Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Ograda za stepenice

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Ograda za stepenice

Moramo napraviti ogradu za stepenice no nikako se ne možemo odlučiti. Naime, dvoumimo se između 2 varijante, one sa uspravnim i one sa horizontalnim "prečkicama" (nešto poput ovog). Zanima me koja je od njih sigurnija.
    Inače stepenice su na metalnoj konstrukciji (od hrastovine sa bijelim čelima) a ispod njih su u planu ugradbeni ormari.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

oko dizajna ti ne mogu pomoći jer je i naša kuća već osam godina bez ograde; ne mogu odlučiti

ali, što se sigurnosti tiče, svakako su bolje vertikale jer onda djeci ne pada na pamet pentrati se.
    samo poštuj struku što se razmaka tiče: okomito postavljene prečke ne smiju imati širi razmak od 14 cm.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A ja sam mislila da je naših 5 godina nedopustivo dugo
    Zapravo mi nije palo na pamet da bi se po horizontalama mogla penjati (zbog kosine) već sam se više bojala da bi se mogla provući. A jel se i po onim sajlama mogu penjati? Njih bi mogla staviti na gušće jer su tanje a budući da je koso i gibljivo možda se teže popesti...
    Zapravo mi je najveći problem što su stepenice na tom metalnom nosaču pa bi se vertikale morale upirati samo u drveno gazište. Bojim se da bi se to s vremenom rasklimalo. A ako idem na horizontale onda su mi potrebna samo 3 ili 4 vertikalna stupića koja bi se mogla (po sistemu vuk lisisica) spojiti direktno na nosač.
    Uvijek mi ostaje staklo/pleksi samo sam lijena čistiti...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ima li tko kakvih iskustava dobrih/loših? Prijedloga?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

imamo stepenice samo s rukohvatom (nikakovih prečkica). doselili smo se sa sinom od 4.5 godine i nikad se nisam bojala da će mu se nešto dogoditi, jednostavno onn nije penjač i avanturist. zato roditelji djece koja nam dolaze često čupaju kosu. za par mjeseci te prozračne stepenice planiram zagraditi s dvoja vratašca i daskom jer imam novo malo dijete. mislim ako ste čekali 5 godina možda vam "sigurna" ograda i ne treba ako su djeca porasla. dovoljno je "poštivati struku"

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nažalost, sigurna ograda je nužna jer malecka tek treba propuzati (ima godinu dana), a kako ima problema sa motorikom (a mi sa njenom tvrdoglavošću ) tako ne mogu zamisliti da bi ona mogla i htjela "paziti" jednom kad se uspije osoviti na noge.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    oko dizajna ti ne mogu pomoći jer je i naša kuća već osam godina bez ograde; ne mogu odlučiti
    da ti bude još malo teže:http://www.treppentraeume.com/ (klikni na bildergalerie)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

oprosti, nije me bilo...

što se sajli tiče, čine mi se preopasne za obitelji s malom djecom
    one doslovce mogu "priklati"

ja sam najbliža ovima potpuno prozirnima, od kaljenog stakla, treba mi nešto potpuno transparentno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj grom prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo mi je najveći problem što su stepenice na tom metalnom nosaču pa bi se vertikale morale upirati samo u drveno gazište. Bojim se da bi se to s vremenom rasklimalo. A ako idem na horizontale onda su mi potrebna samo 3 ili 4 vertikalna stupića koja bi se mogla (po sistemu vuk lisisica) spojiti direktno na nosač.
    Uvijek mi ostaje staklo/pleksi samo sam lijena čistiti...
    možeš napraviti konstruktivni okvir, paralelan sa nagibom stuba
    i onda u njega upikavati vertikale, tako da nema potrebe upucavati u gazišta

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    treba mi nešto potpuno transparentno
    Ma i nama, jer em svjetlo dolazi odozgo, em će izgledati kao tunel ako bude nešto masivno... Tisuću puta smo prevrtili sve opcije i opet smo na početku.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

imate li ideju da li bi negdje u zagrebu mogla nabaviti/netko napraviti vratašca za djecu (na početku i kraju stepenica) od nečeg prozirnog. nisam sigurna da je staklo opcija, možda nešto plastično (ne lijepo ali ja sam od onih koji se naviknu na svašta).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj grom prvotno napisa Vidi poruku
    Ma i nama, jer em svjetlo dolazi odozgo, em će izgledati kao tunel ako bude nešto masivno... Tisuću puta smo prevrtili sve opcije i opet smo na početku.
    a onda, kao i mi, nauči dijete da se drži zida, a kada dolaze gosti... budite na većem oprezu.
    i tako dok djeca svih prijatelja ne maturiraju

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Znam samo da je bilo gotovih u Baby media shop-u, TL, Bauhausu, Adax-u ali oni su od prečkica drvenih/metalnih. Možda bi mogla ev dati izbaciti prečkice i ubaciti pleksi ali vjerujem da bi onda ispalo jeftinije da neki stolar napravi cijela vratašca.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bio majstor. Sve smo bliže nečem ovakvom. Kakvo bi to staklo trebalo biti? Postoji li neka standardna debljina da budem sigurna da mala ne opali glavom kroz to?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jako mi se sviđa
    trebalo bi biti kaljeno staklo
    možda od 12 mm, ali nemoj me držati za riječ
    staklaru treba napomenuti koja je namjena i koja su vam očekivanja od toga stakla, on će znati, ne brini

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

tnx
    još uvijek malo dvojim, ali vremena za premišljanje baš nešto i nema - kad već nitko dugi nije uspio požuriti tu ogradu, malecka je uspjela

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hm. Zaklela bih se da sam u pred neko vrijeme stavila ovaj link za Apri (kad već kod nas tako nešto ne može proći ).

Opet imam nedoumice - koliko smije donji dio okvira biti udaljen od stuba. (da se ne bi malecka provukla ispod?)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

je, poslala si mi ga, ali na pp

neka razmak ne bude veći od 13 cm, kao i kod vertikalnih šipki
    to je nekakav prosjek za koji se vjeruje kako dječja glava kroz njega ne može proći

a za padajuće papuče i igračke... ne treba brinuti.
    ajd, jedva čekam da vidim što si ti napravila, možda te iskopiram.

(meni je čak padalo na pamet razvući neke cijevi/šipke od poda do stropa, pa po njima vješati fotke.. da bude kao neka instalacija.
    ali, tko bi to čistio, prelijena sam za to)

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja sam u vasem klubu, jos mi nista nije zapelo za oko da bih rekla to je to
    tako da smo vec 4 godine bez ograde, a i tko zna kad cemo ju staviti
    apri, ovo tvoje sa cijevima mi se cini zanimljivo, jesi to negdje vidjela (imas mozda link)

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A taman sam mislila da sam se uhodala na novom forumu...

A za ovo vidjeti ćeš se još malo načekati, skupa samnom. Majstor je malo spor... Sreća u nesreći da ni malecka nije brža...

Vertikale sam imala u roditeljskoj kući i meni su bile super za spuštati se po njima. Nisam ziher da se i starcima to svidjelo. No, kako su mi tu prioritet ugradbeni ormari (a jedva jedvice sam našla majstora koji je voljan napraviti kolone od 1m koje se izvlače) ispod stepenica, tako mi je to propalo.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Podižem temu jer mi je baš sad aktualna. Dakle, mala djeca i ograda na stubištu.
    Baš mi se sviđa ova koju je poslala grom, imaš li update kako je prošlo, kolika bi bila cca cijena po metru?
    Da li bi preporučila svog majstora?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •