Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Plivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kod nas se škola plivanja organizira u sklopu vrtića u Tuheljskim toplicama i ja ga ove godine mislim dati, i baš me ovo zanima. Znači treneri ne sile djecu u vodu ili nešto slično? Moj se vode uopće ne boji pa je mene više strah paze li oni dobro na njih:-?. Postoji li organizirana služba spašavanja koja ih gleda? Dajte pišite kako je to u Zagrebu ili ako netko zna u Tuheljskima

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U Zagrebu su (mislim, ako se dobro sjećam) bile grupe od cca 15 djece s tim da rijetko kada dođu svi. Dva trenera + redovna spasilačka služba koja je i inače na bazenu. Ali bolje da o tome kaže netko sa friškijim iskustvom, moji su to odgulili prije 4-5 godina (uf, kako djeca brzo rastu...). Treneri nisu silili djecu. Sigurna sam, jer dobar prijatelj mog sina nije želio u vodu, a kad je i ušao do gležnja, nije se dao dalje. Treneri su sami preporučili roditeljima da ne forsiraju, da dijete ne stekne strah od vode. Početno plivanje rade u PLITKOM dijelu bazena, tako da nema opasnosti, imaju pregradu dokle smiju, a onda ih treneri prema savladavanju vještina pomalo uvode u dublji dio.

U drugom razredu osnovne obvezna je provjera i obuka plivanja, ali to je puno nepovoljnije (veći broj klinaca, ovisno o generaciji) nego ovako. Tako se meni čini... MOji su prošli provjeru plivanja u školi i bili su žalosni što ne mogu s ostatkom razreda na plivanje. Kod starijeg sina nije ih plivalo cca 7 djece, a kod mlađeg čak 19 nije prošlo test! To me šokiralo...

@Forka, fala na informaciji, planiramo za iduće ljeto svakako! Išli su moji s vrtićem, organizirano, ali nije mi palo na pamet da to ima i za stariju djecu... Super! Nije predaleko, a bazen je 100 puta čišći od Daničićeve (bili 3 puta: prvi, zadnji i nikad više).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •