Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Zlatni stafilokok

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Zlatni stafilokok

Evo u nadi da ce netko znati nesto više. Vec tri mjeseca mi stvara probleme, dakle temperatura, grlobolja, zacepljen nos. Sad vec pijem cetvrti antibiotik i uzasno mi tesko padaju sve te tablete. Lose utjecu na opce stanje organizma. Dakle imam ga u nosu i grlu u obilnim kolicinama. Sve bude ok dok antibiotik djeluje, a onda iznova temperatura i ostali simptomi. Iscrpljena sam.Ne mogu radit, bavit se sportom i svojim malim radostima u zivotu. Dakle ako netko ima nekakav savjet, iskustvo i slicno bila bih zahvalna

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Re: Zlatni stafilokok

Citiraj artemida prvotno napisa
    Evo u nadi da ce netko znati nesto više. Vec tri mjeseca mi stvara probleme, dakle temperatura, grlobolja, zacepljen nos. Sad vec pijem cetvrti antibiotik i uzasno mi tesko padaju sve te tablete. Lose utjecu na opce stanje organizma. Dakle imam ga u nosu i grlu u obilnim kolicinama. Sve bude ok dok antibiotik djeluje, a onda iznova temperatura i ostali simptomi. Iscrpljena sam.Ne mogu radit, bavit se sportom i svojim malim radostima u zivotu. Dakle ako netko ima nekakav savjet, iskustvo i slicno bila bih zahvalna
    nikako ne dopustiti da uđe u krv. najbolje je osnažiti organizam, možda uzeti Biobran ili što slično u bio@bio. skuplji je, ali navodno jako dobar za imunitet.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Re: Zlatni stafilokok

možda piti i glinu - ima dosta o tome na forumima, 3 tjedna se pije, poboljšava stanje organizma...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I ja ga imam u nosu, iako mi ne stvara akutne probleme tipa temperatura ili bol. Nos mi curi tijekom cijele godine, s različitom konzistencijom i bojom sekreta, sad je recimo lošija faza i teže dišem. Rentgen sinusa pokazuje pansinusitis. Meni je problem s tim sredstvima za imunitet što sam u zadnjih 8 godina imala dvije autoimune bolesti i moram biti jako pažljiva oko toga što uzimati od dodataka prehrani, da ne potaknem pretjeranu reakciju. Čini mi se da mi med i pelud, koje obožavam, nisu dobri. Kakva su iskustva s homeopatijom, ayurvedom?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

O hvala vam . Jeli mislis na zelena ventilirana glina?? Isto iz bio-bio. A gledala sam taj BIobran pa se dvoumim...hm, on je dobar bas za neka teska stanja. Ne volim se nekako puno dirat u imunitet jer je moja teorija da imunitet dobivamo rođenjem, a kod mene je ocito da je narusen. Tako da sam dobila dojam da je Biobran poprilican "udarac" na imunitet, nagli i ucinkoviti ....ne znam ni sama.A kako saznati da li je u krvi? :? PUno hvala

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nikako se nemoj cijepiti protiv pneumokoka, jer te pneumokoki čuvaju od stafilokoka, uključujući MRSA.
    Za bolno grlo odlične su panthenol pastile, a o njima će ti bolje objasniti apotekarica.
    Za ubijanje stafilokoka možeš koristiti citrofit - ako nemaš velike probleme onda ti ne treba najteža artiljerija. Za više informacija potraži na netu pod nazivom GSE.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

jesi li radila antibiogram uz taj bris nosa?
    ako jesi, na šta je osjetljiv taj stafilokok?
    postoji li lokalna terapija sa tim antibiotikom (mast, kapi)?
    ili si i to već probala, pa tražiš alternativna rješenja?
    ako je u pitanju ovo zadnje, zanemari prethodnu sugestiju

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisam se imala namjeru cijepiti, al kad vec to spominjes jel mi mozes pojasnit o cemu se radi i zar se odrasli cijepe od pneumokoka.? Citrofit sam pila ali ne u preporucenoj dozi jer je strasan za popit.Iako sam cula da se moze kapsulirat. Sad dok sam na antibioticima sam ga prestala pit jer ne znam dali je pametno da mi ne bi ponistio antibiotik, obzirom da je takva tvrdnja poznata za grejp.Sta mislis o tome? Sta se tice briseva i antibiograma radila sam svaki put i po tome su mi i davali antibiotik, a kremu ili tome slicno nije bilo moguce koristiti obzirom da se radi o grlu i nosu. I dali znate jeli moguce ikad ga iskorjenit jer sam cula da se njega nikako rijesit . Unaprijed zahvaljujem

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako si na antibioticima - držiš se antibiotika. Ne znam ima li GSE isti učinak na lijekove kao grejp (sok), ali ne mislim da je to problem ako ne kombiniraš.
    Osobno ne vjerujem da ćeš antibioticima napraviti neki pomak obzirom da se radi o sluznici. Dok se ne uspostavi nekakva ravnoteža flore i faune ne računaj na promjene.
    Za ispirati nosnu sluznicu probaj neti lotu, a onaj pomak bi se mogao dogoditi uz ukapavanje sezamovog ulja.
    Ako ti je nizak pH nastoj ga popraviti pa će pomak doći sam od sebe. Jedan limun dnevno bi te nakon nekog vremena trebao vratiti u lužnatu normalu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala ti Davore. Inace ponekad za ispiranje koristim bocu sa sportskim cepom i vjerujem da je to vrlo slicno, sta mislis? Uzmem mora i ajmo . Gdje da ukapavam sezamovo ulje :? nos ili grlo???

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nos

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hmm... kad razmislim, očito trebam dati više detalja. Ajurveda preporučuje ukapavanje bijelog sezamovog ulja u nos, 5-6 kapi u svaku nosnicu koliko god puta dnevno ti odgovara. Crno sezamovo ulje se koristi uglavnom u kineskoj kuhinji i bilo bi prežestoko za ovu svrhu. Osim čistog ulja postoje i uljne iscrpine ljekovitih biljaka u sezamovom ulju koje imaju nešto izraženije djelovanje, ali znaju biti ponešto žešće i moraju se manje dozirati. Za nenavikle vjerojatno je najbolje upravo čisto sezamovo ulje.
    Kao primjer ulja s ljekovitim biljkama je recimo MP-16 koje se vjerojatno dade kupiti u Lucelli.

Gore sam spomenuo neti lotu, a služi za ajurvedski postupak ispiranja nosnih šupljina slanom otopinom - đala neti. Koristi se nejodirana sol - kamena ili morska - svejedno. Neti lota je posuda s nosćem poput one za zalijevanje cvijeća i ako tražiš neti lotu nemaš greške, dobit ćeš najbolji alat za đala neti.

Jednom kada središ nos, neće ti više ni grlo biti problem. Iz nosa se cijedi na niže

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Puno ti zahvaljujem na korisnim savjetima. Ja sam iz Splita i pokusat cu to ulje sezama pronaci u bio-bio. Dali da dodam malo cajevca ili lavande od primavere? Pocinjem sutra, akcija . Uzimam imunoglukan za imunitet, za pocetak. Kazu da nije lose. A sta se tice neti lota shvatila sam sta je to ali ja za zamjenu koristim more koje stavim u bocu sa sportskim cepom i ulijevam u nosnice .

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

More je preslano, ali se dade razrijediti na slanost fiziološke otopine. Mislim da bi to bio apsolutno najbolji izbor obzirom na udjele soli koji su jednaki onima u tijelu, ali ne znam napamet omjere za razrjeđivanje i ne da mi se sada računati - rađe idem na spavanje.

Probaj pitati nekoga od farmaceuta koliko obične vode treba strpati u more da postane fiziološka pa javi. Ili izračunaj.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nema problema, pitat cu. Zaista su mi korisni tvoji savjeti i jos jednom hvala . Ako ima jos netko nekakvu ideju bila bih zahvalna

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

O hvala vam . Jeli mislis na zelena ventilirana glina?? Isto iz bio-bio. A gledala sam taj BIobran pa se dvoumim...hm, on je dobar bas za neka teska stanja. Ne volim se nekako puno dirat u imunitet jer je moja teorija da imunitet dobivamo rođenjem, a kod mene je ocito da je narusen. Tako da sam dobila dojam da je Biobran poprilican "udarac" na imunitet, nagli i ucinkoviti ....ne znam ni sama.A kako saznati da li je u krvi? :? PUno hvala
    Kako da saznaš ima li ga u krvi? Neka ti izvade krv i vide ima li bakterija ili ne. Ne znam radi li se to po laboratorijima u domovima zdravlja ili samo po bolnicama (zarazna u ZG). Govorim na temelju iskustva jednog člana obitelji - ako su u krvi, mali je korak do sepse.
    Za pijenje se koristi samo ona ventilirana glina, iz bio&bio ili neke biljne ljekarne.
    biobran je biomodulator, a ne biostimulator, ali o tome možeš detaljnije pročitati na web stranicama uvoznika...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •