Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: domaća pašteta

  1. #1
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno domaća pašteta

    Znali netko koliko može stajati domaća jetrena pašteta. Ispala mi tona, užasno je fina, ali dobit ćemo sto kila MM i ja. Da jedem ili da delim?

  2. #2
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Ja ne znam koliko moze stajati,ali ti znas recept
    Daj recept

  3. #3
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    ja sam isto došla vidjeti recept

  4. #4
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Tjedan dana.
    Dijeli.
    Hoćeš adresu?

  5. #5
    MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    710

    Početno

    Hajde pikula, raspali! cupkam.....

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Daaaaaaj! I mi cupkamo u redu

  7. #7

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    Još nema recepta?

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    632

    Početno

    ne znam da li moze pasteta da se pravi od mesa tj. da ne bude od iznutrica.
    ja pravim riblju, od mesa ribe.

    tj. hocu reci da vam je jetra jako nezdrava namirnica. laboratorija organizma, sve toksine kojima se hrane zivotinje, lekove, sve je to u njoj.

    cak sam vidjala na stranim receptima kad je u pitanju jetra... na kraju recepta pise-" imajte u vidu, jetra je kontaminitrana"

  9. #9
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Budući se pikula ne javlja, napisati ću ja svoj recept. Čista klasika, iz Vučetićke:


    Pašteta od jetre

    35 dkg jetre
    35 dkg mljevenog mesa
    1 luk
    6 dkg margarina
    2 zemičke
    mlijeko
    2 slane srdele
    4 jaja
    2 dkg senfa


    Jetra i mljeveno meso se, svaka posebno pirja na ulju i luku. Zemičke namočite u malo mlijeka, iscjedite i pomiješate sa mesom i jetrom i dobro sameljite (ja koristim štapni mikser).
    Margarin se umiješa sa 3 žumanca i 1 cijelim jajetom dok sve ne postane pjenasto. Zatim se umiješaju meso, srdele (to je za slanoću, ako nemate dodajte samo sol) i senf (a može se dodati i malo slanine).
    Sve dobro izmješati, staviti u vatrostalnu zdjelu i peći u pečnici 60 minuta na 120 stupnjeva.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Lokacija
    između jave i sna....
    Postovi
    423

    Početno

    oćete za riblju paštetu? ili od bakalara - dobro to je isto riblja ali nije riblja jer iako je bakalara riba, spada u neku posebnu kategoriju ?

  11. #11
    MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    710

    Početno

    Citiraj frost prvotno napisa
    ne znam da li moze pasteta da se pravi od mesa tj. da ne bude od iznutrica.
    ja pravim riblju, od mesa ribe.

    tj. hocu reci da vam je jetra jako nezdrava namirnica. laboratorija organizma, sve toksine kojima se hrane zivotinje, lekove, sve je to u njoj.

    cak sam vidjala na stranim receptima kad je u pitanju jetra... na kraju recepta pise-" imajte u vidu, jetra je kontaminitrana"
    Može! Moja tetka pravi od fazana, samo od mesa! Ne znam da li je bolja supa ili ta pašteta......

  12. #12
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Ja sam davno često radila domaću paštetu od pilećih jetrica, bila je to zapravo općepopularna stvar na rođendanima/tulumima.

    Radila sam tako da sam na luku dinstala jetrica (+ špek, po želji), kad se zdinstaju i ohlade se odvoje srca i jetrica samelju na multipraktik. Skuha se nekoliko jaja - tvrdo (recimo pola kile jetrica, 4 jaja), pa se i jaja samelju i to se pomiješa sa mljevenim jetricama. Zatim se u to može dodati putar ili sredina bijelog kruha namočena u mlijeko ako želite da pašteta bude manje masna, ili pak malo putra, malo kruha. Doda se malo majoneze i obavezno senfa, pa se začini - sol, papar, muškatni oraščić, a postojao je i posebni začin za paštetu (Pastetengewürtz) koji smo kupovali u Austriji.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    Ja pravim svake nedelje juneću ili pileću (zavisi koje meso sam kuvala u supi, može i mešano). Pošto kod nas niko neće da jede bareno meso, ja ga metnem u multipraktik, dodam u junetinu obavezno praziluk, dva tvrgo kuvana žumanca, i neku masnoću, maslinovo ulje ili ulje od koštica grožđa.... I to onda imamo u ponedeljak za doručak i večeru, mljac...

  14. #14
    MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    710

    Početno

    Mi obožavamo bareno meso, pa za paštetu ostane šipak

  15. #15
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj vissnja prvotno napisa
    Ja pravim svake nedelje juneću ili pileću (zavisi koje meso sam kuvala u supi, može i mešano). Pošto kod nas niko neće da jede bareno meso, ja ga metnem u multipraktik, dodam u junetinu obavezno praziluk, dva tvrgo kuvana žumanca, i neku masnoću, maslinovo ulje ili ulje od koštica grožđa.... I to onda imamo u ponedeljak za doručak i večeru, mljac...
    ovo je super ideja. :D
    ja obično dam psu što nam ostane.

  16. #16
    lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,328

    Početno

    12 dag maslaca
    10 dag pečenog mesa
    10 dag kuhane kobasice
    1 tvrdo kuhano jaje
    1 žličica kapara
    1 žličica senfa
    (ja stavljam i češnjak i prodinstani luk)

  17. #17
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Joj sori kaj kasnim nikak do kompa ovijeh dana.
    Elem moja pate tzv lažni foie gras :
    u pola l vina pirjam pola kg teleće jetre i dvije velike glavice luka sa par češnja češnjaka, biberom u zrnu, origanom, crvenom paprikom malo ljute , više slatke i žlicu šećera dok jetra nisu kuhana, a umak sirupast, gust.
    Ohladim na sobnu temp i miksam sa šakom kis.krastavaca, žlicom senfa, i 2 dl slatkog vrhnja ili četvrt putra - ovisno gustoći.
    Ispadne tegla od litru i malo preko, a mlatimo je kao šašavi. Nama je fina.
    Eh, da jetra se moče u mljeku par sati prije pripremanja, mlijeko baci i jetra opere.

  18. #18
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    mmmmm ovo zvuci super ukusno
    samo me sad brenza ta toksicnost jetrice... :/

  19. #19

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa
    Citiraj vissnja prvotno napisa
    Ja pravim svake nedelje juneću ili pileću (zavisi koje meso sam kuvala u supi, može i mešano). Pošto kod nas niko neće da jede bareno meso, ja ga metnem u multipraktik, dodam u junetinu obavezno praziluk, dva tvrgo kuvana žumanca, i neku masnoću, maslinovo ulje ili ulje od koštica grožđa.... I to onda imamo u ponedeljak za doručak i večeru, mljac...
    ovo je super ideja. :D
    ja obično dam psu što nam ostane.
    I ja isto

  20. #20

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    E pa ja se izvinjavam vašim kucama ako ćete im ukinuti poslastice zarad paštete
    I ja sam nekad davala psu, ali je uginuo

  21. #21
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Joj sori kaj kasnim nikak do kompa ovijeh dana.
    Elem moja pate tzv lažni foie gras :
    u pola l vina pirjam pola kg teleće jetre i dvije velike glavice luka sa par češnja češnjaka, biberom u zrnu, origanom, crvenom paprikom malo ljute , više slatke i žlicu šećera dok jetra nisu kuhana, a umak sirupast, gust.
    Ohladim na sobnu temp i miksam sa šakom kis.krastavaca, žlicom senfa, i 2 dl slatkog vrhnja ili četvrt putra - ovisno gustoći.
    Ispadne tegla od litru i malo preko, a mlatimo je kao šašavi. Nama je fina.
    Eh, da jetra se moče u mljeku par sati prije pripremanja, mlijeko baci i jetra opere.
    Ja sam ovo probala i mogu reći da je u ravni foie gras, časna riječ.
    Još mi sline idu kad se sjetim. ja se samo bojim kad je napravim da ću pojest sve odjednom sama i crknut. Nadam se trunku zdravog razuma.
    Inače, obožavam paštete...

  22. #22
    beberonka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Rovinj
    Postovi
    65

    Početno

    Ja kuham pretezno juhu od domace koke,odvojim svo meso od kostiju malo senfa,vegete,i 1 kiselo vrhnje i sve u multipraktik,izvrsno je i odmah odvojim u vrecice i u skrinju za po dvije tri porcije tako da nerazmisljam o kvarenju a odledi se za cas,a i sprema se za cas.Prpbacu i j a ove vase dodatke pa javljam

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •