Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Sa čime namazati pišonju?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Sa čime namazati pišonju?

Pretražnik ne radi, a ja sam u panici, pa otvaram novu temu da bi vam postavila pitanje.

Večeras nakon kupanja V. smo čistili pišu. Kožica se je prevlačila po meni za njegovu dob normalno. MM je nehotično povukao malo više. Izašao je bijeli sadržaj, pretpostavljam da je to loj, barem tako sam čitala na forumu. Nema krvi, samo se kožica može prevući više nego prije nesretnog slučaja.

I sada sam ja u panici, toliko da mi se vrti u glavi. Prvo što nam je palo na pamet je bivacin mast. Sa njom smo mu i namazali. Bojim se i brinem

Sa čime mazati da ne dođe do upale ili infekcije?

Cure upomoć

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Sa čime namazati pišonju?

Možda nisam dobro shvatila, ali ja ne vidim gdje ti je problem?
    Zašto bi ičim mazala? Pa sve je super, očistili ste i sve 5

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ajoj, bolilo ga je fest, tekle su krokodilske suze. Znači da je povlačenje ipak bilo nasilu. Nenamjerno, ali tako je. Ne znam ništa, osim da sam večeras ludaaaaa od brige.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Svakako je dobro da ste očistili taj bijeli sadržaj!

Maži jekodermom ili tako nekom masnom kremom da se kožica ne slijepi ponovo.

Ja istina nisam koristila bivacin kremu ali sigurno da može samo pomoći

Ne znam koliko vam je pišonja star, mi smo sa starijim muku mučili s tim sljepljivanjem kožice i tek sa 4 i po riješili stvar.
    Tri puta su mu je odljepljivali, baš tako ko vi slučajno, doduše ljekari al svejedno, princip je isti.

Naravno, ako vidiš da se bol pojačava ili crvenilo ne prolazi, svakako bi trebalo potražiti savjet nekog ljekara. Mi smo išli na dječiju hirurgiju.

Sretno i ~~~~~ da bude sve ok

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nama je kirurg prevukao i rekao nam je da ispiremo bornom vodom i mažemo betrionom par dana. Ali bilo je i krvi i svašta.
    Ne trebaš se brinuti i super da ste mu to uspjeli sami.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nešto nam se loše zaredalo ovih dana, svašta mi je dijete napalo .

Nismo mi to napravili sa najmerom, već slučajno. MM je zadužen za održavanje pišonje. Nakon kupanja išao je čistiti kao što i radi svaki dan. Vjerojatno to V. smeta, možda i boli, naglo se je guzom digao u zrak, taman dok je MM pokušao potegnuti kožicu i- eto problema.

Sada V spava, čini se sve ok. Kako će biti ujutro sam Bog zna. Ništa, ujutro pravac po betrion pa ćemo vidjeti.

Hvala vam puno.

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam dobila uputstva od pedijatrice da to sto vise natezem i sto vise cistim to bijelo i ni slucajno mazati....samo svaku vecer ponavljati postupak...jer bitno je to maknuti....a s time i natezati kozicu a da ne dodje do infekcije... Plakao je...prvih par puta...ali zato sam mu sa 6 mjeseci mogla kozicu navuci skroz lijepo da cijelog operem.... a vjeruj mi da znam masu klinaca koji su zbog kremica i uplasenih mama morali pod noz da to isprave....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rena, dobro je da ti je muž to napravio. sad iskoristi situaciju pa nastavi sa prevlačenjem te kožice da se ne uhvati ponovo. Maži mu s nekom antibiotskom masti za oči, npr Tobrex. Taj scenarij sam prošla preeekonekoliko puta sa svojim muškima. Inače, kad bi im se upalio pišo, stavljala sam rivanol pa tobrex.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Joj evo nas u suzama, oboje! Kako sam i pretpostavljala, peče ga dok piški. MM je isto u komi. Zvao je pedijatricu i ona savjetuje mazanje bivacinom.
    E pa ovo je užas. Cure, najteže je biti roditelj! Sve se pitam jesam li psihički dorasla toj ulozi. Jer, dok se ovakvo što desi, ja u svojoj glavi proživljavam pakao. Nedaj Bože većeg zla- jer ja bi završila u Jankomiru.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sve će biti ok, prošli smo sve isto i znam da si u panici. ali bolje da se to dogodilo i kao što netko reče, sada kada se kupate obvezno ponavljajte postupak, to ne boli više, i čistite pišu.
    a mazati možete i sa klorafenikolom, - clorafenicol, mast za oči i sve će biti u najboljem redu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nama je pedijatrica isto savjetovala rivanol. natopiš gazu, omotaš i metneš preko pelenu. drugi savjetuju bornu vodu. to je kod manjeg crvenila (pogotovo to savjetuju pedijatri koji namjerno nasilu prevuku do kraja, kao da to riješe). ako je jako upaljeno savjetuju i antibiotik. ako nije jako upaljeno i bolno, bilo bi dobro redovno to sad prevlačiti da se ne slijepi natrag, jer ćete onda opet strepiti nad tim.
    Još nešto, nekad se kod jače upale otvor stisne (i ne da se prevući niti koliko se prije dalo), da zaštiti unutrašnjost od upale (tome i služi fiziološka fimoza kod djece, da zaštiti unutrašnje dijelove), ali se kad prođe upala poslije nekog vremena opet proširi (mjesec, dva), u tom slučaju ne treba odmah dizati paniku i ići kirurgu (kao što će možda pedijatar savjetovati).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

puno je pisano na temu fimoze i njege, pogledaj npr.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...947220#1947220

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=54544

preporučam stranice National Organization
    of Circumcision Information
    Resource Centers, www.nocirc.org

Evo i par linkova o njezi:

http://www.nocirc.org/publish/4pam.pdf
    http://www.cirp.org/library/normal/aap1999/
    http://www.nocirc.org/publish/6pam.pdf

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nama-malom je nedugo bio upaljen, ispirali tj. stavljali obloge od kamilice i mazali Garamycinom, tako nam savjetovala pedica, nazovi ped i pitaj

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo nas, bolje je, puuuno bolje. Već poslijepodne je piškio bez problema. Danas nismo prevlačili do kraja, već samo onoliko koliko je bilo potrebno da se stavi bivacin. Primjećujem da ga još malo, ali posve malo boli. Nije se previše bunio dok smo mazali bivacinom, više je negodovao iz straha, nego od boli.

Ja to ne namjeravam skroz prevući barem do nedjelje. Čekala bi da se oporavi. Zar je moguće da se to do nedjelje opet slijepi? Ili pitam glupost, ne znam. Šta sada?

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ako daje da mu prevlacite pisu i mazete to je iza vas. Samo nezno i bice sve u redu.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

čitam vas i sada sam totalno zbunjena...
    nama je pedijatar rekao da do 1godine netrabamo povlačiti kožicu,eventualno 1 u mjesec dana..da kad D. navrši 1 godinu d ače to on pregledati...bili smo an kontroli pregledao je i rekao da je sve uredu i da netreba ništa puno povlačiti..

e sada ..čitam vas i vidim da vi nakon svakog kupanja povlačite kožicu....pa sam sada zbunjena..što da radimo????a i malo me je strah toga.... :/

jedva čekam da se rodi curka pa da nemoramo ništa povlačiti...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I pedijatri su zbunjeni oko toga. Neki kažu da treba povlačiti, neki da ne treba. Ja sam starijem sinu povlačila tek toliko da očistim, koliko je išlo. Sa 2 ili 3 g su nas slali u Klajićevu da mu to pod anestezijom srede i nisam dala. Sam si je povukao sa 7 g. i sve super. Malom je kirurg na operaciji bruha to samoinicijativno povukao i jako smo se namučili, 2 tjedna nije htio piškiti koliko ga je bolilo. Rekao nam je da moramo svaki dan povlačiti ujutro i navečer da se opet ne slijepi. Ja sam povlačila, ali ne dovolljno jer nije dao, tako da mu se dobar dio sljepio ponovo. Naručio nas je za mj. dana da mu to opet povuče,ali nisam htjela otići. Valjda će uspjeti sam , kao i stariji.
    Ja nekak mislim ak je to priroda tako zamislila tako treba i biti. (ta sljepljena kožica zapravo štiti od ulaska nečistoče. )

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala svima na savjetima. Situacija se polako smiruje. Gotovo da ga više i ne boli. Večeras smo ipak nakon kupanja prevlačili i mazali. Polako ide na bolje....

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Slušaj Rena, mi smo tri puta kožicu odljepljivali, tj. može se ona brzo i lako slijepiti ponovo. Nažalost.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Joj Nataša iskreno se nadam da se V neće opet slijepiti. Ako se i dogodi, a Bože moj, riješit ćemo nekako. Samo da ne bude nasilu!!!! Sada kada je to iza nas, mogu reći da me je najviše rastužilo što smo mi to napravili sami. Nesretan slučaj, nenamjerno. Ne smijem se sjetiti kako je plakao. A takav je, kada ga boli, plače i zapomaže ajoooojjjjj. Oduvijek!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Vjeruj mi da se i ja nadam da se to kod vas neće vraćati ali čistite svakodnevno i mažite kakvom masnom kremom. Mi smo koristili jekoderm između ostalog i zbog toga što se lako razmazuje.

A to što ste slučajno, "nasilu" povukli, nije ti ni kod doktora drugačije.

Kad smo prvi put išli, a tad je bila velika ta slijepljena površina, procedura je bila ambulantna, dvije sestre čuvale ruke i noge, MM je bio u njega, meni bi srce puklo, a dr. to samo povuče vjeruj da je to više nasilu nego što se vama omaklo.

I svaki sljedeći put je ista procedura bila ali je površina bila manja pa samim ti i bol a i oporavak.

Zato perite, mažite, perite, mažite! Sad dok je još svježe bilo bi dobro i više puta na dan, nama su savjetovali čak nakon svakog mokrenja

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •