Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Što je, a što nije stručno usavršavanje?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Što je, a što nije stručno usavršavanje?

Radim u prosvjeti, u dvije OŠ svakodnevno. Trenutno sam na drugoj godini doktorskog studija. Prema novom rasporedu, nastava se na doktorskom održava subotom, a radionice petkom.

Petkom imam svoju nastavu. Nešto manje sati, ali imam... Tražila sam da mi se složi raspored kako zamjene ne bi bile potrebne, ali nisam naišla na razumijevanje.

Svaki put kad je na doktorskom nastava u petak, moram tražiti zamjenu. Tu nastaje problem. Od fakulteta uredno dobivam potvrde da sam tog i tog dana zbog nastave trebala biti odsutna s posla, ali mi se to ne priznaje kao službena zamjena (nije plaćeno onome tko me mijenja).

Za svaki besmisleni odlazak na ŽSV, skup koji održi Profil, ŠK ili žnj nakladnik, dobivam službenu i stručnu zamjenu, ako je moguće ( i putne troškove). Za doktrski studij ne jer ga nisam upisala po ukazu poslodavca.

Zanima me zna li netko koja su moja prava. Imam li pravo na slaganje rasporeda tako da mogu prisustvovati nastavi na doktorskom, ili bar zamjenu za koju ne trebam puzati? Zar jednom lingvistu studiranje lingvistike na doktorskom studiju nije stručno usavršavanje?

Što je, a što nije stručno usavršavanje?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Babyiris,

mislim da je najbolje da se obratiš svojem Sindikatu.

Što se tiče školovanja (jer i predavanja za doktorat bi tu trebala spadati), osim ako nije postavljen uvjet/stipendija/nešto od poslodavca ono predstavlja osobni izbor.

Što se tiče stručnog usavršavanja u okviru postojeće struke, to je ono što u nekim strukama je uvjet za zadržavanje "licence", možda bolje reći, prava u obavljanju određenih poslova pa su nerijetko i uvjetovana zakonom.
    No, isto tako, poslodavac može ocijeniti da u svrhu boljeg obavljanja svojeg posla, je potrebno nekog posloprimca poslati na neku edukaciju /konferenciju / stručni seminar te sukladno tome ima i plaćene troškove.

Mislim da se trebaš obratiti svojem sindikatu, jer:
    - po zakonu imaš pravo na obrazovanje
    - mislim da sa poslodavcem možeš / moraš naći najbolji način da ti se to i omogući.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Što je, a što nije stručno usavršavanje?

Citiraj babyiris prvotno napisa
    Zar jednom lingvistu studiranje lingvistike na doktorskom studiju nije stručno usavršavanje?
    meni je 8)

ali mi u ugovoru o radu piše da moram do tog i tog datuma završiti taj studij.

ALI kad idem na neka druga stručna usavršavanja onda mogu izostati s nastave, dobijem dnevnice i putne troškove. kad idem (izapravo, išla sam) na predavanja na pds onda nisam ništa od toga dobivala, iako sam išla u drugi grad (300km)

nastavu su mi namjestili tako da mogu ići na predavanja, i hvala im na tome. ali problem nastaje kad imam ispite, a to je uvijek (osim pismenih) preko tjedna u jutaranjim satima (tako da neke ispite neću uskoro položiti jer me nema ko zamijeniti na poslu taj dan )

p.s. ako imaš pitanja ili ti trebaju skripte, tu sam (ako smo na istom pds-u)

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: Što je, a što nije stručno usavršavanje?

Citiraj puntica prvotno napisa
    Citiraj babyiris prvotno napisa
    Zar jednom lingvistu studiranje lingvistike na doktorskom studiju nije stručno usavršavanje?
    meni je 8)

ali mi u ugovoru o radu piše da moram do tog i tog datuma završiti taj studij.

ALI kad idem na neka druga stručna usavršavanja onda mogu izostati s nastave, dobijem dnevnice i putne troškove. kad idem (izapravo, išla sam) na predavanja na pds onda nisam ništa od toga dobivala, iako sam išla u drugi grad (300km)

nastavu su mi namjestili tako da mogu ići na predavanja, i hvala im na tome. ali problem nastaje kad imam ispite, a to je uvijek (osim pismenih) preko tjedna u jutaranjim satima (tako da neke ispite neću uskoro položiti jer me nema ko zamijeniti na poslu taj dan )

Ne trebaju mi putni troškovi i ine stvari, samo bih razumijevanje što se rasporeda tiče. Ne bih htjela da ijedno od tih dvaju polja moga života pati.

Citiraj puntica prvotno napisa
    p.s. ako imaš pitanja ili ti trebaju skripte, tu sam (ako smo na istom pds-u)
    Ako i nismo na istom, vjerujem da se svejedno možemo nadopuniti. U OS sam. Hvala ti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •