-
Rižoto- smrznute lignje
Kako napraviti rižoto od smrznutih lignji?Želim podsjetiti muža da sam mu davno obećala to napravit.Dosta mi je pajceka u tanjuru.
-
Osoblje foruma
Odmrzni lignje i dobro ih posuši u papinatom ubrusu.
Izdinstaj ih na maslinovom ulju i češnjaku i kad omekšaju, stavi rižu. Zalij vodom (može i dio vina), ali neka bude manje tekućine nego kad kuhaš samo rižu - lignje će pustiti vodu.
Posoliš, staviš začine po želji i to je cijela mudrost.
Ako hoćeš "na mornarski", stavi pelate (ili nasjeckanu rajčicu) i luk.
-
Koliko sve to traje vremenski??
-
Osoblje foruma
Od dinstanja do punog tanjura - dvadesetak minuta, ovisno o žilavosti lignji: naše su gotove puno prije od kosookih.
-
I opet nema svekrve...
Samo da dodam glede spremanja lignji - sto god radile s njima (i kojeg god da su porijekla), prije termicke obrade ih umocite u mlijeko. Lignje su pune kolagena koji se pri visokim temperaturama pretvara u najobicniju gumu, a ako se oko njega nalazi tanki sloj bjelancevina (mlijeko), nece biti direktno izlozen i nece se ogumeniti. Ovo osobito vrijedi za przenje - prije brasna, obavezno u mlijeko. I nema sanse da budu gumene...
-
Ja znam recept gdje prvo izdinstaš malo luka i bijelog luka, na to dodaš lignje i malo rajčice, pa začine koje želiš. Vrlo brzo lignje puste dosta vode, tek onda staviš rižu i baš ako treba još tekućine - malo bijelog vina. Riža to sve pokupi i bude mljac!
-
Dille ak ti fali moja sveki,posudim ti je na par dana.
Mislim,možda ti treba kakav dobar savjet.Ona je stručnjak...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma