Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Ekstremno bolne menstruacije

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Ekstremno bolne menstruacije

Postavljam pitanje za svoju prijateljicu. Ima ekstremno bolne menstruacije, toliko bolne da joj se život totalno poremeti u te dane. Grčevi u stomaku sa proljevom, užasni bolovi, tablete joj slabo pomažu, a one koje joj zaista pomognu ne može piti jer joj štete želucu. Pila je kontracepcijke tablete i tada su joj bolovi bili donekle podnošljivi no sada bi htjela ostati trudna i prekinula je kontracepciju prije nekih 6 mjeseci i svaki ciklus joj postaje sve gori i gori. Meni je nevjerovatno to što ona proživljava jer joj doslovno narušava kvalitetu života. Molim vas ako nešto znate o tome.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ako joj tko moze nabaviti lijek OKI u granulama iz slovenije ....mislim da ce joj pomoci jer sam i ja imala uzasno bolne mensttr. dok nisam nasla OKI a druge tablete bi mi samo izazvale povracanje ...tako da sam spasena sa OKIJEM oki u granulama :D :D

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

a što je to? nešto protiv bolova ili?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Koliko ja znam to je neki prah koji se rastopi u vodi i popije. Ima ga i u Italiji.

Btw ja sam povraćala od menstruacija, hvatala me groznica....

Bolovi se jako smanjili kad sam rodila.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo sam gugnula
    oki gocce iliti kapi su kapi ketoprofena odn. našeg starog dobrog ketonala

znači nestereodini antireumatik

u grupu kojih spada i voltaren i ibuprofen, naprosyn

recimo ovaj zadnji, naprosyn je meni bio jako dobar za takve probleme

sad sam nekako prešla na ibuprofen, i on mi je isto dobar

s tim da bi joj bilo dobro početi s tabletama nekoliko dana prije očekivane menstruacije
    i uzimati kad počne menstruacija bar 3x1 od 400 mg
    to bi joj trebalo znatno smanjiti i bol i krvarenje

jedino ako je alergična na ibuprofen ili ima ulkusnu bolest onda to ne smije

sad je izašao i ibuprofen u granulama, ali ne mogu se sad sjetiti koje mu je zaštićeno ime
    brže djeluje i bolja je GE podnošljivost

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je pomagao isto ketonal forte, ali odmah počet preventivno tj. čim se u trbuhu počne vrtit kao da će menga krenuti - 3x1 dnevno, prva tri dana. Prije toga sam uglavnom ta tri dana ostajala doma i culjala se od bolova. To mi je dala ginićka za vrijeme rata, kad se ono putovalo do Dalmacije dulje od 10 sati , prvo vlak ili bus do Rijeke, pa truckanje prekrcanim brodom po 12 sati, da mogu sve to preživit u te kritične dane. Od tada, svojih studentskih dana, otkad sam to otkrila, to je moj spas.

Doduše, ja ga OK podnosim, jedino sam sebi izazvala eksploziju u želucu kad sam nakon par dana pijenja aspirina popila ketonal, tad sam morala do dr po peptorane za želudac, nisam znala da se to ne smije kombinirat jedno s drugim.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    sad je izašao i ibuprofen u granulama, ali ne mogu se sad sjetiti koje mu je zaštićeno ime
    Radi se o Neofen direkt tabletama (Belupo) - sadrže 200 mg ibuprofena u gastroezistentim granulama. Tablete su orodisperzibilne, lako se otapaju u ustima i nije ih potrebno uzimati s tekućinom.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kinka prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Radi se o Neofen direkt tabletama (Belupo) - sadrže 200 mg ibuprofena u gastroezistentim granulama. Tablete su orodisperzibilne, lako se otapaju u ustima i nije ih potrebno uzimati s tekućinom.
    ne, nisam na to mislila

nego su baš granule pakirane u vrećicama

provjerim pa ću napisati točno ime

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Meni je pomagao isto ketonal forte, ali odmah počet preventivno tj. čim se u trbuhu počne vrtit kao da će menga krenuti - 3x1 dnevno, prva tri dana.
    Ja 1. tabletu popijem u duploj dozi i to ako je popijem na vrijeme, kako ti pričaš, ČIM osjetim burljanje i djeluju...
    Do njihovog otkrića sam svaku menstruaciju prebolovala sa povraćanjem, proljevom, znojenjem, nemoći i na kraju groznicom.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

također sam znala imati jako bolne menge. Meni je najbolje pomagao Voltaren čepić i to onaj za djecu od 25 mg. Bitno je bilo staviti ga čim dobijem mengu i osjetim prve bolove.
    Nakon poroda više me NIKADA NIŠTA nije boljelo :D

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zovu se Brufen
    teško za zapamtiti

vrećice s granulama, u svakoj je vrećici 600 mg ibuprofena

idu i na recept, na doplatnoj su listi

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I meni su bolovi, zbog kojih sam znala plaziti po podu, prestali ili se smanjili na minimum nakon poroda. Znači to bi bila jedna opcija.
    Druga, par dana prije menge uzimati šumeći magnezij. On neće toliko riješiti bol, ali mi je znatno pomagao kod ostalih popratnih pojava.
    Možda se netko sjeti koji čajevi pomažu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sandra111 prvotno napisa
    I meni su bolovi, zbog kojih sam znala plaziti po podu, prestali ili se smanjili na minimum nakon poroda. Znači to bi bila jedna opcija.
    Druga, par dana prije menge uzimati šumeći magnezij. On neće toliko riješiti bol, ali mi je znatno pomagao kod ostalih popratnih pojava.
    Možda se netko sjeti koji čajevi pomažu.
    e ovako i kod mene.
    meni se prije djece znalo desavat da me ti grcevi (doduse nisam imala proljev) uhvae na sred ulice i to takvom zestinom da nisam mogla hodat, nego nadjem nekakav chosak, pa sjedim. Jednom su mi cak iz trgovine iznijeli casu vode, jer su mislili da mi je pozlilo
    poslije drugog djeteta skoro nista. mozda da sma jednom popila tabletu protiv bolova (u ove cetiri godine)

a znala sam djevojku koja je redovno za vrijeme menstruacije isla na injekcije. ma pustali je jadnu sa posla kuci

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam imala jake bolove, proljev i povraćanje dok nisam operirala endometirome. Bol je subjektivna stvar, ali ja znam za sebe da sam ekstremno strpljiva po tom pitanju, ali nije više bilo za izdržati. Mene su na operaciju iznjeli bolničari hitne pomoći kada više nisam mogla stajati na nogama. Problem s endometriozom je što se ne vidi na običnim ginekološkim pregledima, već samo laparoskopski. Može se eventualno izvaditi marker Ca125, koji i nije samo marke za endometriozu, ali se može pratiti promjena. Ako raste, rastu i endometriomi.

Cure kojima je bilo bolje nakon poroda su vjerojatno isto imale endometriozu. Najbolji lijek za endometriozu je trudnoća, a s druge strane ona može otežavati zatrudnjivanje.

Što se tiće ipubrufena, koliko ja znam on povećava rizik od pobačaja, pa se ženama koje žele zatrudniti preporučuju lijkovi na bazi paracetamola.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo baš učim za ispit, pa kaže: od nefarmakoloških metoda-
    Opuštanje, meditacija, joga, aerobik, masaža. U prehranu uključiti više proteina, Bvitamina, kalcija, magnezija, a smanjiti količinu soli.
    Možda nekom pomogne

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •