-
Mi smo odustali od lož ulja i kupili moćnu peć na drva s pećnicom - sada grijemo njome cijelu veliku kuću (dvije etaže, gornja otvorena). Centralno je na 16 C, ali do sada se nije palilo jer se kuća nije ohladila ni u jednom trenutku. Nismo željeli na pelete baš zbog elektronike i realne mogućnosti (kakva je bila prošla zima) da zbog nestanka struje ne možemo grijati. Obična peć na drva, obična drva. Za sada je odlično, toplo i slatko. Ujutro uz kuhanje kave nadodamo drva u žar od prethodne večeri. Čistimo jednom u tjedan dana kada se manje grije, jednom u četiri dana kada nas lupa bura. Na lož ulju nam je ostalo grijanje tople vode, za sada će ostati tako. Skoro svi naši susjedi imaju gradski plin, ali s obzirom da poskupljenje plina i nafte ide zajedno, cijena plina se nije pokazala nimalo niskom.
-
Mi smo prešli sa grijanja na plin na običnu peč na drva. Zato što nisam više htjela da mi grijanje ovisi o 2 izvora- plin i struja. Il nestane jednog il drugog a ja onda dane provodim kod mojih jer je u kući toliko hladno da se ne može biti unutra. A i cijena plina jaaako raste iz godine u godinu, i što je najgore nema ga uvijek! Govorim o onom plinu u velikim spremnicima, ne gradski plin. Evo već drugu godinu se grijemo tako na drva i prezadovoljni smo, jeftino i dostupno!
Ovo malo plina što još ima u spremniku koristimo za toplu vodu i kuhanje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma