Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: prelazak u konkurentsku firmu

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno prelazak u konkurentsku firmu

dobila sam ponudu za prelazak u konkurentsku firmu
    taj potez bi me financijski spasio
    u mojoj branši su takvi prelasci dosta rijetki zbog malog tržišta
    jednom je jedna teta prešla u drugu firmu pa su neki klijenti komentirali - gle do sad je tvrdila da je ovo super, a sad prodaje ovo
    inače joj sasvim dobro ide koliko vidim

malo me pati taj osjećaj odanosti ili već čega, ali moja se firma na globalnom nivou bez grižnej savjesti odrekla nekoliko desetaka ljudi, od kojih su neke bile i samohrane majke s oko 15 godina rada u firmi
    dakle- sve je to biznis, na kraju želim poplaćati račune a ne preljevati iz šupljeg u prazno

po meni je to sve stvar odnosa, ljudskosti u ophođeneju, određenih kontakata i sl
    imate li iskustva s ovim, da li ste prešli i kako je bilo, znate li nekoga, kako su reagirali klijenti

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

potpitanje: kakav si ugovor potpisala - ja npr. i da hoću ne mogu prijeći u konkurentsku firmu - ima jedan zeznuti članak u mom ugovoru
    mogu dati otkaz, ali zabrana tržišne utakmice kod mene vrijedi 18 mjeseci....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

kod mene godinu dana

gle sve se da dogovoriti , malo sam se raspitala
    nadam se da će me pustiti ( ak se s ovim konkurentima dogovorim ) sporazumno, ako ne onda je to šit
    uglavnom, sporazumno bi trebalo biti najbolje, čuj kad ti jednom djelatnik kaže da ide konkurenciji, taman da ti i ostane možeš mislit kak će ti raditi dalje, a ako mu daš otkaz moraš mu dati otpremninu što je direktorima najgore

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj tata je prešao u konkurentsku firmu prije recimo dva mjeseca.
    razlaz je u bivšoj firmi bio jako ružan, oni su pokrenuli i neke ružne priče i indicije. za sobom je odveo i neke velike klijente, što je bilo na njihovu inicijativu (klijenata) .

kao što si i sama rekla, sve je to biznis i ako će tebi kod konkurencije biti bolje - odi.

iz vlastitog iskustva - ja nisam otišla kad sam mogla, pa sam sad eto dočekala otkaz. :/

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

u stvari ak sam dobro skužila taj čalanak je jako popularan, možda ni prdavači iz konzuma ne mogu otići u bilu :? pa se sve rješava

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

da, na to smo umrli od smijeha... moja prijateljica radi u jednom trgovačkom lancu na slaganju polica i tražili su da to potpiše... da kao, ako ode u konzum, otkriti će im kako se u njenom dućanu slažu police....
    to mi nikako nije jasno.... možda griješim ali i dalje mi je smiješno...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj purple rain prvotno napisa
    potpitanje: kakav si ugovor potpisala - ja npr. i da hoću ne mogu prijeći u konkurentsku firmu - ima jedan zeznuti članak u mom ugovoru
    mogu dati otkaz, ali zabrana tržišne utakmice kod mene vrijedi 18 mjeseci....
    ovaj članka, po zakonu, ne vrijedi ukoliko ne postoji protučlanak, po komej je tvoja firma tebi dužna plaćati da ti ne odeš u konkurentsku firmu.

bez tog članka, i da te tuže, ti dobivaš. provjerno!!!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

je, meni piše da će mi isplaćivati dobar dio plaće u tih 18 mjeseci...
    ali i ja sam čula da to često pada u vodu pred podrobnijim ispitivanjem...

uzurpirala sam temu... sorry

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma pusti ,sve te informacije mogu zatrebati kad tad!

meni ne piše ništa o lovi, samo da trajanje od god dana i na kraju da su za sve važeći hr zakoni -sad nisam znala da li ekplicitni treba napisati taj članak ili se to podrazumijeva, ali očito treba

drugo, u zakonu je navedeno da je zabrana tržišne utakmivce ništavana ko se priječi radnikovo napredovanja, a ovakvo napredovanje mi ne mogu ponuditi

i ja očekujem prijetnje i svašta, ali kad pogledam svouju djecu mislim si slikajte se
    i kažeš još su klijenti htjeli ići za njim, zgodno!
    nije sve u lovi, ali lagano mi je svega dosta

također piše da je članak ništavan ukoliko je ugovorena plaća manja od prosječne hr plaće, a vjerojatno je manja u slučaj svih teti iz konzuma, gadi mi se takva manipulacija djelatnicima, a još me više čude ljudi koji to ne provjeravaju
    ja bih onom tko je iz mislio internet dala nobelovu nagradu (a možda ju je već dobio :? )

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj sunnyapril1 prvotno napisa
    ja bih onom tko je iz mislio internet dala nobelovu nagradu (a možda ju je već dobio :? )
    netko u cern-u ali ne znam tko :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako postoji clanak o ugovornoj zabrani utakmice, onda ti firma za vrijeme toga treba isplaćivati određeni iznos plaće po ugovoru, što najčešće nisu spremni pa te mirno puste. A samo ti braniti da odeš bez da ti to isplate ne mogu, jer ih mozes opako tuziti.

Procitaj jos jednom ugovor i konzultiraj se sa odvjetnikom, i sretno!

Korisnici se u svim bransama naviknu na promjene, pogotovo u danasnje doba preuzimanja firmi. Vise se ni ja ne snalazim tko je kupio koga, Volvo je nedavno kupila kineska firma. Ja u radnoj knjizici sa 2 radna mjesta imam 5 pecata zbog raznih preuzimanja.

I najzadnje - We're in it for the money! Naravno, ukoliko ti je drugo radno mjesto bolje i u smislu profesionalnog razvoja.

Sretno!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iako je svaka firma za koju sam radila imala tu stavku u ugovoru, ne znam nikoga tko je imao problema s prelaskom, a jako puno ljudi prelazi iz firme u firmu (konkurentske, naravno).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj purple rain prvotno napisa
    da, na to smo umrli od smijeha... moja prijateljica radi u jednom trgovačkom lancu na slaganju polica i tražili su da to potpiše... da kao, ako ode u konzum, otkriti će im kako se u njenom dućanu slažu police....
    to mi nikako nije jasno.... možda griješim ali i dalje mi je smiješno...
    To je presmiješno i mislim da je pravno ništavo, ako ne postoji odredba da se, da dok traje zabrana konkurencije (tipa pola mjeseci, godina dana), firma koja brani konkurenciju nije ugovorno obvezala takvom zaposleniku koji preslaže police isplaćivat naknadu, u što čisto sumnjam. Možda su to stavili u ugovore onako... iz "psiholoških razloga", ali i upitno mi je to jer je trgovina dosta sindikalizirana pa valjda bi to ovi iz sindikata skužili - to da radnici po trgovinama imaju ugovore protivne Zakonu o radu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •