Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: UŽASNI BOLOVI U ŽELUCU,UBRZAN RAD SRCA..HITNO!!!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno UŽASNI BOLOVI U ŽELUCU,UBRZAN RAD SRCA..HITNO!!!

Isprika što otvaram novu temu,ali očajna sam,a vikend je...
    Prije 6 dana sam počela piti drugu kuru Eritromicina(8 tableta dnevno-8 dana) zbog Ureaplasme...
    Osim toga od početka uzimam željezo(1.tablete Retafer,a zadnje Ferum lek sirup),i šumeći Magnezij 3oomg..,i Prenatal.

Sve je počelo prije 4 dana sa povračanjem...tada sam prestala uzimat željezo,misleći da mi je želudac iziritiran ljekovima...

no počela se javljat bol u želucu nakon jela...svakim danom sve jače...maknula sam sve tablete osim antibiotika,ali jučer su bolovi postali nesnosni.,i protežu se prema otraga.Dolaze u navratima svaka 2-3 sata...Noćas me valjda uhvatila panika pa sam imala i 120 otkucaje srca u minuti...

Da li bi to mogao gastritis,žuc??Plizz help ako netko ima iskustva???

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

odi na hitnu... oni rade vikendom...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bila sam na rubu sinoć da odem,ali onda me popustilo...Muka mi je od pomisli na čekanje od par sati na hitnoj u ovakvom stanju...

Jel imao možda netko kakva iskustva sa problemima sa želucem???

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

bolovi u trbuhu mogu imati bezbroj uzroka i može te npr. od bubrega boljeti u prednjem dijelu stomaka tako da nikad ne znaš dok ne napraviš pregled...

bolovi koji dolaze u valovima iza jela mogu biti povezani sa žučnom kesicom - odnosno kamencima - a koja se nalazi blizu želuca....

gastritis može uzrokovati i bolove ali se češće manifestira kroz jaku "kiselinu" koja "skače na grlo"...

odi na hitnu...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bol u gornjem abdomenu i povraćanje mogu biti i simptomi preeklampsije.
    Svakako otiđi na hitnu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nisam napomenula da sam trudna 27 tjedana.Tlak nizak,šećer isto.
    Povraćala sam samo jedanput prije 4 dana..

Hvala cure...Idem na hitnu ako se ne smiri danas....

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Lunica,
    Ja sam isto povraćala po 8 puta na dan i to mi je tako iziritiralo želudac kao i tvoj. Odi na hitnu, a ako ti kažu da je to normalno s obzirom na tvoje stanje, pokušaj tablete magnezija zamijeniti s Donatom Mg, jer ga smiješ popiti samo 400gr dnevno, a to je jedna ona šumeća tableta, a kad pijuckaš malo Donata moguće je da će ti se simptomi ublažiti, a da ne prekoračiš dnevnu dozu. Kad sam ja pila šumeće, onda sam ju popila ujutro, a cijeli je dan i noć još bilo problema s želucem. Pokušaj i promijeniti položaj tijekom spavanja (meni je prije pasalo brdo jastuka, a sad mi paše manje jastuka pod glavom). PItaj si ginekologa da li smiješ popiti i Gastal, to isto pomaže. Meni je muka poslije slatkog, sokova, mlijeka...pa sam uglavnom bila na slanom. Sad sam 2 tjedna pred porod, pa si tu i tamo priuštim, iako vrlo brzo požalim.
    Svakako odi svojem gin. ili ga bar pitaj preko telefona, a ako odlučiš na hitnu, vjerujem da ćeš tamo isto imati prednost, samo im reci da si trudnica. trudnice svugdje imaju prednost, da ti ne bi bilo još gore i da nešto ne pokupiš. Svakako pitaj, jer ako je problem s preklampsijom, onda će ti dati posebni režim prehrane. Samo hrabro i da ti čim prije bude bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Darcy hvala ti puno...bolje mi je..Moja ginekologica je na bolovanju,pa sam otišla kod dr.opće prakse..A moguće je da je od tih svih silnih tableta.Pijem Donat mg i Gastal,i nadam se da će stat...Joj jednom,tnx.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cek malo, pijes Magnezij 300mg i Donat u isto vrijeme?
    Nije li to malo previse magnezija? :/

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj darcy prvotno napisa
    Lunica,
    pokušaj tablete magnezija zamijeniti s Donatom Mg, jer ga smiješ popiti samo 400gr dnevno, a to je jedna ona šumeća tableta
    ovo nije istina dopuštena doza je 900 mg ili tri tablete
    ja sam ih pila nekoliko mjeseci (dvije-tri dnevno) i nisam imala nikakvih problema sa želucem

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

SORRY, umjesto mg sam napisala gr. U jednom članku o prehrani trudnica piše da je magnezij potrebno uzimati u dozi od 400mg/dan, a potreban je zbog rasta fetusa i radi povećanog metabolizma trudnice.
    Na Donatu piše da ga je preporučeno piti kroz dan do 0,6L (ja ga nikad toliko ne popijem).
    A šumeće tablete zovu se Huxol, i piše da se preporučuje 1dnevno (iako piše da sadrži jedna tableta 200 mg) i da se pridržđavaš dnevno preporučene doze. Sigurno imamo tablete od različitih tvrtki.

Ja isto ne bi uzimala i Donat i šumeće zajedno. Osim toga, ove moje šumeće imaju okus limuna, a to mi onda opet izaziva nevolje.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma nisam pila magnezij i Donat zajedno(budući da mi je želudac u komi,magnezij sam izbacila).Iako mi je ginekologica u jednom navratu rekla da se može popit i Čaša Donata uz šumeći magnezij 300,pogotovo kod BH kontrakcija...

Bolovi u želucu se smiruju...redukcija prehrane,Prenatal u tabletama zamjenila (kršitelj koda)ovim sokićima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •