Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: domaća pašteta

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno domaća pašteta

Znali netko koliko može stajati domaća jetrena pašteta. Ispala mi tona, užasno je fina, ali dobit ćemo sto kila MM i ja. Da jedem ili da delim?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja ne znam koliko moze stajati,ali ti znas recept
    Daj recept

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam isto došla vidjeti recept

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tjedan dana.
    Dijeli.
    Hoćeš adresu?

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hajde pikula, raspali! cupkam.....

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Daaaaaaj! I mi cupkamo u redu

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Još nema recepta?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne znam da li moze pasteta da se pravi od mesa tj. da ne bude od iznutrica.
    ja pravim riblju, od mesa ribe.

tj. hocu reci da vam je jetra jako nezdrava namirnica. laboratorija organizma, sve toksine kojima se hrane zivotinje, lekove, sve je to u njoj.

cak sam vidjala na stranim receptima kad je u pitanju jetra... na kraju recepta pise-" imajte u vidu, jetra je kontaminitrana"

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Budući se pikula ne javlja, napisati ću ja svoj recept. Čista klasika, iz Vučetićke:

Pašteta od jetre

35 dkg jetre
    35 dkg mljevenog mesa
    1 luk
    6 dkg margarina
    2 zemičke
    mlijeko
    2 slane srdele
    4 jaja
    2 dkg senfa

Jetra i mljeveno meso se, svaka posebno pirja na ulju i luku. Zemičke namočite u malo mlijeka, iscjedite i pomiješate sa mesom i jetrom i dobro sameljite (ja koristim štapni mikser).
    Margarin se umiješa sa 3 žumanca i 1 cijelim jajetom dok sve ne postane pjenasto. Zatim se umiješaju meso, srdele (to je za slanoću, ako nemate dodajte samo sol) i senf (a može se dodati i malo slanine).
    Sve dobro izmješati, staviti u vatrostalnu zdjelu i peći u pečnici 60 minuta na 120 stupnjeva.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

oćete za riblju paštetu? ili od bakalara - dobro to je isto riblja ali nije riblja jer iako je bakalara riba, spada u neku posebnu kategoriju ?

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    ne znam da li moze pasteta da se pravi od mesa tj. da ne bude od iznutrica.
    ja pravim riblju, od mesa ribe.

tj. hocu reci da vam je jetra jako nezdrava namirnica. laboratorija organizma, sve toksine kojima se hrane zivotinje, lekove, sve je to u njoj.

cak sam vidjala na stranim receptima kad je u pitanju jetra... na kraju recepta pise-" imajte u vidu, jetra je kontaminitrana"
    Može! Moja tetka pravi od fazana, samo od mesa! Ne znam da li je bolja supa ili ta pašteta......

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam davno često radila domaću paštetu od pilećih jetrica, bila je to zapravo općepopularna stvar na rođendanima/tulumima.

Radila sam tako da sam na luku dinstala jetrica (+ špek, po želji), kad se zdinstaju i ohlade se odvoje srca i jetrica samelju na multipraktik. Skuha se nekoliko jaja - tvrdo (recimo pola kile jetrica, 4 jaja), pa se i jaja samelju i to se pomiješa sa mljevenim jetricama. Zatim se u to može dodati putar ili sredina bijelog kruha namočena u mlijeko ako želite da pašteta bude manje masna, ili pak malo putra, malo kruha. Doda se malo majoneze i obavezno senfa, pa se začini - sol, papar, muškatni oraščić, a postojao je i posebni začin za paštetu (Pastetengewürtz) koji smo kupovali u Austriji.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja pravim svake nedelje juneću ili pileću (zavisi koje meso sam kuvala u supi, može i mešano). Pošto kod nas niko neće da jede bareno meso, ja ga metnem u multipraktik, dodam u junetinu obavezno praziluk, dva tvrgo kuvana žumanca, i neku masnoću, maslinovo ulje ili ulje od koštica grožđa.... I to onda imamo u ponedeljak za doručak i večeru, mljac...

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi obožavamo bareno meso, pa za paštetu ostane šipak

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Ja pravim svake nedelje juneću ili pileću (zavisi koje meso sam kuvala u supi, može i mešano). Pošto kod nas niko neće da jede bareno meso, ja ga metnem u multipraktik, dodam u junetinu obavezno praziluk, dva tvrgo kuvana žumanca, i neku masnoću, maslinovo ulje ili ulje od koštica grožđa.... I to onda imamo u ponedeljak za doručak i večeru, mljac...
    ovo je super ideja. :D
    ja obično dam psu što nam ostane.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

12 dag maslaca
    10 dag pečenog mesa
    10 dag kuhane kobasice
    1 tvrdo kuhano jaje
    1 žličica kapara
    1 žličica senfa
    (ja stavljam i češnjak i prodinstani luk)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj sori kaj kasnim nikak do kompa ovijeh dana.
    Elem moja pate tzv lažni foie gras :
    u pola l vina pirjam pola kg teleće jetre i dvije velike glavice luka sa par češnja češnjaka, biberom u zrnu, origanom, crvenom paprikom malo ljute , više slatke i žlicu šećera dok jetra nisu kuhana, a umak sirupast, gust.
    Ohladim na sobnu temp i miksam sa šakom kis.krastavaca, žlicom senfa, i 2 dl slatkog vrhnja ili četvrt putra - ovisno gustoći.
    Ispadne tegla od litru i malo preko, a mlatimo je kao šašavi. Nama je fina.
    Eh, da jetra se moče u mljeku par sati prije pripremanja, mlijeko baci i jetra opere.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mmmmm ovo zvuci super ukusno
    samo me sad brenza ta toksicnost jetrice... :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa
    Citiraj vissnja prvotno napisa
    ovo je super ideja. :D
    ja obično dam psu što nam ostane.
    I ja isto

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E pa ja se izvinjavam vašim kucama ako ćete im ukinuti poslastice zarad paštete
    I ja sam nekad davala psu, ali je uginuo

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Joj sori kaj kasnim nikak do kompa ovijeh dana.
    Elem moja pate tzv lažni foie gras :
    u pola l vina pirjam pola kg teleće jetre i dvije velike glavice luka sa par češnja češnjaka, biberom u zrnu, origanom, crvenom paprikom malo ljute , više slatke i žlicu šećera dok jetra nisu kuhana, a umak sirupast, gust.
    Ohladim na sobnu temp i miksam sa šakom kis.krastavaca, žlicom senfa, i 2 dl slatkog vrhnja ili četvrt putra - ovisno gustoći.
    Ispadne tegla od litru i malo preko, a mlatimo je kao šašavi. Nama je fina.
    Eh, da jetra se moče u mljeku par sati prije pripremanja, mlijeko baci i jetra opere.
    Ja sam ovo probala i mogu reći da je u ravni foie gras, časna riječ.
    Još mi sline idu kad se sjetim. ja se samo bojim kad je napravim da ću pojest sve odjednom sama i crknut. Nadam se trunku zdravog razuma.
    Inače, obožavam paštete...

beberonka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja kuham pretezno juhu od domace koke,odvojim svo meso od kostiju malo senfa,vegete,i 1 kiselo vrhnje i sve u multipraktik,izvrsno je i odmah odvojim u vrecice i u skrinju za po dvije tri porcije tako da nerazmisljam o kvarenju a odledi se za cas,a i sprema se za cas.Prpbacu i j a ove vase dodatke pa javljam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •