Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Rižoto- smrznute lignje

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Zagrebačka Županija
    Postovi
    1,528

    Početno Rižoto- smrznute lignje

    Kako napraviti rižoto od smrznutih lignji?Želim podsjetiti muža da sam mu davno obećala to napravit.Dosta mi je pajceka u tanjuru.

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Odmrzni lignje i dobro ih posuši u papinatom ubrusu.
    Izdinstaj ih na maslinovom ulju i češnjaku i kad omekšaju, stavi rižu. Zalij vodom (može i dio vina), ali neka bude manje tekućine nego kad kuhaš samo rižu - lignje će pustiti vodu.
    Posoliš, staviš začine po želji i to je cijela mudrost.

    Ako hoćeš "na mornarski", stavi pelate (ili nasjeckanu rajčicu) i luk.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Zagrebačka Županija
    Postovi
    1,528

    Početno

    Koliko sve to traje vremenski??

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Od dinstanja do punog tanjura - dvadesetak minuta, ovisno o žilavosti lignji: naše su gotove puno prije od kosookih.

  5. #5

    Početno

    I opet nema svekrve...

    Samo da dodam glede spremanja lignji - sto god radile s njima (i kojeg god da su porijekla), prije termicke obrade ih umocite u mlijeko. Lignje su pune kolagena koji se pri visokim temperaturama pretvara u najobicniju gumu, a ako se oko njega nalazi tanki sloj bjelancevina (mlijeko), nece biti direktno izlozen i nece se ogumeniti. Ovo osobito vrijedi za przenje - prije brasna, obavezno u mlijeko. I nema sanse da budu gumene...

  6. #6
    odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    961

    Početno

    Ja znam recept gdje prvo izdinstaš malo luka i bijelog luka, na to dodaš lignje i malo rajčice, pa začine koje želiš. Vrlo brzo lignje puste dosta vode, tek onda staviš rižu i baš ako treba još tekućine - malo bijelog vina. Riža to sve pokupi i bude mljac!

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Zagrebačka Županija
    Postovi
    1,528

    Početno

    Dille ak ti fali moja sveki,posudim ti je na par dana.
    Mislim,možda ti treba kakav dobar savjet.Ona je stručnjak...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •