Da se uključim - nema čarobne kreme ili lijeka tu se slažem. Nema što nismo probali, Mustela, Belobaza, Avene, Parfenac, obična dječja mast, maslinovo ulje..... Ništa osim kortikosteroida ne rješava stvar (privremeno). Ono što sam primjetila da pogoršava stvar je znojenje definitivno (ovo ljeto jedva smo preživjeli nesnosne vrućine) i čupavi tepisi koji nadražuju kožu na koljenima i laktovima jednog malog puzavca. Dojimo svima usprkos - pomaže li ne znam. Možda da kao utjeha odn. nekakav psihološki antistres faktor. Kupamo se svaki drugi dan, kratko (iako bi on htio sve duže biti u vodi, jadničak), prvo se umočimo u čistu vodu u koju naknadno dodam uljnu kupku (Eucerin ili Balmandol). Mažemo stalno, čime stignemo, koji put balobazom, koji put dječja mast. Nismo probali još A derma kremu pa ju možda i kupim. Šampon ne koristimo.
Nije kortikosteroid, koliko sam pročitala na uputama može se duže koristiti, nekoliko mjeseci. Nama nije pomogao. Steletriu probali - nema razlike.Nadam se da Parfenac nije kortikosteroid, jer se njega ne preporuca vise od 3 dana koristiti (iako ga neki nasi pedijatri daju i na 7 dana tretmana)
Koliko sam uspjela primjetiti VRIJEME JE JEDINI LIJEK. Iako se AD nije niti blizu povukao kad usporedim stanje njegove kože danas i prije 6 mjeseci - neusporedivo je bolje danas. Danas je površina zahvaćena crvenilom i ljuskanjem puno manja (samo noge i ruke). Nadam se da ima svjetla na kraju tunela.

Odgovori s citatom