-
Nije to lagana odluka... Sve ovisi o tome koliko dugo treba čekati za plin. Ako je to samo za ovu sezonu, onda možda ipak pričekati... :/
S druge strane, s malom bebom u stanu ISTOG TRENA bih kupila električni bojler - poslije ga se može prodati, pogotovo ako ga kupuješ od majstora koji se bavi sustavima grijanja i NAJAVIŠ da ti treba za brikanje perioda dok ne dođe plin u zgradu, pa će ga on otkupiti ili uzeti pod račun kad budeš uzimala novi. To se s nekima može unaprijed dogovoriti. Odmah pitaš i kulike košta instalacija, puštaje u pogon i sl. pa ti eventualno naplati samo jedan zahvat. Dosta firmi ima sve te sustave (čak i Vaillant, koji je meni godinama bio sinonim za plin, ima te električne kotlove).
Dalje - izolacija prozora i vrata svakako, investicija nije strašna, a osim ekonomske isplativosti neusporedivo puno znači i za komfor (ne volim se smrzavati, a još manje volim da mi se djeca smrzavaju koja su i dan danas uglavnom na podu).
Cijena energenata je uvijek vezana trgovina - ako poskupi plin/nafta, poskupit će i struja. Uostalom, ne moraš poslije kupiti bojler na plin, nego možeš ostati na struji ako se pokaže povoljnim. Nemam iskustva s tim, grijem se na plin cijeli život.
Ako bih imala novaca za kotao, ja se ne bih smrzavala. Uvijek ga možeš prodati kad dođe plin. Pitaj nekoga tko se u to razumije ili tko bi ti to ugradio... Sretno s odlukom! Plinski kotao ne košta bitno manje, cijena je tu negdje. Moj je star 10 godina i baš razmišljam da pri idućem čišćenju pitam majstora da ga uzme pod račun za rez.dijelove, a nama ugradi novi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma