Citiraj Pinky prvotno napisa
i kad vidim koje škerce ona i bm rade jedno drugome, preko ledja svoga cetverogodisnjeg djeteta, dodje mi da ih oboje strpam u ustanovu.
Pa upravo u tome jest stvar što u četiri godine života mog djeteta ja NIKADA nisam ništa rješavao preko njegovih leđa, što NIKADA nisam inzistirao na inatu ili istjerivanju pravde drastičnim mjerama, pa čak i kad sam bio ogorčen da bih pucao u nekog, radije sam to izventilirao u sebi, što NIKADA nisam ni glas povisio pred njime...

Međutim stvar je u tome što je SVE TO moja draga bivša ženica okarakterizirala naravno kao moju karakternu slabost, pa mi eto može radit što god hoće, znajući da će moja savjest pokrpat sva njena sranja! Strašno je kad imate takvu osobu preko puta sebe i kad osjećate da je jedini način da joj se usprotivite, zapravo diretna šteta za vaše dijete i onda protiv svoje savjesti jednostavno NE MOŽETE! i po 5736-ti put opet popustite samo da mališa ne otrpi još više.

Žao mi je što to niko ne može shvatiti, ali mi je drago da se niste našli u takvim pozicijama, jer očito je da niste! U okviru roditeljske edukacije polazim jednu grupu s ljudima koji redom imamo nažalost takvu gorku životnu sudbinu, da su nam roditeljski partneri izabrali bit protivnici, a ne suradnici, pa se bolje razumijemo. Tu grupu je trebala polaziti i moja BŽ, ali nije željela! naprosto sve vezano za roditeljstvo, edukacije, razgovore, seminare, radionice, sve je to njoj nepotrebno, jer kako reče važno "neće njoj niko tamo solit pamet kakav ona treba bit roditelj" - zna ona to "najbolje"!!!

Žalosno je što se na očigled potvrdilo staro pravilo da su na razuman pristup, stručne edukacije za osvještavanje kompleksnosti roditeljske uloge, na kraju zainteresirane i spremne upravo one roditeljske polovice koje tamo ne bi trebale biti! nažalost!