Eh da sjetila sam se, pa mi smo i u vrtiću imali problematično dijete prebačeno iz druge grupe našoj djeci jer su naše tete bile "naj" u postupanju s takvom djecom s poremećajima u ponašanju.
Tata curice žrtve (dječak ju je skidao, dirao, grozno, ma svašta-ovo sam slučajno saznala preko jednih prijatelja, ostali u grupi nisu znali) je inzistirao da ga se makne iz njihove grupe (a ne njegovu kćer koja je bila žrtva, što je meni ok bez obzira što je došao k nama).
Zašto?
Zato što su u vrtiću adekvatno riješili taj problem tako da je naša grupa dobila 3. tetu, studenticu s faxa na praksi/apsolventicu koje je imala oko samo na njemu cijelo vrijeme i zapravo je vrtić prošao skroz zadovoljavajuće bez obzira na njegove povremene ispade. Roditelje tog dječaka bolje da ne komentiram. Vidjela sam par situacija u parkiću i pred vrtićem šta sve mali radi djeci, a mama mrtva ladna da bi mu riječ reklasrećom ja sam bila tamo da mu se obratim
pristojno jel te al s jasnim tonom.
Nažalost čujem od drugih taj dječak je i dalje problem No.1 u svom razredu, kvart do našegmislim da njega čak roditelji ni ne vode na terapije jer nisu ni prije.