Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: temperatura i buncanje

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno temperatura i buncanje

AA je sinoć dobio temperaturu koja je narasla do 38,9C (ispod pazuha). MM i ja smo razmišljali da još ne skidamo, a onda je maleni počeo buncati - pokazivao mi je prstićem da ga iz kuta sobe gleda maca, smijao se teletubbiesima na stropu i sl. Dakle, bio je veseo, ali je halucinirao. Lice mu je bilo jako crveno, zjenice raširene, nije htio piti vode i nije se mogao puno kretati. Dala sam mu Lupocet čepić i u roku sat vremena se temp. spustila na 37,3C (to mi se čini prenaglo). Uglavnom, prespavao je cijelu noć, jutros je jako veseo i razigran, ali blago topao. Povremeno zakašljuca, nosić mu ne curi.
    Užasno me prestrašilo ovo buncanje - ima li još tko ovakvo iskustvo?

Inače, ovo mu nije najveća temperatura. Na Mljetu ovog ljeta je odjednom porasla na 39,9C i prošla je nakon 1 Lupocet čepića, ali tada je bio potpuno priseban iako je temperatura bila stupanj viša nego sinoć.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea isto dosta teško podnosi temperaturu, nije baš da bunca ali je nekako nesuvisla. Zapravo, moglo bi se reći da bunca, ali nema halucinacije.
    Ja ju kad ima visoku temperaturu odmah tuširam tj. stavljam u kadicu sa vodom, i odmah dođe k sebi, i dajem Lupocet sirup. Imam osjećaj da (barem Lei) sirup djeluje sporije ali dugotrajnije.
    Ljetos je imala rozeolu i cijelu noć temperaturu oko 39 u uhu, i kako je mirno spavala ja joj nisam davala ništa recimo od ponoći do jutra. Ujutro nije mogla stati a noge . Nakon Lupocet čepića ekspresno je došla k sebi.
    Isto različito podnosi temperaturu u različitim bolestima.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam kao manja redovno buncala ako bi temp. prešla 38,0 stupnjeva (inače jako loše podnosim povišenu temp., već 37,3 me složi u krevet). Ja sam uvijek buncala o vlakovima :shock: (iako sam se samo jedno u životu vozila vlakom). I poslije sam se sjećala da sam buncala.

(e, sjećam se da sam buncala i o nekom kotrljajućem kamenju).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi sigurna da je buncao, odnosno da je to zbog temperature?

mislim, zara bez obzira na temperaturu vidi razne imaginary friends, mazi nepostojeće mace, hrani nepostojeće pse, razgovara s nepostojećim krokodilima, prodaje nepostojeće plave paradajze....

(ma samo sam te htjela malo razveseliti )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Leo uvijek bunca u visokoj temperaturi (uglavnom kad pređe 39 aksilarno).
    Zove npr. di je moja mama kad sam uz njega; prije neki dan mi je na 40 u sred noći u mraka 10 min plakao da mu izvadim gugu (guralicu) jer je ne može parkirati. :shock: Čim mu spustim temperaturu to prestane.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: temperatura i buncanje

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    AA je sinoć dobio temperaturu koja je narasla do 38,9C (ispod pazuha). MM i ja smo razmišljali da još ne skidamo, a onda je maleni počeo buncati - pokazivao mi je prstićem da ga iz kuta sobe gleda maca, smijao se teletubbiesima na stropu i sl. Dakle, bio je veseo, ali je halucinirao. Lice mu je bilo jako crveno, zjenice raširene, nije htio piti vode i nije se mogao puno kretati
    ovo su inače tipični simptomi kod kojih jako pomaže homeopatska Belladona(nagla temp., buncanje, crveno isijavajuće lice, raširene zjenice, suha usta(ponekad mučnina i povraćanje), odsutnost žeđi, simptomi su nagli i intenzivni.
    može biti prisutna i glavobolja koja se pojačava od svjetla, glasnog zvuka i koja stvara pulsirajući osjećaj ili u glavi ili u vratu. preporučuje se i za migrene sa snažnom pulsirajućom boli.

mojim curama obično dam Aconitum, koji je isto odličan za naglu visoku temperaturu, ali simptomi su nešto drugačiji-žedni su, srce jako ili usporeno lupa, prisutan je strah, nemir ili lagana panika, cijelo tijelo je vruće( za "Belladona-sliku" je obično glava izrazito vruća), koža suha, ako kašlje-suh kašalj i usta su suha. žedni su, zjenice sužene.

Aconitum sam davala mlađoj curki potenciju 30c i u roku od 5 min joj je počela padati temperatura.
    spustio joj je s nekih 39,7C na 38,7-39C .
    kad je ta akutna faza, onda dosta brzo "sagore" lijek, pa temp opet počne rast nakon nekih pola sata(bar je kod nas tako bilo), pa se preporuča dati ponovo.
    to je bilo negdje kasno na večer, nakon 2 sta joj je ostala temp na cca 38,5C a sljedeće jutra je bila ko nova, bez temp., skakutava i vesela.

to nam je scenarij koji se već dvaput ponovio u zadnjih godinu dana.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Saznala sam to za Belladonu, ali je nismo imali i moći ćemo je nabaviti tek iza NG. Čini mi se da se opet malo zagrijava kako pada noć, nadam se da se neće zakomplicirati.

Lutonjice

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji oboje, a posebno S., ako imaju visoku temperaturu nocu, bacakaju se po krevetu, buncaju, pricaju, svadjaju se u snu, muce se jer ne mogu naspavati i odmoriti se....

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dino je jednom buncao, tjerao je gugana sa prozora, vozio kamion itd, njemu su uši bile strašno crvene skoro modre, a temperatura je bila oko 39.5, i ja sam mu tada dala čepić i naglo je spala (toga sam se i bojala), ali je stvarno zastrašujuće gledati kako ti dijete bunca iako smo prije toga pokušali sve da snizimo temperaturu. Inače on je do 38,5 super veseo, čak hoće i vani, čim je 38.6 on je gotov, spava, plače itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •