Citiraj Mima prvotno napisa
Zlata Nanić ima bio-dinamičko imanje pored Zagreba. Priče da eko proizvođači kupuju povrće na zelenoj tržnici i preprodaju ga kao svoje mogu se čuti o baš svakom eko proizvođaču (probajte pitati kumice na Dolcu za Severe pa ćete čuti). Da je tomu zaista tako onda bi ZN vjerojatno imala i veći izbor povrća, i ne bi prodavala npr. tri jadna cvijetka brokule okružena šumom lišća. Imanje Zlate Nanić može svatko posjetiti i vidjeti što i kako rade, a onaj tko sumnja u njene proizvode neka je prijavi Državnom Inspektoratu, ZN ima eko certifikat koji košta truda i novaca, pa ako vara red bi bio da ga izgubi.
Tvoje pravo je da vjeruješ što želiš i to nitko ne osporava - ja sam napisala ono što pouzdano znam, a ne što sam čula od kumica koje sam prvi put vidjela. Na žalost, više o tome ne mogu napisati, barem ne javno. A ZN nemam namjeru prijavljivati, jer je moje vrijeme luksuz i ne gubim ga na ljude koji mi ništa ne znače. ZN-ino imanje je premalo za količine povrća koje ona prodaje, to će ti potvrditi svaki student agronomije, da ne idemo dalje u detalje.

Što se tiče certifikata, dobro si napisala, on svakako košta novaca. 'Nuff said.