da im kora ostane svijetla, glatka i sjajna
da im kora ostane svijetla, glatka i sjajna
Stavi limune u staklenku i kad ih sve posložiš, na vrh stavi tanjurić , i u taj tanjurić nalij malo vode. Poklopiti odozgora poklopcem. Vodu mijenjati svakih par dana.Možda i ne treba ovako često,ali moja mama tako radi.
Limuni ostaju mekane,elastične kore bez problema pola godine.
Ovako mi čuvamo domaći limun koji nam je bitan i zbog kore. Držimo ga u špajzi koja se naravno ne grije.
umotaj svaki limun u papir, onaj od papirnih ubrusa, i onda ih sve stavi u plasticnu vrecicui u frizider.
Ja stavim u staklenku koja ima svoj poklopac, poklopac zatvorim i ako je par komada držim u kuhini, ako je više onda na hladnom. Jako dugo se drže.
skuzila sam da nema sanse za cuvanje
em nemam velike staklenke
em nemam male tanjurice
em nemam frizider pristojne velicine
em nemam negrijanu prostoriju (necu ih u wc)
kaze mi mama da im naribam koru i zamrznem u plasticnoj posudi, a sok iscijedim i u boci stavim u frizider
naravno, ona je samo cula da zene rade, nije probala
na koji ribez da to ribam?
na onom malom sitnom sve ostane na njemu, mogu li na onom vecem?
boca - staklena?
koliko to onda moze stajati?
meni rekla dalmatinka koja ima neprskane limune
(pa dala meni par komada :D i ja isto napravila)
da ih samo opere i stavi u zamrzivač
i kad joj treba kora izvadi, nariba koliko joj treba i vrati i zamrzivač
i meni super, baš sam neki dan radila palačinke, tako smrznut se super riba
hm, kako da sad kazem da nemam ni zamrzivac![]()
tj imam ono nesto ni z od zamrzivaca zalijepljeno za vrh frizidera, velicine kutije od krumpiruse
j kad imam domaće limune kore čuvam tako da ih sitno naribam, stavim u malu staklenku i prelijem rakijom ili rumom, kad radim kolače izvadim jednu žličicu toga. Treba paziti da sve bude pod alkoholom inače zna pljesnjiviti ako ostane malo na stijenkama. Čuva se u frižideru.
Sok popijemo odmah, nema smisla čuvati ga, eventualno kao sirup s dosta šećera :/
ja ovako i naranču i limun... arancini su mi super i oduvijek ih jedemo... nije mi se dalo pisat pa evo link na coolinarku...
arancini
hebi ga mala onda![]()
a koliko tih limuna imaš?
podijeli po metodama
stavi 3 u zamrzivač, toliko će stati
nekoliko stavi u malu staklenku, a nekoliko pa materinom receptu
pa češ vidjeti što ti se čini najbolje
(ostatak daj meni)
kako sam ovo dobro izvela sa citiranjem. Htjela sam napisati da limun možeš čuvati kod mene
Ovo bi se moglo i guštat na nekoj ženskoj trač partiji.pomikaki prvotno napisa
Ne bi meni zaplišnjivilo, to nikako. Moraš mi donijeti malo toga...![]()
da, ali nije dobro ako nije u kolačima, nema šećeranenaa prvotno napisa
ali kad si me već sjetila, može se napraviti rakija s medom i limunima, a fino je i kad se u to doda kadulje. E to je već fino. Ali već dugo to nisam radila kad su mi cice u upotrebi.
Naribaj koricu limuna ( srednja velicina ribeza) , malo je prosusi na ubrusu (jedan dan), pomjesaj sa secerom , stavi u neku malu staklenku i u frizider s njom. Moze trajati cijelu godinu.
Sok iscjedim i zamrznem u kockice leda ili u case od jogurta ( ne napunim cijele).
napokon mogu nac topik
bilo ih je stotinjak
nesto sam podijelila na tri adrese, dosta smo iscijedili i popili (svaki dan desetak)
tri su u zamrzivacu, samo toliko ih je stalo
a od korica evo bas pravim arancine
tako sve mirise da sam ih pola pojela jos dok se kuhaju u seceru, nece nego koja trakica docekat susenje
korice narezem na tanke trakice i drzim ih u vodi (dodajem kako cijedimo limune)
onda sam sinoc to kuhala u zasecerenoj vodi i kad sam skuhala, uvaljala u secer (zubi ti se najeze od ovog)
sad se ta hrpica koja je prezivjela susi
pojela sam valjda 30 dkg kore prije nego je dosla do secera lol
Ja sam prvila tu ušećerenu koricu limuna pred Božić, ali je nakon kuhanja nisam uvaljala u šećer ( gdje god mogu izbjegnem šećerenje ), stavila sam na čisti masni papir i osušila. Bilo je super.