Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Previsoka beba

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Previsoka beba

Imamo chiccovu autosjedalicu koja ima i dodatni uložak za male bebe do 6 kg. Kad je stavljen taj uložak remenčići (koji idu bebi preko ramena) se mogu postaviti samo u najniži položaj ( imaju tri visine remenčića)! E sad je problem! Beba još nema 6 kg, ima 2 mjeseca, a visoka je 64 cm!!!!! Kad je vežem mislim da su joj remenčići puno ispod razine ramena ( a trebaju biti oko 2 cm ako se ne varam). Jel mogu izvaditi taj uložak i voziti je u samoj autosjedalici i premjestiti remenčiće na višu razinu jer ovako joj remenčići skliznu, ne mogu je dobro zategnuti, a čemu onda sjedalica? Pomagajte instruktorice! I je li taj uložak bitan za sigurnost ili je više modni dodatak sjedalici?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, obavezno izvadi taj ulozak. On je tu samo za malecne bebe. Cim ulozak pocne ometati putanju pojasa, on treba ici van.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala, idem ga odmah izvaditi!

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I ja imam pitanje na ovu temu. Imamo Inglesina kolica i autosjedalicu od 0-13 kg. Matija sad ima isto ko i Katarina 64 cm, ali meni se ne čini da imamo problema sa zatezanjem remenčića. Ono kaj je nama problem sa uloškom za glavicu je taj da prvo ne znam točno kada mogu podići taj uložak na slijedeću razinu (pokušala sam al onda mi se čini da Matija sklizne dolje i onda su mu remenčići previsoko) i drugo obzirom da ima 4 mjeseca da li da možda skroz maknem taj uložak jer mi se čini da mu smeta kada mu obučem zimsku jaknu i kapu.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Remenčiće možeš podići na slijedeću razinu kada vidiš da su mu ramena došla do druge rupe, jer pojas mora biti u ravnini ramena ili ispod.
    Uložak se večinom preporuča za djecu do tri mjeseca (vidi upute) tako da bi to i mogla maknuti.

Pazi samo da mu pojas nije iznad ramena.

A kako bi podržali glavicu dok spavaju praktično je koristiti zarolanu pelenu u obliku slova U.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i još..

zimska jakna - se nikako ne preporuča jer smanjuje zaštitu i sigurnost djeteta u autosjedalici.

Pojas je nemoguće dovoljno zategnuti, uvijek ostaje lufta, te prilikom sudara dijete se sudara sa svojim pojasom kao da je naletilo na zid. I postoji mogućnost isklizavanja iz pojasa, kako su zimske jakne sve skliske dijete bi moglo izletiti jer pojas nije dovoljno čvrst.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Uložak se večinom preporuča za djecu do tri mjeseca (vidi upute) tako da bi to i mogla maknuti.

A kako bi podržali glavicu dok spavaju praktično je koristiti zarolanu pelenu u obliku slova U.
    Sada sam gledala upute i nisam nigdje pronašla do kada je potrebno imati uložak. Maloprije sam ga skinula i čini mi se kao da mu je komotnije i udobnije bez njega. Tek ćemo se autom voziti prekosutra pa ćemo imati malu probu da li da ostane ovaku ili ću uložak vratiti. Malo mi je glupo stavljati pelenu kad već imamo uložak...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma pelena je univerzalna, ja ju koristim kod Bena, kad zaspi a glavica mu klone.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Evo imali smo pokus vožnju bez uloška. Čini mi se da mu je bilo udobnije, a remenčići su centimetar ispod ramena. Kad smo došli doma išla sam ponovno staviti uložak da još jednom provjerim da li da ga vratim. Tek sam sad skužila da ako ostavim na prvoj razini remenčiće ne mogu dovoljno podignuti uložak da smjestim Matiju, a ako ih stavim na drugu razinu onda su dva-tri cm remenčići iznad ramena za što znam da je totalno krivo. Da li to znači da je stvarno ipak vrijeme za micanje uloška? M. ima 4 mj, 6800 g i 64 cm.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Super! Hvala

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi smo izvadili uložak, ali od tada stalno mrgodi kad se vozimo. Ja sam probala rukom i stvarno je tvrda sjedalica. Tip je Maxi-cosi city. Što da radim, a da ne ugrozim sigurnost? U TL sam pitala ima li uložak ili naka presvlaka i pokazali su mi nešto od frotira, to je navlaka iz estetskih razloga. Ne znam je li važno Jakov ima 5 mj i 7,5 kg.
    Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zimska jakna - se nikako ne preporuča
    jel to neka greska? ili to vrijedi samo za male bebe?

meni se ne cini da pojas nije dovoljno zategnut kod mog dvoipolgodisnjaka... :?

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U principu debele stvari bi trebali skidati svi.
    I djeca, bilo kojeg uzrasta a bome i mi.
    Koliko god je debela jakna to je ajmo reči pojas otpušten za toliko pa kad se zakoči ima lufta.
    Možda nam se takve stvari sad čine beznačajne, male, ali kod sudara je to jako puno.

Ako je tvoj sin u sjedalici od 9-18 kg onda mu je pojas dobro zategnut ako na prsima možeš provuči 1 prst. Ako idu 2 prelabavo je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam ja to, naucila me sefica

ja ga smjestim i zavezem, pa onda jos stegnem pojas. i ne ide vise od jednog prsta.

i jaknu stisnem.

nadam se da ju ne trebam skinuti.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa......trebala bi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove