-
Budući se pikula ne javlja, napisati ću ja svoj recept. Čista klasika, iz Vučetićke:
Pašteta od jetre
35 dkg jetre
35 dkg mljevenog mesa
1 luk
6 dkg margarina
2 zemičke
mlijeko
2 slane srdele
4 jaja
2 dkg senfa
Jetra i mljeveno meso se, svaka posebno pirja na ulju i luku. Zemičke namočite u malo mlijeka, iscjedite i pomiješate sa mesom i jetrom i dobro sameljite (ja koristim štapni mikser).
Margarin se umiješa sa 3 žumanca i 1 cijelim jajetom dok sve ne postane pjenasto. Zatim se umiješaju meso, srdele (to je za slanoću, ako nemate dodajte samo sol) i senf (a može se dodati i malo slanine).
Sve dobro izmješati, staviti u vatrostalnu zdjelu i peći u pečnici 60 minuta na 120 stupnjeva.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma