Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: kako cuvati limune

  1. #1
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno kako cuvati limune

    da im kora ostane svijetla, glatka i sjajna

  2. #2
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,460

    Početno

    Stavi limune u staklenku i kad ih sve posložiš, na vrh stavi tanjurić , i u taj tanjurić nalij malo vode. Poklopiti odozgora poklopcem. Vodu mijenjati svakih par dana.Možda i ne treba ovako često,ali moja mama tako radi.
    Limuni ostaju mekane,elastične kore bez problema pola godine.
    Ovako mi čuvamo domaći limun koji nam je bitan i zbog kore. Držimo ga u špajzi koja se naravno ne grije.

  3. #3
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,788

    Početno

    umotaj svaki limun u papir, onaj od papirnih ubrusa, i onda ih sve stavi u plasticnu vrecicu i u frizider.

  4. #4
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja stavim u staklenku koja ima svoj poklopac, poklopac zatvorim i ako je par komada držim u kuhini, ako je više onda na hladnom. Jako dugo se drže.

  5. #5
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    skuzila sam da nema sanse za cuvanje
    em nemam velike staklenke
    em nemam male tanjurice
    em nemam frizider pristojne velicine
    em nemam negrijanu prostoriju (necu ih u wc)

    kaze mi mama da im naribam koru i zamrznem u plasticnoj posudi, a sok iscijedim i u boci stavim u frizider

    naravno, ona je samo cula da zene rade, nije probala

    na koji ribez da to ribam?
    na onom malom sitnom sve ostane na njemu, mogu li na onom vecem?

    boca - staklena?
    koliko to onda moze stajati?

  6. #6
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    meni rekla dalmatinka koja ima neprskane limune
    (pa dala meni par komada :D i ja isto napravila)

    da ih samo opere i stavi u zamrzivač
    i kad joj treba kora izvadi, nariba koliko joj treba i vrati i zamrzivač

    i meni super, baš sam neki dan radila palačinke, tako smrznut se super riba

  7. #7
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    hm, kako da sad kazem da nemam ni zamrzivac
    tj imam ono nesto ni z od zamrzivaca zalijepljeno za vrh frizidera, velicine kutije od krumpiruse

  8. #8
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    j kad imam domaće limune kore čuvam tako da ih sitno naribam, stavim u malu staklenku i prelijem rakijom ili rumom, kad radim kolače izvadim jednu žličicu toga. Treba paziti da sve bude pod alkoholom inače zna pljesnjiviti ako ostane malo na stijenkama. Čuva se u frižideru.

    Sok popijemo odmah, nema smisla čuvati ga, eventualno kao sirup s dosta šećera :/

  9. #9

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Lokacija
    između jave i sna....
    Postovi
    423

    Početno

    ja ovako i naranču i limun... arancini su mi super i oduvijek ih jedemo... nije mi se dalo pisat pa evo link na coolinarku...
    arancini

  10. #10
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    hebi ga mala onda

    a koliko tih limuna imaš?

    podijeli po metodama

    stavi 3 u zamrzivač, toliko će stati

    nekoliko stavi u malu staklenku, a nekoliko pa materinom receptu

    pa češ vidjeti što ti se čini najbolje

    (ostatak daj meni )

  11. #11
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    skuzila sam da nema sanse za cuvanje
    em nemam velike staklenke
    em nemam male tanjurice
    em nemam frizider pristojne velicine
    em nemam negrijanu prostoriju (necu ih u wc)

    kaze mi mama da im naribam koru i zamrznem u plasticnoj posudi, a sok iscijedim i u boci stavim u frizider

    naravno, ona je samo cula da zene rade, nije probala

    na koji ribez da to ribam?
    na onom malom sitnom sve ostane na njemu, mogu li na onom vecem?

    ja čak iscijedim limun, i onda mi je žao baciti koricu, pa nju zamrznem u komadu i onda ribam kada mi treba.

    Inače imam ti ja veliku staklenku, imam i špajzu a i blizu sam ti, pa možeš čuavti kod mene. Obećajem da neću iskoristiti tvoj limun niti za kolače niti za liker.

    boca - staklena?
    koliko to onda moze stajati?

  12. #12
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    kako sam ovo dobro izvela sa citiranjem. Htjela sam napisati da limun možeš čuvati kod mene

  13. #13
    bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    820

    Početno

    sok zalediš u ono za led u kockima

  14. #14
    nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,570

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    stavim u malu staklenku i prelijem rakijom ili rumom...
    ... Treba paziti da sve bude pod alkoholom inače zna pljesnjiviti

    :/
    Ovo bi se moglo i guštat na nekoj ženskoj trač partiji.

    Ne bi meni zaplišnjivilo, to nikako. Moraš mi donijeti malo toga...

  15. #15
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj nenaa prvotno napisa
    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    stavim u malu staklenku i prelijem rakijom ili rumom...
    ... Treba paziti da sve bude pod alkoholom inače zna pljesnjiviti

    :/
    Ovo bi se moglo i guštat na nekoj ženskoj trač partiji.

    Ne bi meni zaplišnjivilo, to nikako. Moraš mi donijeti malo toga...
    da, ali nije dobro ako nije u kolačima, nema šećera
    ali kad si me već sjetila, može se napraviti rakija s medom i limunima, a fino je i kad se u to doda kadulje. E to je već fino. Ali već dugo to nisam radila kad su mi cice u upotrebi.

  16. #16
    bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,609

    Početno

    Naribaj koricu limuna ( srednja velicina ribeza) , malo je prosusi na ubrusu (jedan dan), pomjesaj sa secerom , stavi u neku malu staklenku i u frizider s njom. Moze trajati cijelu godinu.
    Sok iscjedim i zamrznem u kockice leda ili u case od jogurta ( ne napunim cijele).

  17. #17
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    napokon mogu nac topik
    bilo ih je stotinjak
    nesto sam podijelila na tri adrese, dosta smo iscijedili i popili (svaki dan desetak)
    tri su u zamrzivacu, samo toliko ih je stalo
    a od korica evo bas pravim arancine
    tako sve mirise da sam ih pola pojela jos dok se kuhaju u seceru, nece nego koja trakica docekat susenje

  18. #18
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    a kako to radiš?

  19. #19
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    korice narezem na tanke trakice i drzim ih u vodi (dodajem kako cijedimo limune)
    onda sam sinoc to kuhala u zasecerenoj vodi i kad sam skuhala, uvaljala u secer (zubi ti se najeze od ovog)
    sad se ta hrpica koja je prezivjela susi

    pojela sam valjda 30 dkg kore prije nego je dosla do secera lol

  20. #20
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja sam prvila tu ušećerenu koricu limuna pred Božić, ali je nakon kuhanja nisam uvaljala u šećer ( gdje god mogu izbjegnem šećerenje ), stavila sam na čisti masni papir i osušila. Bilo je super.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •