgojne metode???
    Ja bih samo preporučila da ga odvedeš dječjem psihologu (izvan vrtića) koji će provjeriti da li je njegova impulsivnost oranski uvjetovana ili postoji nekakav emocionalni problem pa reagira burno zbog toga.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jesi li se ikada zapitala zašto tvom djetetu uopće padaju takve stvari na pamet, da se zaletava u drugu djecu? Ja bih (i jesam 1000 puta) svoje dijete spriječila. Bome i tuđe ako treba. Dobro Sirius kaže... ako ima kakav problem, bolje ga je sad početi rješavati nego propitivati kakve su odgojne metode DRUGIH ljudi... Ja ne gledam oko sebe niti me naročito zanima kako drugi ljudi komuniciraju sa svojom djecom dok to ne ugrozi moje dijete. ALI kad ugrozi, onda kao i Cvijeta i te kako razgovaram i drugom djecom i s njihovim roditeljima.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

za again,a šta je ta mama trebala dopustiti da se tvoj zloćesti dječak zabije s guralicom u njenog dječaka,a šta da je obrnuto bi li onda samo stajala?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •