Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 162

Tema: malo podrške trebam

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno malo podrške trebam

jednostavno i kretko, osjećam se jadno da jadnije ne mogu.
    Napokon je završila "bolesna" veza s ocem mog djeteta.
    Nema ni 2 tjedna, a on već ima drugu. Povrijeđena sam i ljuta. A drugo nije bilo ni za očekivati. Iza sebe ima 2 propala braka i odraslo dijete. Kad se upustio samnom u vezu nije prošlo ni 2 mjeseca od razvoda, a nisam bila prva.
    Bilo je svega u toj vezi, i ljepog, ali više ružnog. NIje išlo, već dugo ništa nije štimalo. Ali nitko nije imao snage ili volje otići.
    Teško mi se praviti pred G da je sve ok, kad nije. Ne osjećam se dobro, ne mogu spavati, ne mogu jesti. Tužna sam, želim se sakriti u neki kut.
    S druge strane, moralo je završiti. I bolje je za mene i za G. I trebala bi biti sretna što će netko drugi sada trpiti opijanja i laži. A onda opet, imam osjećaj da sam zakazala. Ono, da sam se možda više trudila ja. Ma znam da ne bi prestao piti.
    Pojelo mi post koji sam napisala prije pa ne mogu sve reproducirati u ovoj zbrci što mi vlada u glavi.
    Uglavnom, da preduhitrim pitanja, ne ne mislim da je samo on kriv. Ali najlakše je pobjeći od problema. Izlazio je kad je htio, s kim je htio, nije nikad s nama živio. Dolazio je kad se njemu prohtjelo.
    I zašto se sad tako osjećem???

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da je to prirodno stanje stvari nakon prekida, okruži se s ljudima koji ti daju tihu i nenametljivu podršku, a one sa izjavama tipa a rekla sam ti ja kakav je on i sl.... drži podalje

ako ti razgovor s prijateljima ne pomogne, odi dalje, nije bed tražiti stručnu pomoć..

još jednom

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

prvo ti šaljem jedan veliki
    mislim da su to normalne misli;sve znaš,a opet misliš da si mogla nekako spasiti brak,promijeniti partnera....
    daj si vremena,uskoro će sve ovo biti prošlost

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

meni se čini da se još dvostruko teže oporaviti od takve veze

tvoja je veličina u tome što si sve pokušala da malenoj osiguraš obitelj, ali očito si svoju energiju trošila na krivu osobu...

treba vremena, ali doći ćeš ti na svoje, ne sumnjam uopće

i ako ti treba rame za plakanje, mada se ne poznajemo, slobodno mi se javi, znam slušati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bit će bolje...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

gitulja, nemoj se kriviti, ti si sasvim u redu.
    Mislim, čim spominješ opijanje, meni mrak pada na oči, i svakom normalnom je partnerstvo s takvom osobom neizdrživo na duge staze.
    Ključno je vrijeme, i s vremenom ćeš se 100% počet osjećati bolje, ma bit ćeš preporođena što si izašla iz kako i sama kažeš "bolesne" veze.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nisam doživjela ništa slično ali otvorivši tvoj post ne mogu samo pročitati i otići. mislim da je velika i hrabra stvar što priznaješ i sama da je bilo problema i da si svjesna da nije bilo budućnosti. za mene je to veliki, možda najveći korak u takvim situacijama. i normalna je tuga koju osjećaš. pa s tim čovjekom imaš i dijete i to vas veže za cijeli život. a uostalom tko kaže da nećeš i ti naći nekoga ali s kim će sve biti drugačije. budi jaka zbog malene jer je to je i više od dovoljnog razloga razloga za sreću i koraka dalje- imati divno dijete.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Učinila si najbolje što si mogla za sebe i svoje dijete.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jesam, da.
    i onda jučer od njega dobijem predavanje kako ću osjećati gorčinu u ustima cijeli život ako si nađem nekog drugog ?!
    a onda nastavk priče, kako smo mi tako dobri prijatelji samo ja to nikako da shvatim.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    jesam, da.
    i onda jučer od njega dobijem predavanje kako ću osjećati gorčinu u ustima cijeli život ako si nađem nekog drugog ?!
    a onda nastavk priče, kako smo mi tako dobri prijatelji samo ja to nikako da shvatim.
    manipulator. morat ćeš naučiti da ne doživljavaš njegove bajalice.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

@gitulja potraži snagu u ovim malim slatkim okicama koje gledaju iz tvog avatara...tu u njima ćeš naći i utjehu i ljubav i snagu da izdržiš oluju osjećaja koju proživljavaš. one neka ti budu snaga za dalje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jesam, da.
    Draga, da je on drugačiji, ovo se ne bi dogodilo. Ali nije. Imaš pravo dati sebi drugu priliku, kad bude vrijeme... Njegove priče zanemari.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Gitulja ja ti saljem jedan veliki zagrljaj i mislim da je normalna cijela ta zbrka koju osjecas, daj si vremena i budi jaka koliko mozes ... a njegova predavanja pokusaj proci uzdignute glave jer za ljubav ali za prekid je potrebno dvoje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Gle, kad si s nekim takvim, jednostavno sebi ne daješ priliku da upoznaš nekog tko zavrđuje toliko pažnje i truda. Takve veze je teško prekinuti jer... Jer se nije desilo ništa toliko strašno da bi mu momentalno okrenula leđa, to je samo skup sitnih sra.a koja se zaboravljaju kroz neko vrijeme. Pa kad kreneš misliti ne možeš se sjetiti zašto si ga zapravo ostavila...
    Evo, podsjetit ću te zašto: zato jer veza podrazumijeva neke obaveze, jer u vezi moraš i davati, a ne samo crpiti iz nekog (op. a. tebe, koja si se očito iscrpila do kraja), jer je veza odnos dvoje ljudi, a ne jednog koji vuče i drugog koji se eto zadesio u njegovoj gravitaciji...
    Tvoji osjećeji su sasvim normalni (prolaziš "strah od odvajanja" ) ali gledaj na taj događaj kao na početak, a ne kao na kraj...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kad smo prije 2 tjedna prekinuli, bila sam koma jedan dan. a onda kao da sam se preporodila. sva mi je negativna energija nestala iz stana, bila sam sretna i vesela i G se preporodila, prestalo je cendranje.
    U subotu smo se dogovorili da idemo zajedno jer joj je htio kupiti traperice. Čim je ušao u stan G je počela cendrati, a mene ko da je netko udario šakom u želudac.
    U četvrtak se kleo da nema nikog drugog, a u nedjelju je priznao da ima drugu. Ali od tada me zove svaku večer, stalno je sam u stanu (tako kaže).
    Mislim da mu se nije ni najmanje svidjelo kako sam podnjela prekid, pa sad svaki put kad skuži da sam ok napravi neko sr...e da me slomi. Nažalost, uspio je.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vi niste u braku, niste čak ni živjeli skupa?
    Ja to od samog početka ne bih ozbljno shvatila.
    Ne znam, meni je čudno da ljudi imaju djecu a ne žive skupa, tako da ovaj vaš razlaz, to je bilo nekako i očekivano, jer je on očito osoba koja se ne zna ili ne želi skrasiti.
    Osobno ne bih mogla ževjeti tako.
    Možda ja za tebe ipak puno puno bolje da si ga se ajmo to tako reći, rješila...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    jesam, da.
    manipulator. morat ćeš naučiti da ne doživljavaš njegove bajalice.
    potpis

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gitulja, drži se.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i ja bih se složio da na ovakvu temu ne treba samo odmahnuti rukom i reć u sebi imam ja i dosta svojih problema da bih se sad s tuđima bakćao! veličina ljudskosti i humanosti je upravo dati dio svoga vremena, pažnje i topline razumijevanja onome kome je to u jednom trenutku jako potrebno, a ti si upravo u tom trenutku!

Sam sam prošao sličnu tragediju poput tvoje, pa tim bolje mogu razumijeti razočaranje koje te oplahuje, samo je meni BŽ bila u konstantnoj vezi sa svojim bivšim ljubavnikom, a ne od dva tjedna poslije prekida!

Nakon što prođe prvotna euforija nezadovoljstva i ogorčenja, oplahnut će te konačno i euforija zadovoljstva što se sve to napokon završilo, osjetit ćeš veliko rasterećenje od sve te strepnje opstojnosti vašeg zajedničkog života, sva ta nagomilana nezadovoljstva i tihe frustracije koje si potiskivala u sebe, zavaravajući se kako će jednog dana biti bolje! međutim jednog trenutka ipak sva naša naivnost dođe na naplatu gorke realnosti i tad lupamo glavom u zid za sve ono što smo možda previdjeli i čime smo naivno bili zavedeni u idealiziranju svog partnera i zajednice s njime!

U istom trenutku naime osjetiš neminovno i veliku prazninu od vlastitog vjerovanja, vjerovanja u toplu zajednicu obitelji koju si željela imati i svim se snagama trudila je održavati... a onda počinješ odjednom preispitivati sebe, svoje postupke i baš kao dijete kad mu se roditelji rastaju, u tom očaju ti počinješ osjećati svoju direktnu krivnju za taj čin!

možda su to sve naprosto faze koje moramo proći u suočavanju sa vlastitim sobom i analizom situacije koja je odjednom pred nama, ali nakon nekog vremena kad se euforija slegne, ipak će se stvari posložiti same na svoje mjesto.

Vrlo često jasno spominješ da je zajednica bila "bolesna", odnos nezdrav, nepovjerenje veliko, budućnost u takvim okolnostima neizvjestna, i to bi ti upravo trebali biti okviri koji bi te trebali razumski dovesti u red i osloboditi krivnje i osude sebe same... što se tiče krivnje oko nedovoljne ustrajnosti u eventualnoj pomoći oko nečijeg opijanja i laži, moram ti samo reći kako NIKOME ne možeš pomoći, ako si on sam to ne želi i to je jedina istina!

a živjeti u dugoročnom nezadovoljstvu, sve dubljem jazu u vašem međuodnosu, a održavati se slamkama sjećanja na lijepe dane, to nikome ne koristi niti čini dobro... nažalost ni djeci!

činjenica da je tvoj dojučerašnji čovjek našao hitru zamjenu govori o njegovom poštovanju prema tebi i tvom značaju u njegovom životu, ali i o posvećenosti obiteljskoj zajednici, koju će očito vrlo lako zamjeniti novom, tim više što je to učinio i kad je započinjao s tobom! i ne bi te to smjelo previše pogađati, jer si ga konačno upoznala u pravom svjetlu! u stvari si potvrdila sumnje iz njegove povijesti kad je započinjao s tobom - vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada! nažalost nisi to ispekla na greškama prethodnih žena, nego si se zaluđena euforijom ljubavi upustila isprobati svoju sreću i u najboljoj namjeri poželjela zavrtit rulet vašeg života... nažalost, očito je to bila vrlo nesretna odluka!

sad ne valja puno jadikovati, nego se treba posvetiti svome saniranju potrganih emocija, posvetiti svim aspektima djetetu i nalaženju smisla i osmišljavanju života u vašoj novoj dvočlanoj zajednici... prazninu koju sad osjećaš, tugu od svog tog utrošenog vremena, poklonjenog truda i energije jednoj krivoj životnoj odluci, nadomjestit ćeš pažnjom i ljubavlju prema svome djetetu i ono će ti je jednakom vratiti...

nedaj da te ovo razočaranje toliko shrva i zainati, da u znak osvete zapečatiš kontakt svome djetetu s njenim ocem, izdigni se iznad osvetoljubivosti i pokušaj poraditi na poslagivanju svojih životnih kamenčića koji su sada posvuda razasuti, najviše u tvojoj glavi i duši! vrijeme je najbolji sudac, ali i najbolji lijek i pokazatelj kako će vaš život teći dalje, zadrži prisebnost i usadi si osjećaj da bez obzira na tragediju ti nisi sama - imaš svoje dijete i ono ima tebe! sve ostalo su nijanse koje će ti život učiniti smislenim i sitni začini koji će ga obojati da oživi novim sjajem...

a jednog dana će i vas biti opet troje, pa nadam se i više... ali treba pustiti vremenu da odabere pravi trenutak za taj čin... bez ishitrenog siljenja, neka se dogodi spontano kad najviše budeš spremna za to! sudbina je nepredvidljiva...

želim ti puno sreće, roditeljske ljubavi i što manje dana oplakivanja ove zle sudbe!

pozdrav

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da se osvrnem na neke postove.
    nismo bili u braku ni živjeli zajedno - meni brak kao komad papira, osobno, ne predstavlja puno. Nismo ni pokušali živjeti zajedno jer on to nije htio jer "opekao se prije".
    Tata!
    Kao prvo, ne mogu ja biti sigurna da se ta druga pojavila nakon prekida, jer je već uhvaćen u laži, prvo nema nikoga pa ima.
    Drugo, nikad, pa čak ni sad u ovakvom stanju ni ne pomišljam da uskratim G kontakt i druženja s ocem.
    Ono što sam slušala ovih godina je da nije imao kontakt s prvim djetetom jer mu BŽ br.1 to nije dopuštala. Isto tako bio je dogovor da se javi jedan dan kako bi se s njom družio popodne, javio se tek navečer pod izgovorom da je imao posla. dan nakon toga imao je cijelo popodne da ode s frendom u ikeu.
    Druga veza mi sad nije ni u primisli, ali isto tako ne isključujem da će se dogoditi već nekad.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesam, da.
    ucini mi uslugu i prihvati cinjenicu da sa njim ni na koj nacin nisi mogla iskemijati da se ponasa drugacije zbog toga sto nije u stanju

znaci, ne postoji carolija kojom si ti sa njim mogla imati normalnu vezu jer on to jednostavno ne zna (ja jedino nisam znala da pije, a takodjer mislim da nisi uopce svjesna sa kako losom osobom si bila u vezi)

nije mi uopce jasan ovaj moment da ces osjecati gorcinu u ustima ako nadjes drugog? da li ti se na neki nacin prijeti?

cinjanica je da ce ti trebati vremena za dalizes rane i da nakon njega i stete koju je napravio na tebi stvarno ces imato problema vjerovati muskom rodu

za njega se pricalo da je varao svaku svoju partnericu, i sama znas di ih je lovio o kako

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drž se!

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nismo bili u braku ni živjeli zajedno - meni brak kao komad papira, osobno, ne predstavlja puno. Nismo ni pokušali živjeti zajedno jer on to nije htio jer "opekao se prije".
    ček malo meni ovo boldano NIKAKO nije jasno?! ne razumijem kako ste namjeravali odgajati dijete, a da niste NI POKUŠALI živjeti zajedno? mislim jasno mi je da brak kao formalni oblik zapisa na papiru stvarno ne znači NIŠTA, ukoliko ga u svoj svojoj punini ne živite u vašem svakodnevnom životu, privrženim odnosom supružnika, međusobnim poštovanjem i nesebičnom ljubavi. Al ne kužim kako misliš da je zajednica moguća, ako NE ŽIVITE ZAJEDNO? Mislim u startu si znači osuđena na nomadski odnos partnera prema tebi - čas ga ima, čas ga nema, baš kako mu se sprdne! Oprosti ali to nije Zajednica, a svakako ne zdrava osnova za odgoj djeteta? je li Gita vaše zajedničko dijete?

gledam u tvoj avatar i nemogu se otet dojmu koliko je djevojčica doista preslatko malo biće i naprosto me silno rastužuje što će odrastati u razdvojenoj zajednici... nebitno čijom krivnjom! naprosto mi ljudski žao kao jednom roditelju...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da, zasto te to sve skupa samljelo...

pa on je sarmantan, zabavan, umiljat, topao sugovornik (kad od toga ima koristi ili kad je zainteresiran za osobu sa kojom komunicira)

nije on samo odvratan i zbog toga sve boli jos jace

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh, grozno je ovo sto si napisala, da te pokusava slomiti kad vidi da si ok. to je bas tesko za podnositi, tako mi je zao da moras kroz to prolaziti.

drzi se, ako trebas nekog uz Joe za razgovor, javi se.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    pa on je sarmantan, zabavan, umiljat, topao sugovornik (kad od toga ima koristi ili kad je zainteresiran za osobu sa kojom komunicira)
    Da nije takav, ne bi promjenio toliko žena u životu. Meni je jasno da se netko može jednom oženiti i rastati pa da bude problem u njegovom bračnom partneru, ali da se netko 2 puta rastaje i da niti jednom nije stvar u njemu- to je već ekstra bed lak ili mazanje očiju nekome.

Iskreno- Gitulja, mogla si pretpostaviti što dobivaš u paketu s njim onog dana kada si se s njim spetljala. Jasno mi je da ne žališ ni najmanje jer je iz svega toga proizašla tvoja curica i ona je sada najbitnija.

Cure su sve drugo rekle-budi jaka zbog svoje curice, ne daj da ti više prodaje priče i gledaj da tvom zlatu i tebi bude bolje u životu!

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ucini mi uslugu i prihvati cinjenicu da sa njim ni na koj nacin nisi mogla iskemijati da se ponasa drugacije zbog toga sto nije u stanju
    ne kužim zašto bi tebi trebala "učinit uslugu"? svašta! pa nisi ti centar ove teme, niti živiš ti njen život, nego ona sama svoj! ako si toliko na rubu živaca od ove teme koliko se da iščitati, pa preskoči je... nemoj samo dolijevat ulje na vatru! i na temelju kojih činjenica opće možeš ustvrdit da NIJE NIKAKO MOGLA ISKEMIJAT DA SE DRUGAČIJE PONAŠA? možda je i mogla, ali je možda napravila greške u koracima, prihvaćanjem situacije koju nije morala... raznorazne su okolnosti zašto netko u životnom trenu postupi tako kako postupi!

znaci, ne postoji carolija kojom si ti sa njim mogla imati normalnu vezu jer on to jednostavno ne zna (ja jedino nisam znala da pije, a takodjer mislim da nisi uopce svjesna sa kako losom osobom si bila u vezi)
    čekaj polako stani na loptu! zašto uvijek povlačiš paralele sa svojim životnim okolnostima, pa nisu svi ISTI tvoj bivši! očito je u ovom slučaju previše upitnih okolnosti... gitulja je po svemu sudeći pristala na razdvojen život od samog početka! a pitam se jel to doista bila zdrava odluka i isključivo jedina mogućnost?

cinjanica je da ce ti trebati vremena za dalizes rane i da nakon njega i stete koju je napravio na tebi stvarno ces imato problema vjerovati muskom rodu
    vrlo ružno rečeno, baš kao da preslikavaš samu sebe, jer iz svake tvoje pore naprosto šiklja tvoja ogorčenost, očito ti nemaš više nimalo obzirnosti i povjerenja u muški rod! ali zašto onda gitulji preslikavaš i usađuješ taj osjećaj? odakle ti pravo, pa ona je sasvim sigurno ipak drugačija osoba, s drugačijim okolnostima...

za njega se pricalo da je varao svaku svoju partnericu, i sama znas di ih je lovio o kako
    da i? pa sama je prihvatila život s takvim muškarcem, i okolnostma koje joj je on nametnuo! a zato jer se nadala da će se baš uz nju promijeniti... nije li to u najmanju ruku barem podijeljena odgovornost za rizik koji slijedi u mogućem neuspjehu takvog vjerovanja? a mislim ko je mogao garantirat da se baš uz nju doista nije mogao konačno i skrasit! pa ja znam ljudi koji nakon burnog i nesvakidašnjag života ipak kad tad nađu svoju konačnu luku! vjerovala je da je to i sa njim moguće, jedino mi je potpuno nelogično da je uopće pristala stvarat zajednicu bez njihovog zajedničkog suživota - jer to je naprosto po meni NEMOGUĆE izvedivo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@tata, u ovom slucaju konkretno znam o kome je rijec

gitulja, odgovornost stvarno nije na tebi, tata po difoltu svu krivnju za propast veze stavlja na zenu

cinjenica je da si kao naivna klinka uletila u ruke profesionalcu u muljanju

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

@tata, u ovom slucaju konkretno znam o kome je rijec
    pa dobro možeš nam onda slobodno pojasniti detaljima o kome je riječ? jesi li tog čovjeka upoznala uživo ili samo iz nečijih priča? što je bitna razlika!

cinjenica je da si kao naivna klinka uletila u ruke profesionalcu u muljanju
    he sad! naivnost je u mnogočemu prisutna kod gitulje, to je točno... al me baš zanima kak ti to sve s takvom besprijekornom suverenošću tvrdiš i znaš, a živiš navodno u Nizozemskoj! malo mi je nepovezivo, al se baš veselim objašnjenju...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma naravno da papir ništa ne mjenja, to sam usput spomenula i to zapravo niošta ne znači ( i moji roditelji nsiu vjenčani )
    Zapravo mi je više ovo što niste ni živjeli skupa nezamislivo pogotovo kada je djetet u pitanju, pogotovo ako je planirano.
    Zapravo, ne razumijem zašto si ti uopće na to pristala?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ma naravno da papir ništa ne mjenja, to sam usput spomenula i to zapravo niošta ne znači ( i moji roditelji nsiu vjenčani )
    Zapravo mi je više ovo što niste ni živjeli skupa nezamislivo pogotovo kada je djetet u pitanju, pogotovo ako je planirano.
    Zapravo, ne razumijem zašto si ti uopće na to pristala?
    ona nije trazila analizu svojih postupaka nego podrsku sad kad joj je tesko

@tata, na nesrecu tog tipa poznajem osobno, godinama

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ona nije trazila analizu svojih postupaka nego podrsku sad kad joj je tesko
    Bože, a to sam ja baš od riječi do riječi TEBI htio napisat na tvoj izneseni živi crnjak gitulji o tome kak je sad čeka do kraja života apstinencija od svog muškog svijeta!

nije mi uopce jasan ovaj moment da ces osjecati gorcinu u ustima ako nadjes drugog? da li ti se na neki nacin prijeti?

ma ček malo, jel stvarno misliš da si joj ovim crnjakom dala podršku utjehe???

ono što se nameće kao činjenica je da su se ulozi i rizici veze s takvim čovjekom mogli kao naslutiti unaprijed obzirom na njegovu prošlost i sklonosti! činjenica je i to da se u ljubavi i zaljubljenosti gitulje dopušta naivno vjerovati da će u vezi s njom odnos s takvim čovjekom konačno zaživjeti kvalitetom i obiteljstvom... i to sasvim ljudski razumijem!

ali nepobitno je, ono što i ana.m primjećuje, a vezano za dijete, da nemožeš zatvorit oči pred time kako dijete u startu zapravo uopće nije imalo svoju obiteljsku zajednicu, zbog totalno neozbiljnog stava "da se on već opekao"!

e to meni nikako nije tolerantno, i majka to nije smjela nikako prihvatit, jer ozbiljnost i odgovornost prema svome djetetu, mora naprosto nadilaziti sve neozbiljnosti i nedorečene međuodnose partnera koje u tome priječe zdravi start... inače ne vidim opće smisla planiranju novog života, ako ono u startu neće imati okrilje svoje zajednice u kojoj raste!

i tu ne mogu kriviti čovjeka koji je u svoj toj svojoj nezrelosti i izgubljenosti, zapravo ipak jasno nagovjestio da se NE ŽELI vezati zajedničkim životom, jer se takvim "uzništvom" već opekao! meni je to odmah signal za veliki ALARM!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tata! i Stray, ajmo se ipak ovaj puta okrenuti gitulji. Tko je sad što i kako, nek ne bude tema ove teme.

Gitulja (jedva se suzdržavam da ne napišem gituNJa ), najbolje što ja mogu smisliti je da sebi i curki izorganiziraš vrijeme od jutra do mraka, bez praznog hoda. Kao što je M71 rekla, okruži se dobronamjernim ljudima. Najbolje zapravo s nekim s kim nećeš imati potrebu ni priliku preturati ovu situaciju, već uživati u sasvim nekim drugim malim stvarima.

Na kraju dana će tugu i jad, sigurno sve više zamjenjivati zadovoljstvo.

Drš se!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo ti najveci i budi sretna sto si izasla iz veze sto te gusi. naci ces to sebi partnera koji te zasluzuje mlada si i pametna to nije islo od pocetka al bar imas svog andjela ,

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i kad god vidim tvoj avatar nekako mi izmami osmjeh. sad se okreni njoj i nek ga i tebi sto brze izmami.

OT zena je trazila toplu rijec jer joj je tesko, svi to ponekad trebamo i u laksim situacijama od ove. Stray i Tata!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

znam da bi bilo bolje da se ne petljam, ali mislim da je stray dala dobronamjeran savjet i komentar, malo grubim jezikom. tatin prvi komentar je isto odličan. ovo komentiranje komentara (ok, i ja to sad radim ) je posve nepotrebno, a očito su i strayini postovi pogrešno shvaćeni.

gitulja

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

@tata! mislim da nisam pogriješila u tome što nisam forsirala na zajednici koju on nije želio. mislim da iz toga ne bi ništa dobro proizašlo. i da, Gita je naše zajedničko dijete! od kuda sad to.
    vjeruj mi stray zna šta priča. čovjek je vrlo šarmantan i uvjerljiv kad nešto želi. kako sam uopće došla do toga?
    ajmo sad, od početka ... kad se razveo (drugi put) taman sam nabavila drugog psa. čovjek me nazivao i nazivao. ja sam dugo odbijala uopće izaći s njim, ali iskreno bio je preuporan. Gita nije bila planirana, ali je s moje strane bila željena od prvog dana od kad sam saznala da ju nosim. I da veliki je muljator, ja tek sad vidim koliko sam bila izmanipulirana, odvojio me od svih mojih prijatelja, a sad mi to stavlja na nos.
    dakle, jučer u pokušaju da riješim probleme, kako bismo mogli dalje bez tereta posvetiti se djetetu, samo sam dobila potvrdu onoga što stray govori. s njim ne možeš razgovarati, on govori ali ne sluša. što god sam ja rekla, koliko god ja svojih grešaka priznala nije bilo dobro. ali kad sam mu pokušala prezentirati što me smetalo kod njega, sve se opet pretvorilo u moju grešku. pa ne mogu vjerovati da baš ništa nije njegova grešaka.
    cijelo vrijeme daje na znanje da se "njemu prigovara". i tek mi je sad jasna jedan moment, kad smo bili na skijanju s njegovim društvom. ja sam se brinula oko malene, a on ni prstom nije maknuo. kad sam izašla počeo je o meni razgovarati sa svojim prijateljima. ušla sam u trenu kad je prijateljica pitala: "a zašto ti imaš osjećaj da tebi stalno netko prigovara?"
    I mislim da se sad opako igra s mojom glavom. Kad sam odlično podnijela prekid, dao mi je do znanja da ima nekoga. sad kad mu se čini da sam i preko toga prešla, jer sam mu otvoreno rekla da ću mu reći neke stvari koje su mene smetale da ih ne bi ponovio s tom drugom, došli smo do toga da mi kaže da će mi uzeti G.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Besmisleno je sad diskutirati što je mama trebala ili nije trebala vidjeti, neki od nas imaju više vjere u ljude od drugih (ili su samo naivniji od drugih), pa nadrapaju sa šarmantnim prevrtljivcima, ali većini se ipak kad-tad otvore oči.

gitulja, ja mislim da bi ti s njim odsad trebala razgovarati samo službeno, a pritom mislim razgovarati isključivo o djetetu, ne pristajati na nikakve više razgovore o vašoj vezi, jer vidiš da te uvlači nazad. I ako smijem reći, samo od ovih postova o tvom bivšem, i o od ovoga što je o njemu napisala stray, mi je muka.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

o boze, ne mogu vjerovati
    nazalost, znam jednog takvog, fascinantna je ta njegova sposobnost da slusa, ali ne cuje
    i sva ta blefiranja i ucjene, nemoj ni na trenutak nasjesti na njih, moze ti se dogoditi da se najednom nades da si pola zivota provela u navlacenju s njim i njegovim igricama

nemoj se vise baviti s njim, razglabati o vasoj vezi, o njemu s njim, ako se zeli vidati s djetetom, neka to radi bez tebe, nekako imam osjecaj da ce u tom slucaju izbjegavati tu obavezu, al nije to sad vazno

znam da je to lako reci, a teze uciniti, al drzim fige da uspijes

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Besmisleno je sad diskutirati što je mama trebala ili nije trebala vidjeti, neki od nas imaju više vjere u ljude od drugih (ili su samo naivniji od drugih), pa nadrapaju sa šarmantnim prevrtljivcima, ali većini se ipak kad-tad otvore oči.

gitulja, ja mislim da bi ti s njim odsad trebala razgovarati samo službeno, a pritom mislim razgovarati isključivo o djetetu, ne pristajati na nikakve više razgovore o vašoj vezi, jer vidiš da te uvlači nazad. I ako smijem reći, samo od ovih postova o tvom bivšem, i o od ovoga što je o njemu napisala stray, mi je muka.
    Potpuno se slažem s ovim, razgovore o vašoj vezi reži u korjenu. Obzirom da vi više niste skupa nema smisla razglabati tko je kome kada i zašto.
    A to kako će on sa svojim budućim komadima... Kaj te briga za to. Da bi on promijenio nešto u svom ponašanju trebao bi prvo shvatiti da griješi, međutim čini mi se da je njegov ego preveliki za to.
    Znam vrlo dobro što je manipulacija i ja sam nekad mislila da će se netko promijeniti zbog mene... Ali nije. Osoba kojoj je stalo do tebe će preokrenuti nebo i zemlju zbog tebe, ako on to nije bio u stanju, znači da mu nije stalo i bok.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gitulja, ja mislim da bi ti s njim odsad trebala razgovarati samo službeno, a pritom mislim razgovarati isključivo o djetetu, ne pristajati na nikakve više razgovore o vašoj vezi, jer vidiš da te uvlači nazad.
    Jako se slažem.
    Očito je da se radi o velikom manipulatoru i čini se da mu nije važna tvoja i djetetova sreća.

Nedaj se!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Gitulja, drži se!
    A za ove prijetnje da će ti uzeti dijete ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ako smijem reći, samo od ovih postova o tvom bivšem, i o od ovoga što je o njemu napisala stray, mi je muka.
    smijes reci da ti je muka, i meni je

iskreno govoreci mene je strah sto je on sve u stanju napraviti do dobije sti si zamisli

ono sto je jako pozitivno gitulja se pocela oporavljati od svega i sad moze samo naprijed

jel neko ima informaciju di u zg moze dobiti konkretnu psiholosku podrsku?

meni je pomagalo da prekinem kontakt na neko vrijeme, ne bih se par dana javljala na telefon, ne bi zvala i na taj sam se nacin regenerirala. super je sto imas klinku pa se mozes fokusirati na nju. pokusaj smisljati sto mozes napraviti da bi sebi ugodila, radi samo stvari koje te vesele a njega stavi na stand by.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

iskreno govoreci mene je strah sto je on sve u stanju napraviti do dobije sti si zamisli
    iskreno je i mene toga strah

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

gitulja, zaboravi strah, to je njegovo najjače oružje.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    gitulja, zaboravi strah, to je njegovo najjače oružje.
    xxx

vjerojatno ce svasta pokusati, al ne znaci da ce i uspjeti

Ogulinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jel neko ima informaciju di u zg moze dobiti konkretnu psiholosku podrsku?

Psihološki centar Tesa
    01 48 28 888

Ogulinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

draga Gitulja, želim ti od sveg da što prije zaliječiš ranjenu dušu.Ja,osobno, vjerujem da sudbina pred nas baca izazove, uspone i padove. I zato, što si već donijela odluku što dalje i što imaš prekrasan razlog, udahni punim plućima, raduj se svakom novom danu, raduj se malim stvarima, osmjehu svog djeteta, cvrkutu ptica. Jer ono što nas ne uništi, to nas ojača. Samim tim što si izrekla svoju tugu, pokazala si da si jaka. Ne zavlači se u kut jer to nije u tvojoj prirodi. Tvoje djete te treba. I smij se! čak i onda kad ti se plače. Jer život je pred tobom, lijep i prekrasan kao osmjeh tvog djeteta!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Gitulja,curica ti je prekrasna
    Vjeruj,šanse da ti uzme curicu su minimalne jer zakon,ponekad nažalost onekad opravdano,najčešće štiti majku i da će ti tako nesređen tip uzet skrbništvo je njegova insinuacija bez realnog temelja.
    Izoliraj ga iz svog života najviše što možeš,okreni se sebi i curici svojoj,stvori svoj vlastiti život bez njega,vrati stare prijatelje ili nađi nova poznanstva,organiziraj život.Mlada si,uči iz pogrešaka,ne pretresaj prošlost i njene gafove koji su(da je,kad bi,ako i možda)bili drugačiji....
    Prekrasan motiv za sve imaš,samo skupi snage i ne okreći se da seciraš,analiziraš,već samo da sebi kažeš-e ja i moje dijete zaslužujemo bolje
    sretno!!!

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa
    Očito je da se radi o velikom manipulatoru i čini se da mu nije važna tvoja i djetetova sreća.
    Pa to je apsolutno jasno iz stava kako ne želi zajednički život, jer se već "opekao"! Pa kako onda uopće želi zajedničko dijete? Kakve osjećaje privrženosti netko takav uopće može imati prema tom djetetu, s tako izrečenim stavom?!?

sad ću ispričati jednu vrlo životnu priču, s tragičnim krajem... saznao sam je od ženske osobe koja je pričala o svojoj najboljoj prijateljici, inače vrlo zgodnoj, mladoj i atraktivnoj konobarici... kao takva sretala je svaki dan najrazličitije ljude, suočavala se sa bezbrojnim flertovima, naprosto je birala koga kod želi! Izabrala je poslovnog čovjeka, frajerskih manira, oženjenog čovjeka, douše zgodnog i poduzetnog... punih 7 godina (ponavljam: SEDAM) služila je njegovoj machoidnoj potrebi za ljubavnicom, viđali se kod nje, po hotelima... morao je biti vraški manipulator držat jednu takvu mladu poželjnu "ždrebicu" toliko vremena kao svoju sebčnu svojinu, ne dajući joj pri tome sebe do kraja, nego uredno večerima odlaziti zakonitoj ženi. Naravno uvijek bi složio vještu psihozicu patnje, sirotog patnika što se tamo uopće mora vraćati! Normalno time joj je davao nadu da mu je ona važnija... uistinu i je - ali nažalost samo za JEDNU stvar! Bila je previše naivna i nedovoljno iskvarena životnim iskustvom, pa nažalost nije to shvaćala... Razmišljala je i priželjkivala da je samo trenutak kada će on otići od žene, taj trenutak se čak i desio... čovjek se čak i doselio kod nje u stan!

To je bilo njoj ostvarenje svih snova, očito njemu isto njegovoga, jer je mogao dobiti što je želio bez puno opravdavanja doma gdje je bio, zašto se nije javljao, čiji parfem s vrata mu mirisao i sl... dakle čovjek opušten do kraja!

Njoj je konačno osvanuo znak da je trenutak za puno VEĆE stvari... uz to sve, on je dobro situiran, oprema joj stan, stvara sebi ugodnu atmosferu, kupuje bjesnu liniju, king size telku, dupli friz... njoj sve to djeluje kao njegovo kućenje i svijanje gnijezda, a njemu je na prvom mjestu time nadomjestit si ugođaj i standard muškarca koji je imao u svom domu sa ženom...

Ona ni u jednom trenutku nije shvaćala njegove istinske namjere, ali ni on njene... a sve konkretne slutnje oko potvrde, mogle su se uvijek dvojako protumačiti u nedovoljno jasnim razgovorima i još uvijek manipulativnim psihozama njenog muškarca kojima je skupljao bodove kod nje, stvarajući od sebe patnika kojem treba nečija slijepa ljubav, pažnja i seks kad god poželi radi stresa od svega u što je "jadan" upao (čitaj: treba mi dobra haremska robinja za moje hedonističke potrebe).

Uglavnom djevojka uljuljuškana u svoje snove, gledajući ružičastim naočalama, u čupavom vuku vidi nejako janje, prepoznaje njegove znakove "kućenja", kao SPREMNOST i u dobrim namjerama i zaista sa tako stečenim dojmom da je doista dobro procijenila - preuzima samoinicijativu. Prestaje piti pilule i želi mu prirediti veliko iznenađenje - podariti mu najveći svoj dar i zalog kojim će iskazati SVU svoju ljubav! ON u miru gleda filmove, uživa u njenoj punoj naklonosti, upražnjava svoje zadovoljstvo kad god želi, pa čak i više od toga, ona mu čak tolerira i izlaske s prijateljima, jer želi dokazati svoju punu ljubav i razumijevanje, spremnost biti mu slatka privržena ženica i on je naprosto ISPUNJEN i SRETAN MUŠKARAC, nehajan i sretno se budi.

Za dva mjeseca plusić na pločici se pojavio, sve je u najvećoj tajnosti, on nema pojma o njenoj namjeri i novim samoinicijativnim okolnostima... Ona priređuje svečanu večeru, romantika, svijeće, čaroban stol, dvije čaše, samo dva mjesta... polučuje njegov osmjeh od uha do uha, nemože se načuditi što mu je to sve tako krasno pripremila, prevrće po glavi obljetnice, ništa mu ne pada na pamet... uživa u kraljevskom tretmanu, ali naprosto nemože dočekati s pitanjem: "čime je svečanost zaslužena?"... ona se samo zagonetno i koketno osmjehuje, zadovoljna što je sretan i razgaljen, odlazi u kuhinju i vraća se sa srebrnim pladnjem prekrivenim srebrnom kupolom... on osjeća da je njegova "ždrebica" stvarno složila neki nesvakidašnji specijalitet njemu u čast - nije ni svjestan koliko je u pravu!!!

Otvara... ta daaam! unutra - pločica sa plusom!!!

Čovjeku u glavi havarija, pomutnja, samo što se ne ispovraća, ne sruši u nesvjest, svih sedam godina prolazi kroz glavu... zbacuje krpu sa sebe, gužva stolnjka, stolica u bijesu se prevrće i on demonstrativno izlazi van!

ona zbunjena, uplakana... ali još uvijek u nadi... predbacuje što mu nije rekla, što ga nije upozorila... što nije s njime zajedno sudjelovala u tome... predbacuje si krivnju što je zbog toga sad vjerojatno jako ljut na nju, ali se tješi da će mu jutro otvoriti oči... biti će sve u redu, on je dobar čovjek, shvatit će veličinu njenog čina i ljepotu onoga što je pred njima... doći će ispričat će se... ZAGRLIT ĆE JE! i neće se nikada više odvajati od nj, ni nje, ni njihove bebe... biti će obitelj! NAJSRETNIJA OBITELJ!

dolazi jutro! ona je probdjela noć u slatkom očekivanju svoga ponovljenjog dragoga... ispričat će mu se za sve što je učinila sama, ali zna da će je on zagrliti i samo prstom zatvoriti usta i poljubiti!

ON ulazi, hirovitost vjetra iza njega zalupi vrata... to ju je možda prvi puta razbudilo iz sladunjavog sedmogodišnjeg sna... al kanta pravog hladnog razbuđenja je tek slijedila... baca kuvertu sa 1000 eura pred nju i glasno joj zapovijeda - Riješi se toga što prije, da sam htio djecu ostao bih sa ženom, s tobom nisam radi djece, nego radi dobrog SEKSA!!!

sedam godina iluzije ispuhnulo se u jednoj sekundi njegovih riječi...

toga trena on je za nju bio već daleka PROŠLOST! slušala je njegove riječi bujice kritika koje je još izbacivao, ali do njenog uma to više ništa nije dopiralo...

Osam mjeseci nakon toga, majka je zagrlila svoju djevojčicu i prvi puta je privinula na grudi... otac je otišao svojim putem... jednog dana, nedvojbeno, oboje će se ipak morati suočiti sa svojim djetetom! a ono će imati pitanja... ZA OBOJE!

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •