Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Posude za ...

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Posude za ...

Spremam se u kupovinu posuda za sve, od začina do brašna jer ne želim ništa držati u izvornoj ambalaži.
    Pomozite mi što sve treba svoju posudu, npr. :
    palenta,
    zobene
    griz
    muesli,
    riža,
    rezanci za juhu,
    špagete
    brašno
    čajevi
    sol i papar
    crvena paprika slatka
    crvrena paprika ljuta
    lovor
    bosiljak
    ruzmarin

ne pada mi dalje na pamet

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zašto ne u izvornoj balaži? :?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja odavno sve imam u takvim posudicama...
    Ništa se ne prosipa, vidi se lijepo što je u kojoj posudici,
    a i urednije mi je i preglednije u kuhinjskim elementima...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene kod posudica nervira to što ne mogu provjeriti datum proizvodnje.

Nervira me doduše i to što ih moram prati

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zato što nemam više špajzu i sve će stajati u elementu u kuhinji, datum napišem na samoljepljivu naljepnicu i to je to! Ne dokupljujem dok se ne potroši.
    Volim da mi je sve uredno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A što ćeš kad kupiš slijedeću rundu sa naljepnicama? Misliš da će se skinuti u pranju? Ja sam odljepljivala naljepnice sa pakiranja (npr. iz DM-a ili bio&bio žitarica) pa su mi od toga ostali tragovi po piksama.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sve držim u staklu, većinom u staklenkama sa staklenim poklopcem i gumenim zaptivačem, koje imaju onaj žičani mehanizam za hermetičko zatvaranje
    lijepo vidim šta je unutra, koliko je još ostalo, i, najvažnije, ima li podstanara :mad: onomad sam ratovala sa žišcima i moljcima, pa duvam na 'ladno
    imam nekoliko keramičkih sa istim zatvaračem, u njih ide nekvarljiva roba - so, šećer

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slazem se, i sama planiram slicno.

ali

imas npr posudicu za rizu u koju stane pola kile rize. kad je potrosis toliko da ostane malo pri dnu, kupit ces novu jer s tom malom kolicinom ne mozes nista. onda ti ta nova riza koju kupis nece cijela stati. i kaj ces s viskom?

ako si ti to vec rijesila, pliz reci kako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni su spretnije ove jer imaju poklopac koji se djelomicno otvara

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/80066723

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

tek kad bude kuhala rižu će otvoriti novu kutiju, potrošit će ono iz posudice + dio novog, posudicu će oprati i tek nakon toga staviti novu rižu u posudicu. 8)

Meni je veći problem kad mi inicijalno ne stane npr. kila riže u posudicu, ali to je valjda rješivo time da uvijek imaš jednu određenu posudicu za jednu namirnicu (ja nemam, grabim po redu)

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

taj dan će biti riža za ručak

Ajde, cure, nisam valjda sve nabrojala, nadopunite mi niz

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali kako bi ti mogli nadopuniti niz, pa ne troše svi iste stvari.
    Ja npr. uopće nemam crvenu papriku u kući, ti vidim da nisi napisala šećer.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Planiram točno određene posude za određenu namirnicu, jer su različite zapremine posuda, pa da ne kupim posudu u koju stane 2 kg, za npr. crvenu papriku.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

E, da i šećer, koristim ga.

Pisala sam nasumično kako sam se čega sjetila.
    Samo vi napišite, lako ja izbacim s liste, bolje nego da se vratim iz Austrije pa da nemam posudu za šećer.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mima to su one naljepnice za cijene što su nekad lijepili u dućanima, dok nije došao kod. Lako se skidaju, a posebno pranjem u perilici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupi prema onome sto sad koristis, i uzmi jos nekoliko rezervnih za svaku kategoriju

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo mojeg popisa za što koristim posudice..pa će ti možda pomoći:
    sol
    papar
    crvena paprika slatka
    crvena paprika ljuta
    šećer
    brašno glatko
    brašno oštro
    vegeta
    palenta(žganci)
    griz
    riža
    origano
    lovorov list
    bosiljak
    ružmarin
    peršin
    krušne mrvice
    kava....

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo ti šta je kod mene spakovano i kako, pa ćeš nadopuniti ako ti paše:
    jako velike tegle - tri vrste tjestenine (ne za supu), dvije vrste graha, pšenica za kuhanje, proso, heljda
    manje velike tegle - kukuruzno brašno, kukuruzni griz, pšenični griz, zobene pahuljice, kukuruz kokičar
    velike tegle - tri vrste riže, smeđi šećer, so, običan šećer, kafa, brašno za manje potrebe, prezla, grožđice
    male tegle - sjemenke suncokreta, mak, suvi vrganji, susam, kakao, laneno sjeme ...
    paprika, kari, lovor i origano stoje u tamnoplavim bočicama od soka, da ne izblijede
    ostali začini stoje u originalnoj staklenoj ambalaži (kotany bočice ili mlinac)
    brašno za veće potrebe stoji u original ambalaži zapakovano u velike limene kutije, rijetko imam više od 10kg brašna u špajzi (tu računam sve vrste brašna i oštro i meko, i integralno, raževo, ječmeno...)
    Sve ostalo ostaje u original ambalaži, ali zapakovano u velike plastične kutije, odakle vadim da nadopunim tegle. Tegle uvijek prvo ispraznim pa onda ponovo napunim. S obzirom da su velike, ova najveće su 2,5l zapremine, stane sve nema ostatka.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

niky88 i vještičica

spasile me

Želim da su sve tegle iste serije, tako da mi ovaj popis, osobito vještičin, dobro dođe

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cool 8)

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ako si se našla u popisu drago mi je
    mani je tako praktično iz mnogo razloga, a i fino izgleda kad je sve složeno (i puno )
    ima negdje u mom albumu slika mog špajza, al' to je bilo mucho davno
    sad je u fazi preuređivanja, a i dosta tegli je prazno (januar), pa slike ne dolaze u obzir

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sve začine držim u stalku za začine sa 16 posudica (iz Neckermanna) a ostalo (brašno, griz, palentu, tjesteninu, krušne mrvice, pahuljice) u plastičnim Curver posudicama koje se mogu slagati i jedna na drugu tako da je sve u istim posudama i ljepo složeno u elementu (ne kupujem puno pa potrošim prije isteka roka trajanjaI ...nemam špajzu pa mi je bitno da što više prostora iskoristim korisno

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mozda bolje plastične ako ćeš ih držati u elementima, ako budeš imLa puno staklenki, možda će biti preteske.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

preteške, plus nepraktične-nepraktično je imati okrugle jer od jedne do druge ostane prazan prostor, a četvrtaste i plastične se idealno slažu

ja ne znam za tebe, al ja imam još plus visoke za zobene, rižine, prosene, ječam,kuskus, bulgur, amaranth, proso, rižu bijelu, smeđu, basmati,...dok ja sve nabrojim...ko ti može nabrojati koliko toga treba

kupiš nekoliko ovih setova i mirna
    http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/60149673

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja imam kolonu u kuhinji koja se izvlači i tamo taman pašu okrugle posude. Kupila sam staklene od 0,5l, 1l i 2l sa drvenim poklopcem koji super dihta. Tamo držim tjesteninu, rižu, vegetu, šećer, sol, kavu, brašno, krušne mrvice. Začine držim u originalnim Kotany staklenkama i nadopunjujem ih. U špajzi držim sve ostalo u Tupperware plastici-leća, cous-cous, amaranth, zob, integralni griz, druge vrste riže, grah, slanutak...

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Super su, tnx!

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

je se idem ubiti - svaki put mi to dođe kad vidim koliko sam neuredna, a koliko drugi ljudi mogu biti organizirani. imam neke namirnice u kutijama, neke u izvornoj ambalži, ali dok ne pogledam ne bi mogla napamet reći kako i gdje. nasreću imam špajzu bez radijatora pa više nemam moljce i muža koje je povremeno pospremi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    ja sve držim u staklu, većinom u staklenkama sa staklenim poklopcem i gumenim zaptivačem, koje imaju onaj žičani mehanizam za hermetičko zatvaranje
    lijepo vidim šta je unutra, koliko je još ostalo, i, najvažnije, ima li podstanara :mad: onomad sam ratovala sa žišcima i moljcima, pa duvam na 'ladno
    imam nekoliko keramičkih sa istim zatvaračem, u njih ide nekvarljiva roba - so, šećer
    X

Staklo je zakon. Ove staklenke za zimnicu s patent poklopcem su najbolje, ali služe i obične, od Ness kave ili pekmeza... U izvornu ambalažu prečesto uđu "podstanari".

Za brašno imam veće plastične posude jer su mi staklenke premale i nespretne za rukovanje.

U staklu držim:
    - griz pšenični i kukuruzni
    - prezle
    - zobene i slične pahuljice
    - smeđi šećer i bijeli
    - grah i ine mahunarke
    - rižu vrsta raznih i srodno (proso, hajdinska kaša...)
    - tjesteninu osim špageta (za njih imam limenku)
    - mak, rogač
    - laneno i sezamovo sjeme
    - kakao
    - čokolada u prahu
    - suho voće (obično brusnice i cvebe, ali zna biti i drugoga)

U kuhinji, pri ruci stoje mi sol, šećer i začini (u originalnim bočicama, ima ih... užas). U neprozirnoj posudi (staklo, ali neprozirno) držim začine tipa crvena paprika kojima smeta svjetlo. Moram nabaviti neku veću, ova sadašnja mi je premala (ne stane cijela vrećica u nju).

U limenku stavim kekse koji su načeti (ali to kraj mm-a i starijeg sina ne traje dugo).

U originalnoj ambalaži ponekad mi stoje rezerve i to isključivo NENAČETE stvari. U originalnoj ambalaži stoji čokolada za kuhanje, pudinzi, vanilin šećer i prašak za pecivo, arome gorkog badema i slično... Zna biti poneka vrećica kikirikija ili indijskih oraščića. I nenačete pakete tjestenine isto znam skladištiti u originalnoj ambalaži.

U originalnoj ambalaži držim ulja i ocat, zapravo octove (bar 3 vrste), tamari umak...

U škrinji držim orahe, lješnjake i bademe (da mi se ne nasele podstanari) a preko zime može i u staklu u špajzi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod mene je sve posloženo u ovakve posude http://www.tupperware.hr/cps/rde/xch...s.xsl/646.html

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ah...Droppar....Ikea...

Imam popis s namirnicama, imam ladicu, sve imam, ali ne mogu nikako još do Ikee

Meni su u popisu još leća i slanutak.

Hm...nemam crvenu papriku jer je ne koristim, ali mogla bi je stavit čisto radi fine boje

Mama_jos_malo koje sve veličine posuda uzimaš?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sve držim u jacobs staklenkama za kavu. Velikim i malim, prema količini originala. Ono što mi ne stane, potrošim prvo tako da nemam puno ostataka vrećica namirnica sa strane.

http://img.tradekey.com/images/uploa...0702091624.jpg

Rok trajanja isto prepišem na te male bijele naljepnice. Perem u perilici kad se isprazni jedna tura. Jedino za brašno imam neke veće plastične posude sa poklopcem.

Ne da mi se bacati novce za nove posude jer su i ove sasvim ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja koristim ove Jacobs staklenke za sol, šećer ...
    a sad sam upotpunila kolekciju i s crvenim čepom jer sam morala isprobati novu liniju , no vraćam se se opet na žuti čep

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kondome, lubrikante, vibrirajući prsten! nikad ne znaš kad će zatrebati :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •