Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Koliko su odrasli spremni za povratak u školu?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Koliko su odrasli spremni za povratak u školu?

Zadnjih mjeseci sam se vratila u školu; zapravo sam upisala nekakav tečaj -nema veze...

kada sam završila školu prije N godina, mislila sam da se nikad ne bih vratila učenju... dobro, čovjek uči dok je živ, ali ono školskom učenju....
    i prije par mjeseci me uhvatila takva želja za školom, učenjem, svim onim što škola nosi.... i ja sjela u auto, na učilište i upisala se... šokirala samu sebe....
    nekidan smo pisale prvi test, totalno čudo, trema, nervoza, 15 cigareta... baš nervoza ko u školi....

ali moram vam reći da mi skroz prija.... osjećala sam se totalno umišljeno sa 100 % uspjehom na testu, pašu mi i nervoza i zezanje (jer ovo je ipak malo drugačije nego škola - prof. je čak mlađi od nas).... paše mi sve... (osim gužve koju imam tri puta tjedno; jer treba sve polovit - kuću, djecu, posao, školu svoju i sinovu.... smoždena sam...)

što vi mislite? biste li se vratile? biste li se ponovno tresle zbog ispita?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne. polagala sam prošle godine ecdl, koliko se to može usporediti s ispitima , i bilo mi je svejedno.

prošla sam sve s minimumom truda i minimalnim rezultatom

drago mi je da imaš volju

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mislim da se ti ne računaš.... ako se ne varam ti si stalno u školi i naravno da te ne može vatat želja za školom....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja se bi vratila, trenutno nazalost neman za to uvjeta (prvenstveno financijskih) ali nadam se jednog dana...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Za učenje sam uvijek, za ispite ne; gotovo je s tim.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da, ja bi učila, ali ispite nema šanse da bi polagala. Ustvari, bi one na nekakvim tečajevima i tome slično. One na faksu, bože sačuvaj. Nema šanse! Još uvijek nisam ni diplomu uskladila sa pravilima Bolonje. Obilazim faks u širokom luku .

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

potpis na Zdenku2

i ja sam za LLL koncept...

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja želim i namjeravam upisati postdiplomski.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti jos nisi odrastao

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Toliko jaku volju imam da me moji ispiti čekaju već skoro 10 godina. Osim nedostatka volje, patim od kroničnog nedostatka vremena. Inače, ona trema pred ispit mi je katastrofa. Uvijek radim na sebi u smislu da čitam puno, tražim, kopam, educiram se u pravcu koji me zanima. I bez treme i tlačenja svih oko sebe. Nažalost to mi ne donosi nikakvog unaprijeđenja osim vlastitog, mentalnog ali opet, bolje i to nego da se prepustim životarenju bez ičeg novog u glavi

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja-uvijek.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ti jos nisi odrastao

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja isto uvijek učenje, ali ispiti nikako. Učim stalno, a idem često i u 'školu' (razne edukacije). No polaganje ispita mi je noćna mora, a milsim da bi mi bilo puno lakše da položim neke ispite.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa
    ja upisala, položila prvu godinu. zatrudnila. izašla iz toka...
    fali mi još par ispita, ne mogu se natjerat da počnem polagat. A moram

da se mene pita upisala bih se na sve i svašta. kad završim ovaj poslijediplomski ko zna šta će mi past još napamet

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma nema frke... učiti uvijek mogu.

Iz cipela 20+ godina radnog iskustva stvari izgledaju ovako:
    - mogu učiti ono što mi treba i ono što želim (uglavnom - dogovaram se s kolegama i šefovljem, tražim što mi treba i što mogu "zagristi" da mi se uklopi u ostale obveze, pa to obično i dobivam, a ranije sam se češće znala zaribati u odabiru - nisam znala reći NE kad je trebalo, a nisam znala ni kako druge potaknuti da mi kažu DA kad sam mislila da treba, sad više nemam s tim problema)

- testiranja, ispiti i slično ne predstavljaju mi više apsolutno nikakav stres i problem (baš sam nedavno bila na nečem sličnom pa govorim o friškom iskustvu, kako sam to doživjela)

- sve to znanje skupljeno i popabirčeno kojekuda i usput kad-tad nađe primjenu

- ono za što nemam snage, energije, živaca i vremena su DUGOTRAJNI projekti... (npr. jako me zanima škola shiatsua, ali sam se pomirila s tim da se ne uklapa u ostalo, pa eto... niš od toga... radije ću vrijeme potrošiti na struku, ako bude prilike i potrebe)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Za učenje sam uvijek, za ispite ne; gotovo je s tim.
    Ovako.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Gdje je volje, bit će i načina... Samo naprijed!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O, da. Sad pred 40. pucaju me ideje o studiju bibliotekarstva, ne da bih to radila, nego onako za sebe. Kad sam bila mlada studentica , bilo je lijepo i izazovno, ali jedva sam čekala riješiti se ispita i onih groznih uskih hodnika na FF.

Mislim da nikad nije kasno. Postoji li želja, samo naprijed.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam spremna za skolu, nego za naci neku lokalnu babu koja ce me naucit sto zna. Jel se i to racuna?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    O, da. Sad pred 40. pucaju me ideje o studiju bibliotekarstva, ne da bih to radila, nego onako za sebe. Kad sam bila mlada studentica , bilo je lijepo i izazovno, ali jedva sam čekala riješiti se ispita i onih groznih uskih hodnika na FF.
    mi mozda starimo, al nas faks se definitivno pomladuje, ja bila neki dan i ostala :shock:

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Nisam spremna za skolu, nego za naci neku lokalnu babu koja ce me naucit sto zna. Jel se i to racuna?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    Citiraj Matilda prvotno napisa
    mi mozda starimo, al nas faks se definitivno pomladuje, ja bila neki dan i ostala :shock:
    faks bi mi bio previše :?... daleko sam od sveučilišnih centara i bilo bi mi neizvedivo vratit se na faks pa uz obitelj, posao i faks trošit 2 sata i na putovanje do faksa - nemoguće ....
    život van grada smatram prednošću jer volim živit van centra zbivanja i birati kada želim biti u centru, a i ljepše mi je za djecu, ali u ovom slučaju mi je veliki hendikep ta udaljenost....

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U srpnju sam napokon diplomirala, nakon stogodisnjeg odugovlacenja i sad ne bih imala nista protiv postdiplomskog. S obzirom da se novcanik ne slaze s mojim planovima, mislim da ce skola malo pricekati.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Fala, al' ja ne bi više.
    Upravo sam završila sa godinom usavršavanja u drugom gradu
    Veliki ispit me čeka tu negdje iza ćoška
    Sve to o ličnom, jako velikom, trošku

Dosta mi je škole, neću više.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    ja se bi vratila, trenutno nazalost neman za to uvjeta (prvenstveno financijskih) ali nadam se jednog dana...
    x

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

prije neku vecer peglam hrpetinu robe i razmisljam se sta cu ja raditi kad djeca malo odrastu (inace radim u skoli)...mislim se u cemu sam dobra... u ucenju! upisat cu postdiplomski. kako sam bila sretna. imam plan. meni je vazno da imam plan a sad sta ce od toga biti....to je manje vazno

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

kad nešto stvarno želiš onda se cijeli scijet uroti da to i dobiješ.... tako kaže poslovica....

pričala sam sa svojim frendicama i većina ih ima želju za daljnje školovanje - bilo na pravom faksu, tečaj na učilištu (ko ja) ili jednostavno neki tečaj šivanja i takvih stvari...
    L. živi u Londonu i meni je bilo smiješto kad je ona izjavila da je upisala tečaj - ne znam kako se to ovdje zove, ali kad se od gline izrađuju lonci, poklopci, figurice.... uglavnom upisala je to jer zbog posla nije mogla upisati ništa drugo a željela je naučiti nešto novo... a sad sam ja napravila istu stvar... morala sam negdi krenit ili bi bila pukla....

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    :?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj kikki prvotno napisa
    mislim se u cemu sam dobra... u ucenju!
    odlična rečenica

ja sam diplomirala ljetos i već mi je ljetos falio šušur oko ispita i skupljanje literature

upisujem postdiplomski, ali na faksu skroz suprotnog usmjerenja.
    čak je mama ponudila da će platiti tj da mogu njoj vraćati "kredit" umjesto banci.
    nećkam se jer je iznos novca poveći i jer nisam sigurna koliko će mi koristiti :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj purple rain prvotno napisa
    Citiraj Forka prvotno napisa
    :?
    ovdje ti vole te kratice, pa da ispadneš onak malo ......... jel ne kužiš

life learning neki klinac, gugl je moje najbolji frend

cjeloživotno učenje valjda

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Long-life learning

Anyway, moj fax ne priznaje postdiplomski iz opće metodike sa UFa, a nigdje u Hrvatskoj nema postdiplomski iz metodike nastave matematike.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Long-life learning

Anyway, moj fax ne priznaje postdiplomski iz opće metodike sa UFa, a nigdje u Hrvatskoj nema postdiplomski iz metodike nastave matematike.
    A koliko vas treba da bi se otvorila i matematika? Kakva je "horizontalna" komunikacija struke? Možda bi se tu dalo nešto napraviti ako bi bilo dovoljno zainteresiranih... Tko pita, odgovore mu, ali mora vjerojatno biti više od jedne osobe. Sretno! Ako odbiju, reci da si mislio da je Hrvatska zemlja znanja. :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A stručnog kadra za matematiku faliiiii i falit će i više ako se nastavi kak je krenulo.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pitao sam. Navodno je problem u tome da PMF-MO (Prirodoslovno-matematički fakultet - Matematički odjel) ima dopusnicu za izadavnje doktorata iz područja matematike, a neke strukture smatraju da edukacija matematike (metodika) ne može biti jednakovrijedna znanstvenoj matematici. I navodno se to rješava zadnjih nekoliko godina. U međuvremenu je situacija u Zemlji znanja prežalosna. Metodičara matematike nema nijednog, NULA. Svi naši metodičari sa fakulteta su priučeni metodičari koji dana nisu proveli u školi. Teoretiziraju o nastavi, a neki drugi to provode. I onda dođe situacija da sa faxa odeš raditi u školu i shvatiš da valjda 75% metodike sa faxa moraš zaboraviti da bi opstao u školi.

Radujem se da će uskoro u Zemlji znanja ipak biti jedan pravi metodičar matematike. Doduše, za to je trebala potegnuti sve do Klagenfurta. Ja, na žalost, nemam takvu opciju... :/ Ta je osoba inače i na ovom forumu.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pred godinu-dvije povratak u školu (odnosno u mom slučaju faks) činio mi se kao najgora muka na svijetu. Studirala sam ono što volim i bez nekih problema došla skoro do kraja, a onda eto, zaglavila s jednim jedinim ispitom nekoliko godina. I bilo mi je grozno primiti se ponovno knjige. Mislila sam kad (ako ikad) to riješim, neću više htjeti ni čuti za faks, ispite i sve što ide uz to.
    Ali... Kad sam se napokon vratila u štos, vratio mi se i onaj filing za učenje koji sam nekad imala. Nedavno sam napokon diplomirala i već mi se mota po glavi neko dodatno školovanje.
    Mogućnosti za to mi trenutačno i nisu baš blistave, moram naći posao i posložiti neke druge stvari, ali volja postoji.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pitao sam. Navodno je problem u tome da PMF-MO (Prirodoslovno-matematički fakultet - Matematički odjel) ima dopusnicu za izadavnje doktorata iz područja matematike, a neke strukture smatraju da edukacija matematike (metodika) ne može biti jednakovrijedna znanstvenoj matematici. I navodno se to rješava zadnjih nekoliko godina. U međuvremenu je situacija u Zemlji znanja prežalosna. Metodičara matematike nema nijednog, NULA. Svi naši metodičari sa fakulteta su priučeni metodičari koji dana nisu proveli u školi. Teoretiziraju o nastavi, a neki drugi to provode. I onda dođe situacija da sa faxa odeš raditi u školu i shvatiš da valjda 75% metodike sa faxa moraš zaboraviti da bi opstao u školi.

Radujem se da će uskoro u Zemlji znanja ipak biti jedan pravi metodičar matematike. Doduše, za to je trebala potegnuti sve do Klagenfurta. Ja, na žalost, nemam takvu opciju... :/ Ta je osoba inače i na ovom forumu.
    A Ljubljana? Kaj ni oni nemaju niš? Ako spominješ Klagenfurt, vjerujem da si ovo već provjeravao. Jao... nemam riječi... Zemlja znanja, da da da... na lak način (kad smo mi bili studenti, izrugivali smo se seriji knjiga "Na lak način" i govorili da bi u izlog trebalo staviti mehaničkog patuljka ili Djeda Mraza koji ritmički pokazuje "bosanski grb". Tak je tu danas i sa svim razinama obrazovanja.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Joj, ja bi jako voljela nešto učiti. Problem je, osim financija, taj što sam u malom mjestu tako da i nemam neki izbor. Ovdje ima jedino ekonomski faks vanredno ali me to baš i ne zanima. Ima brdo tečajeva pa kontam da na jesen krenem s nečim.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa

A Ljubljana? Kaj ni oni nemaju niš?
    Moja profesorica sa faxa, koja je priučena metodičarka (i s obzirom na situaciju - jako dobra) koja mi je usput bila mentor na diplomskom mi je preporučila da se obratim stanovitom profesoru Milutinoviću sa mariborskog sveučilišta. Ali je problem što zadnjih nekoliko godina taj smjer nije otvaran jer nije bilo dovoljno zainteresiranih. Što mi je isto žalosno da nastavnici nisu zainteresirani za to. Je li zbog novaca ili nečeg drugog - ne znam!

Ja imam puno volje, pa čak bih i kredit dignuo za školovanje (uostalom, druge opcije ni nemam)...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Yoseph, go for it! Ovo kopiram s jednog drugog foruma:

Ima neka caka da svi državljani bivše Austro-Ugarske do 2018. mogu besplatno studirati u ostalim državama, nekada članicama monarhije. Dakle, može se i u Austriju, Češku, Mađarsku...
    Nemam pojma da li to vrijedi i za poslijediplomski studij, ali možda bi se dalo provjeriti.... Zašto plaćati za ono što možeš dobiti besplatno? A možda se može dobiti barem popust... Ne znam.

Dalje - nažalost, dosjetila sam se ja odgovoru zašto nastavnici nisu zainteresirani za nastavak školovanja. Neki dan radila sam si statistiku koliki je bio omjer muških i ženskih nastavnika u našoj osnovnoj i srednjoj školi. Bilo je pola-pola u OŠ i nekakvih 40:60 u korist muških u srednjoj... A danas - kod mog sina čisti babinjak! Na prste možeš nabrojiti muške nastavnike (a mi smo imali muške i iz LK, GK, TZK, biologije, fizike, kemije... ) Prosvjeta je izgleda otklizila debeeeelo u smjeru žena. Bolje ćeš sam znati koliko vas je bilo na godini muških, a koliko ženskih. Pa si ti misli..... Ne kažem da su muški bolji (bogsačuvaj) ALI kad smo kod cjeloživotnog obrazovanja, treba računati na ovo:

Mlada žena vrlo često se odlučuje za obitelj radije nego za nastavak školovanja. A poslije se jaaako teško pokrenuti. Ljudi se pokrenu ako im to donese neke dobrobiti (npr. medicinari) a u ovoj prosvjetarskoj struci samo se jaaaako mali broj može nadati mjestu na nekom veleučilištu i poučavati dalje struku.

A s druge strane, ako imaš "čvarak" više od svog donedavnog mentora, opasan si po njegov stolac. Tako to ide...

No, za sve ima mjesto i vrijeme, a kad vrijeme prođe - papala maca... Puno se teže pokrenuti. Zato ako imaš volje, nemoj gubiti vrijeme. Nije Maribor na kraj svijeta.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

jehehehehehe....

prošla i drugi.... krajem mjeseca stiže još jedan....

baš mi je lijepo.... :D

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moje iskustvo s povratkom u školu (čitaj faks) je bilo vrlo uspješno. Uživala sam..., da ne kažem da mi je totalno promijenilo tok života i danas se osjećam ostvarenom, zadovoljnom u tom pogledu. :D

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj purple rain prvotno napisa
    jehehehehehe....

prošla i drugi.... krajem mjeseca stiže još jedan....

baš mi je lijepo.... :D
    Čestitam!!

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Svaka čast cure na trudu i volji. Mene trenutačno zanima samo čitanje (pozitivna psihologija i sl.), ali sam se neki dan iznenadila kad mi je mama rekla da će se na jesen upisati na tečaj njemačkog!!!!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja bi odmah nazad u školu. samo moj novčanik ne bi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •