Par mjeseci nakon trudnoće dobila sam bruh na pupku koji bih trebala operirati. Ima li netko iskustvo s tim? Koliko dugo nakon operacije ne bih smjela dizati teško?
Mlađe dijete staro je 17 mjeseci, težak je 13 kg i puno ga pinklam.
Par mjeseci nakon trudnoće dobila sam bruh na pupku koji bih trebala operirati. Ima li netko iskustvo s tim? Koliko dugo nakon operacije ne bih smjela dizati teško?
Mlađe dijete staro je 17 mjeseci, težak je 13 kg i puno ga pinklam.
Nisam valjda jedina na svijetu s pupčanom kolom :/
ispravak - kilomslava prvotno napisa
![]()
Moja mama je operirala prije 2 tjedna.Rekli su strogo mirovanje mjesec dana, a čuvanje i slijedećih par mjeseci.
Teško da ćeš moći nositi dijete.
Nju boli za poludit, mada sad više ne onak jako kao prvih dana.Uglavnom, ako se odlučiš trebat ćeš svakako nečiju pomoć od 0-24 oko djece i kućanstva.
Ja sam operirala pupčanu kilu prije 2.5 mjeseca.
Savjet doktora je ne dizati ništa dva mjeseca, a onda može i vježbanje, i nošenje djece i trudnoća.
Dakle, to prvo vrijeme pokušaj osigurati 24satnu pomoć; ja sam počela ostajati kroz jutro sama s njima tek prije dva tjedna, i na kraju dana osjećam kako me lagano boli.
Situaciju mi donekle olakšava steznik (onaj tvrdi, postoperativni), iako je dr rekao da je bespotreban (pretpostavljam da se nosi ili ne ovisno o veličini oštećenja)
Stariji sin mi ima 3 godine i 16kg, njega dižem samo dok sjedim.
Mlađi ima 16 mjeseci i 11kg, njega dignem kad moram (sve češće, doduše), ali ga ne nanašam.
Eto.
Pitaj ako te još što zanima.
Mislim da ću odgoditi operaciju još neko vrijeme dok mi malac malo ne poraste. Imam veliku pomoć od sveki, ali ipak mislim da ne bih mogla tako dugo ne dizati dijete.
Nakon koliko dugo vremena si išla na operaciju, mislim nakon što si skužila da imaš kilu? Nakon koliko vremena se može ići na posao? Posao mi je kancelarijski, ne dižem nikakve terete.