Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Naručivanje kolica preko interneta (USA)

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Naručivanje kolica preko interneta (USA)

Zanima me da li je netko naručivao kolica preko interneta? Konkretno, određena kolica su u Americi jeftinija troduplo nego kod nas :shock: . S(kršitelj koda)ing bi doduše ispao pozamašan, ali svejedno je isplativo. Sada, znam da ću PDV morati platiti, ali kakva je situacija sa carinom, pošto navodno (?) dječja oprema ne podliježe carinjenu. Mogu li me, osim PDV-a i eventualne carine, oderati i za još neke dodatne troškove?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da dječja oprema podliježe carini, ali navodno po nekoj nižoj tarifi... valjda će netko znati bolje.

A mogu ti naplatiti još štošta, takse, špeditera, ležarinu...

Ne znam kolike su šanse da izbjegneš carinu s obzirom na veličinu paketa. :/

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad smo uvozili kolica iz Slo, uredno smo ih prijavili na granici i carinik nam je rekao da dječja oprema ne podliježe carinjenju, eventualno plaćanju PDV-a, ali nam nije naplatio.

No zaista ne znam kakva je situacija sa poštanskim pošiljkama i njihovim carinjenjem, pogotovo zato što su sada limit za neocarinjivu vrijednost poštanskih pošiljki smanjili na 180 kn (a za osobni uvoz robe povećali na 1000 KN).

Ne bi mi bilo bed ni platiti carinu i PDV, jer bi mi se svejedno isplatilo, ali me strah tih "dodatnih troškova" i da će na kraju ispasti skuplja pita neg' tepsija...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na koji način će ti poslati kolica?
    Ako je npr. DHL ili neko tako sličan, nazovi ih i pitaj koji su troškovi.

Osim pdv-a i carine morat ćeš platiti i usluge špeditera.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zvala danas carinsku službu i javio se jedan ljubazni gospodin koji mi je rekao da mogu maksimalno platiti 35% od vrijednosti pošiljke (uključujući s(kršitelj koda)ing).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm , ja sam kupila jednom dječje tenisice
    i platila sam puno više nameta od 35% vrijednosti , a unutra je bio račun...
    sad , to nije oprema , ali...

lugo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

treba biti jako oprezan, a pogotovo ako se šalje DHL-om ili sl. iz iskustva.
    obično dostava i svi drugi troškovi dođe isto kao i kolica, dakle na cijenu dodati duplo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

emira, moja prijateljica je naručival preko jedna cure, naše gore list, koja se bavi takvim uslugama uz nekuproviziju. Mislim da negdje imam kontakt, pa ako hoćeš mogu ti poslati na pp

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo naručili kolica iz Londona i sa svim dodatnim troškovima (s(kršitelj koda)ing, carina, ležarina...) bila su jeftinija od onoga što smo vidjeli po dućanima. Kod nas je izbor kolica za blizance stvarno očajan, a ni trgovci se baš ne trgaju od želje da kupcu izađu u susret. Inače sve i svašta naručujem iz inozemstva, a ovo je bio prvi i jedini slučaj da sam platila carinu.
    Jedino mi je malu gnjavažu predstavljalo to što ovi iz Londona nisu odmah poslali specificiran račun iz kojeg se eksplicitno vidi koliki je iznos s(kršitelj koda)inga, nego su samo naveli ukupnu sumu i cijenu naručene robe, a našoj carinarnici ti podaci nisu bili dovoljni da izračunaju s(kršitelj koda)ing pa sam se dva dana morala dopisivati i s njima i s Londonom.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Emira, samo probaj izbjeći ako ikako možeš dostavu Fedexom, jer se svi žale na ovaj naš HR Fedex, u startu ti za preuzimanje pošiljke koja dođe izvana uzmu 400 kn. DHL i ostali su u redu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •