Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Grožđe?

Macak2

Početno Grožđe?

Dakle od kada? Hvala!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo ga uveli krajem ovog ljeta, jer je to bila prva prilika da ga uopće jede (znači, imala je oko 16 mjeseci). Prošle godine u to vrijeme je još bila isključivo dojena.

Kupujemo joj bijelo bez koštica i ona ga voli više od svake druge slastice. Između čokolade i grožđa izabrala bi grožđe.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, oprosti, skroz sam zaboravila da je s nekih osam mjeseci probala (kršitelj koda)ovo grožđe u staklenci i jako joj se svidjelo.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tan ga je probao na berbi prošle godine kad je imao skoro 13 mjeseci.
    Ja ga niti ne bih davala prije...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fabijan također jede grožđe od ljetos (od cca 15 mjeseci), ranije ga nije ni bilo. Tamani ga a najviše voli kad mu svaku bobu narežem na komadiće (pritom maknem koštice), pa sam prstićima trpa u usta.

Grožđe, banane i breskve su mu uvjerljivi voćni favoriti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej je grožđe probao prije tjedan dana kod tete čuvalice (s 13 mjeseci).
    Jeo ga je kao lud, pojeo ga je više nego ostala djeca (koja su starija od njega). Samo je tražio još. Nisam primijetila da ima bilo kakve smetnje, ali par dana nakon toga imao je prilično crvenu guzu (ne proljev, nego samo crvenu guzu). Ne znam, je li to od grožđa, ili je malo "žešća" stolica rezultat i toga što mu rastu zubići. U svakom slučaju, za ovu sezonu bilo mu je dosta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo počeli ima 10 dana s bijelim grožđem i on se doslovno davi u njemu. za sad nema nikakvih problema s alergijom i sl. nije da sma mu morala početi davati, ali kad sam mu probala dati jednu bobicu i on je tako slatko popapao i tražio još nisam mu mogla prestati davati.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja ga Luki dajem ima petnaestak dana i pijuce ga super.
    Grozdje se moze davati od sedmog mjeseca.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oko 9 mjeseci..probao, nije bio baš lud, a sad nemam brige jer ionako neće nikakvo voće

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mene zanima grožđe. Naime u dilemi sam da li da Sunčici u kašicu stavim kupovne jabuke (prskane tko zna s čime) ili grožđe iz našeg vrta?

Mostarka ako nas još čitaš, otkuda ti podatak da može od 7. mj? Ja nisam našla ni u jednoj tablici.

Sunčica ima 8.5 mjeseci, odnosno 7 prilagođeno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvi put probao prije desetak dana, sa 16 mjeseci, bijelo - jako ga voli.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Par dana prije prvog rođendana...i obožava ga

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i moja obožava, favoriti su lubenica i grožđe, ništa joj nije veći gušt, uz čokoladu, naravno

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja došla brzo pitati za grožđe jer me MM sumanuto zove na posao, veli mali je sklužio grožđe u kuhinji, pa viče, čupa grebe i hoće jesti!!

Dakle, možemo. Mislim, ima 17 mj.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zara je probala grožđe ima 15 dana i super, obožava ga, ono crno velikih boba šta pucaju u ustima Onako prepolovim bobicu,izvadim koštice, i sisa unutrašnjost. Uživa

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i mi uzivamo u grozđu, nasem domacem

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zvala sam savjetovalište za prehranu dojenčadi u Rijeci. Kažu grožđe i smokve tek iza godine dana

Za sad smije (8. mjeseci) samo jabuke, kruške, breskve i marelice.

Astralis pripazi

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj klara prvotno napisa
    Zvala sam savjetovalište za prehranu dojenčadi u Rijeci. Kažu grožđe i smokve tek iza godine dana

Za sad smije (8. mjeseci) samo jabuke, kruške, breskve i marelice.

Astralis pripazi

Ma od koje bobice joj neće ništa biti, a sad će brzo i proći grožđe. Čini mi se da je to spika ka i za lubenicu. Poštivam te tablice ali ipak neke stvari i ne.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi smo dosta kasno probali ali voli grožđe! ja ogulim kožicu ali neznam jel to potrebno? jedino ju odmah protjera....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj ima godinu i obožava grožđe.Dajem mu tako što mu skinem kožicu i izvadim špice

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hanna ga obožava,sama isisa sok a koricu baci

Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Dora (14 mj) je probala grožđe prije tri dana, svidjelo joj se (posebno crno sa velilim bobama).Ogulila sam joj kožicu i izvadila koštice, a ona je slasno mljackala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Katja (11mj) je bobice grožđa shvatila kao nešto za gnječenje i trackanje po parketu, a što se super lijepi po prstima kada se sok malo osuši probala i ispljunila

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E. je oduševljen grožđem (a čime nije ). Ali dok skinem kožicu i koštice ,

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    mi smo dosta kasno probali ali voli grožđe! ja ogulim kožicu ali neznam jel to potrebno? jedino ju odmah protjera....
    jede i s kožicom i košticama!! tako joj je fino! :shock:

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

F sam ponudila ovo ljeto (17mj) - bijelo i preventivno ogulila. malac je to ispljunuo i zgrabio najvecu bobu grozda i strpao ju u usta...
    od tada jede sam, s kozicom, kosticama... a najvoli kad mu bobica pukne u ustima...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Guliti grožđe i vaditi koštice? Ja se toga nisam nikad sjetila, a opet dijete (koje je inače jako probirljivo) sve pojede i obožava domaće crno grožđe kad naberemo iza kuće.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Petra ga je ovog ljeta tamanila u velikim količinama, najviše ono koje je sama ubrala.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nama je u zadnje vrijeme grožđe No1 jelo ! kad ništa neće-traži grožđa !!i dosta ga pojede...voli crno..a i ja uz nju !!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

probao s cca 9mj. voli u fazama
    dam radije domaće neg kupovno

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Probao je s nekih 10-11 mjeseci i jako mu se svidjela Izabela, ali mu se guza bila jako zacrvenila, pa smo do daljnjeg uskratili taj užitak. (nije mu reagirala prvi dan, već nakon nekoliko dana što ga je njupao).

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

podižem... evo baš sam na pretražniku i tražim nešto o grožđu. Mi imamo pergolu na terasi, neko poludivlje grožđe (nije za raditi vino ali ga se ne treba prskati i rodi kao ludo).
    Mala pikira to grožđe još otkad su bobice bile 1mm. Kad god bi uhvatila priliku trpala ga je još zeleno u usta, nekad bi je nagovorila da pljune ali mislim da je i pojela dosta toga. Nikad nisam primjetila da je imala neku reakciju.
    Pred par dana je to grožđe počelo dozrijevati, pa sam joj odabrala najtamnije bobice, ona je bila oduševljena i tražila još, i tako smo ga po malo zobali 2 dana, kad treći dan ujutro dobila plikove po tijelu, kao ubodi komaraca ali ih ima jako puno, pojavljuju se i nestaju. To jutro nije jela grožđe, ali možda se može reakcija javiti nakon dan-dva?
    Također, ona je to grožđe već probala zeleno, ali sad ga je prvi put pojela u većim količinama.

Što mislite, je li moguće da je uzrok grožđe ili da tražim dalje?
    Inače se hrani jako zdravo, skoro sve domaća hrana i iz prirodnog uzgoja koliko god je moguće. I siše na veliko (ima 13 mj).

Ako ispadne da je uzrok grožđe nećemo više moći na terasu a neprestano smo tamo... ona čim vidi grožđe pruža ručice i ciči... guljenje kože i vađenje koštica isto baš ne dolazi u obzir jer su bobice jako sitne, sastoje se dobrim dijelom od kože i koštica . Šteta i zato što će biti puno tog grožđa a nije prskano ni gnojeno ničim, pa mi se to činilo kao dobar izvor vitamina za malu.

Danas je drugi dan što ima te plikove, pa smo se sjetili da bi moglo biti grožđe i prestali joj ga davati, mislim da se malo povuklo ali nisam sigurna (možda je i zato što je predvečer rasfriškalo). Vidjet ću sutra ujutro kakvo je stanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •