-
Ovrha obrta - što s naknadom za komplikacije i rodiljnom
Ovako ja sam vlasnica malog obrta i od 11.01.2010. sam na komplikacijama u trudnoći i od tada je moj obrt u mirovanju jer nemam zaposlenih.
S obzirom da nisam mogla naplatiti svoja potraživanja pa nisam niti ja mogla platiti sve svoje obveze prema državi.
E sad očekujem ovrhu od porezne uprave.
Moje prvo pitanje je dali se smije vršiti ovrha na naknadi za komplikacije u trudnoći.
A druga stvar koja me muči je ta da znam da se ne smije vršiti ovrha nad rodiljnom i roditeljskom naknadom ali kod nas obrtnika porezna uprava blokira sve račune pa će tako blokirati i tekući račun u banci koji sam otvorila da bih primala naknade (pretpostavljam) i s tog računa uzeti sva sredstva pa tako i moju rodiljnu naknadu.
Na koji način se to može spriječiti jer kad je jednom uzmu ja onda moram dokazivati da je to rodiljna a i sumnjam da će mi država vratiti novce.
I još jedno pitanje mogu li se komplikacije i rodiljna primati na ruke tj ono da poštar donese kući ili kako već.
-
a jesi li prilikom otvaranja komplikacija donijela onu potvrdu da si platila sve doprinose za zdravstveno? Ako sam dobro shvatila, ti ih nisi platila, pa prema tome ti drzava ni ne isplacuje naknadu za komplikacije, dok to ne sredis, pa ti samim time nece nista ni moci zaplijeniti.
Ja sam takodjer obrtnik i mene su trazili tu potvrdu koju su na poreznoj sfusali i napisali da nisam placala (a platila sam sve i to na vrijeme) i nisu mi nista htjeli isplatiti (iako nije moja greska) dok ovi u poreznoj to nisu ispravili.
-
Doprinose za zdravstvo sam sve platila na tome nemam duga nego na drugim doprinosima.
A doznake na zdravstvo nosim tek krajem ovog mjeseca, međutim meni ionako ne šalje ovrhu zdravstvo nego porezna uprava.
-
Da li ti je porezna poslala prvo nekakvu obavijest ili opomenu ili su ti samo napravili ovrhu? Znam da inače postoji mogućnost da se s njima dogovoriš da ćeš platiti dug u nekom razumnom roku, na rate, pa tako izbjegneš blokadu računa. Naravno, to ovisi i o visini duga.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma