Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: upisi u prvi razred

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno upisi u prvi razred

opet....... petra ovdje (u bruxellesu ide u prvi razred - krenula s 5 godina i 9 mjeseci). Na ljeto se konačno vraćamo u zagreb (nakon 6 godina mandata) i Petru bih, po preporuci brojnih umjesto u drugi ponovno upisala u prvi razred kod nas, da joj ne bude veliki šok i da se lagano prilagodi - na ljeto će imati taman 6 i pol godina tako da bi krenula sa svojom generacijom u prvi razred.
    trebalo bi mi par praktičnih savjeta.
    Kako se kod nas upisuje u prvi razred? Dobije li svaki školski obveznik neko pozivno pismo na adresu? Bira li se osnovna škola ili se u principu vodi načelom stanovanja i dijete se automatski orijentira na kvartovsku školu?
    Ovo pitam jer smo prijavljeni na trešnjevci a živimo u centru - bismo li onda trebali prebaciti adresu na centar ili to nema veze?
    Znači kako se započinje procedura?
    Hvala puno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad kažu da su jako strogi što se tiče pripadnosti škole po mjestu stanovanja, mora se ić u školu kojoj se pripada

a za ostalo ne znam

i mi čekamo

mislim da se dobije poziv za liječnički pregled i psihološko testiranje u školi u kojoj pripadate po mjestu stanovanja

ali ako vi niste još prijavljeni u rh onda ne možete ni dobiti poziv

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas se ne dobiva poziv nego smo se sami naručivali kod školske doktorice, a ona bi nam nakon pregleda dala i termin u školi.
    Uglavnom obavijest o svemu tome se izvjesi na vrtiću, a istu takvu obavjest može se naći i na stranicama Grada Zagreba. Tamo ti piše popis škola i pripadajućih školskih doktorica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas postoji nešto što se zove predupis i može se obaviti i telefonom.
    Nazoveš školu , daš neke osnovne podatke o djetetu , oni ti kažu koje datuma će na školi izvjesiti raspored za labos , test zrelosti i liječnički pregled.
    Kad je sve gotovo , na upis doneseš rodni list ( ili domovnicu , bome sam zaboravila) i to je to.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

AZOO (Agencija za odgoj i obrazovanje) izdala je Priručnik za upis djece u prvi razred. Ne znam ima li svake godine novo izdanje, a ja znam za ovo:

http://www.azoo.hr/admin/fckeditor/F...i%20razred.doc

Postojao je i neki cd uz to, ali ne znam je li još dostupno...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala peterlin na linku!

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Koliko ja znam dijete se može upisati u koju god školu roditelj želi (ne mora po mjestu stanovanja), ali ne možeš od države očekivati da osigura prijevoz niti da nadoknadi troškove za isti. Ali, tebi Petra prijevoz ni nije problem, tako da ne bi trebalo biti komplikacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •