Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: 100 % čokoladna torta bez brašna

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno 100 % čokoladna torta bez brašna

    http://kodane.novatv.hr/arhiva/s3/emisija19.asp

    Ovo je link na originalan recept koji se totalno drugačije zove.
    Ovo je moj radni naziv te torte jer mi je baš to- 100% čokoladna torta bez brašna.
    Kako si ja ali baš sve u kuhinji pojednostavnjujem tako sam taj recept ustvari ogolila na osnovne sastojke. Možete vi dodati i svježe ubrano breskvino lišće sa nekog otoka, ali u nedostatku istog radila sam bez njega. Kada sam napravila tortu otkrila sam savršenstvo.
    Idealnu čokoladnu tortu koja ima nevjerojatni puni okus čokolade (naravno što kvalitetnija čokolada, to bolja torta) i u koju ne ide niti zrnce brašna.
    Vjerujem da postoje varijacije na tu tortu i ako je već netko stavio nešto takvo, ispričavam se.

    RECEPT:

    Tijesto iliti čokolada:
    -rastopiti 240 g tamne čokolade i dodati 50 g maslaca
    -istuči 8 bjelanjaka i u njih dodati 70 g šećera
    -istuči 4 žutanjka i u njih dodati 20 g šećera
    ...sve pomješati- u bjelanjke, dodati žutanjke i nježno dodati čokoladu
    smjesu staviti u kalup i peći 35 minuta.

    MOže li biti jednostavnije?
    To se može i samo napraviti i jesti, a kada se gore doda još fina jednostavna bavarska krema, mmmm

    Krema:
    -Zagrijati 250 ml mlijeka sa 50 g šećera i vanil-šećerom (ili štapićem)
    -istuči 4 žutanjka sa 50 g šećera
    Dodati u mlijeko i kuhati dok se ne zgusne
    -u to umješati 200 ml istučenog slatkog vrhnja i 2 listića želatine (otopljene u hladnoj vodi)

    Izliti kremu na ohlađeno tijesto i staviti u frižider.

    Ovu tortu sam radila nekoliko puta i znate kako uvijek torte ostane, e ove nikada nije ostalo.

  2. #2
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    WOW kako ovo dobro zvući! Obavezno provam

  3. #3
    gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,154

    Početno

    uh,proradio mi apetit.
    moram probat.
    kod ane više ne gledam jer je i jednostavne recepte počela komplicirat do boli, a nekad sam ju baš voljela gledat

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    71

    Početno

    Na kolko pečeš biskvit? Na 180?

  5. #5
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Ovo moram isprobati...

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    Citiraj gitulja prvotno napisa
    uh,proradio mi apetit.
    moram probat.
    kod ane više ne gledam jer je i jednostavne recepte počela komplicirat do boli, a nekad sam ju baš voljela gledat
    Ma zakomplicira svaki recept tako da izgubiš volju probati jer ti se čini uf, teško i komplicirano.
    Zato sam ja pojednostavila do bola i super je
    E da i pečem na 180 stupnjeva

  7. #7
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Citiraj gitulja prvotno napisa
    kod ane više ne gledam jer je i jednostavne recepte počela komplicirat do boli, a nekad sam ju baš voljela gledat
    Exactly! A nekidan mi smučila život sa sarmama od kelja punjenim iznutricama

  8. #8
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    ajme slinim kao pas

  9. #9
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    A kakvu aromu da breskvino lišće? Prosto mi zvuči ko zezancija da se to dodaje

  10. #10

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Citiraj SS prvotno napisa
    A kakvu aromu da breskvino lišće?
    Nikakvu. Ali zvuci dobro u naslovu.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    352

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    ajme slinim kao pas
    XX

    a pećnica mi je danas izvan funkcije, aaaaa ...

  12. #12

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno Re: 100 % čokoladna torta bez brašna


    Ovu tortu sam radila nekoliko puta i znate kako uvijek torte ostane,
    nažalost mi ne znamo za takve situacije

    nego,zanima me što bi se dogodilo kada bi se izostavila ta dva listića želatine?
    da li bi se razlitalo bez nje ili vrijedi probati?

  13. #13

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    kvikli, kvikli

    s čim da obložim kalup?
    papir?
    maslac?
    ulje i brašno?
    prezli?
    ana ništa ne govori

    aaaaa, čokolada mi je već na pari, ako netko zna puno bi mi pomogao

  14. #14

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    vjerojatno ti sad to ništa ne znači
    ali ja uvijek stavim papir u kalup
    iz čiste lijenosti
    a malo iz praktičnosti
    jer je kasnije lakše izvaditi

  15. #15

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    jesi stavila želatinu (bljak)?

  16. #16

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    Ja uvijek oblažem kalup za torte papirom za pečenje, pa sam tako i ovu.
    Što se tiče želatine, neka kažu iskusniji koja može biti zamjena, ali po ovome kako izgleda krema prije želatine i frižidera rekla bi da se mora staviti. Skroz je tekuća i nešto mora to zgusnuti.

  17. #17

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    P.s. i ja bi rado tu namirnicu izbjegla, pa ako netko zna šta staviti kao adekvatnu zamjenu želatini, bila bi zahvalna

  18. #18

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa
    jesi stavila želatinu (bljak)?
    jedna bi forumašica rekla "kravlja lešovina"

    nisam (još)
    jajokrema je u ledenoj vodi, a biskvit na prozoru
    dakle, čekam da se ohladi
    stavila papir, jeeee, ali samo zato jer sam i ja ljenjivica

    a što sam se nazafrkavala s kremom
    jednu sam bacila jer mi se žumanjak zgrudao, prenaglo zakipilo
    drugu je mm mućkao i ta obećava

    još mi je sad malkice nejasno to sa želatinom i šlagom
    ana piše da se pasira kroz sito
    dakle, jel normalno napravim šlag i onda što?
    otopim listiće kako piše na omotu i umrvim u šlag ili...?

    ajme, sramote, ništa ne znam

    p.s. možda bi mogli nešto s gustinom probati umjesto kravlje ...jelte
    ali ovo je čisto teoretski, nemam gustina

  19. #19
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    imga, obavezno javi kako je ispalo, ja sam mislila peći ovih dana (ako se udostojim pećnicu oprat prije), pa me zanima kako ti je ispalo, iako si me s ovim ukuhanim jajima već dobro obeshrabrila

  20. #20

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    hoću, sutra će biti velika degustacija pa javim dojmove
    ako ovo moje uopće bude za javnost

  21. #21
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    hoću, sutra će biti velika degustacija pa javim dojmove
    ako ovo moje uopće bude za javnost
    ajde one tetke ce sve pojest, samo im odnesi

  22. #22

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa

    a što sam se nazafrkavala s kremom
    jednu sam bacila jer mi se žumanjak zgrudao, prenaglo zakipilo
    drugu je mm mućkao i ta obećava
    Tu je samo stvar u tome da se kuha na laganoj vatri, ali to je kod svih krema sa jajima problem.

    Citiraj Imga prvotno napisa
    još mi je sad malkice nejasno to sa želatinom i šlagom
    ana piše da se pasira kroz sito
    dakle, jel normalno napravim šlag i onda što?
    otopim listiće kako piše na omotu i umrvim u šlag ili...?
    A zakaj čitaš njen komplicirani recept. Kakvo pasiranje kroz sito i zašto. Ako želiš komplicirati možeš, ali sasvim dobro ispadne ako u smjesu umješaš šlag i na kraju otopljenu želatinu i to je to. Onako kako piše na omotu želatine.

  23. #23
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    kad probate bez zelatine javite mi, nikako je ne volim :/

  24. #24

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj malena beba prvotno napisa
    Citiraj Imga prvotno napisa
    hoću, sutra će biti velika degustacija pa javim dojmove
    ako ovo moje uopće bude za javnost
    ajde one tetke ce sve pojest, samo im odnesi
    pa makar i žlicom iz kalupa

    veki, hvala na objašnjenjima i strpljenju

  25. #25

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    napokon sam "ubola " topik sa istomišljenicama :D

    nažalost,mislim da se nije još ništa izmislilo a da ima funkciju kao želatina
    tako da ćemo morati ili zaobilaziti ovaj recept ili jesti kao juhu

  26. #26
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    možete probati želatinu zamjeniti s algom agar agar

    pp, ne samo da si našla temu s istomišljenicima, nego je ova preporuka za agar agar Davorova

  27. #27
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    imga, no, bude kaj ?

  28. #28
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    degustacija u tijeku
    bez mene

  29. #29

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    s želatinom ili bez nje?

    a70v a di se kupuje ta alga?
    (je li ima ona kakve veze s mikrobiološkim nasađivanjem?)

  30. #30
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa
    (je li ima ona kakve veze s mikrobiološkim nasađivanjem?)
    ima 8)

  31. #31

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj zhabica prvotno napisa
    Citiraj princess puffy prvotno napisa
    (je li ima ona kakve veze s mikrobiološkim nasađivanjem?)
    ima 8)
    eto ti ga na

    now what?

  32. #32
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    u bio bio dućanima
    a mislim da se i neki kuzu koristi u te svrhe, ali nisam sigurna
    za agar agar jesam

  33. #33
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa

    eto ti ga na

    now what?
    pa nista, koristi se i etanol za dezinfekciju radnih povrsina pa to ljude ne priječi da piju vino

    mislim ne koristis isti agar agar za prehranu i za labos, mislim da se ne bi trebala brinut, to je samo tvar koja ima svojstvo bubrenja i ucvrscivanja i zbog tog svojstva se koristi u kremama za kolace, bombonima, mikrobioloskim podlogama ...

    u cem je problem?

  34. #34

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    problem je veeeeliki

    jer vidim mikrobiološke podloge i baje kako rastu na njima
    i onaj lipi miris oko njih

    (zhabica mi uništila topik s istomišljenicima,mogla sam i misliti da neće dugo trajati)

  35. #35
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno


    pp

  36. #36
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa
    problem je veeeeliki

    jer vidim mikrobiološke podloge i baje kako rastu na njima
    i onaj lipi miris oko njih

    (zhabica mi uništila topik s istomišljenicima,mogla sam i misliti da neće dugo trajati)


    ajme meni, sorry, profesionalna deformacija, kad netko pita ja imam poriv educirat

    nego ne brigaj, ne smrdi ti agar agar, to smrdi bujon oliti kravlja ovaj ... jel'te

    a sad bjeziiiiiiiim dok me niste kuhacom dohvatile

  37. #37

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    degustacija u tijeku
    bez mene
    vidi nje što se mršti!
    a pozvana bila
    evo sad tebi jedan smn

    elem, prijavak
    jednoglasno je odlučeno da je torta jako fina
    ali uzevši u obzir omanji slom živaca kod pripreme kreme i njeno rapidno mlohavljenje unatoč frižideru, ja bi osobno svima preporučila da kao kremu naprave ganache ili nešto slično
    čokoladno, naravno
    uz sve, još ćete elegantno izmjeći kravlje nusprodukte i mikrobiološke podloge (zhabs )
    ali biskvit je prefin! :D

    evo i slika: Torta na plastičnom tanjuru

  38. #38
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    probali, nismo zadovoljni, ne pravimo više!

  39. #39
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj ivica_k prvotno napisa
    probali, nismo zadovoljni, ne pravimo više!
    Što vam se nije svidjelo?

  40. #40
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    omanji slom živaca kod pripreme kreme
    okus i izgled torte nisu me se dojmili toliko da bih taj doživljaj htjela ponoviti

  41. #41
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    napravila sve po receptu i ispala bajno! tako lagana i sočna. i nestala odmah nakon ručka!

  42. #42
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    imga, izgleda !

  43. #43

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    ja bi osobno svima preporučila da kao kremu naprave ganache ili nešto slično
    čokoladno, naravno
    uz sve, još ćete elegantno izmjeći kravlje nusprodukte i mikrobiološke podloge (zhabs )
    ali biskvit je prefin! :D
    BIskvit i je ono s čime sam ja bila oduševljena :D :D
    A krema stvarno može biti bilo koja, po izboru

  44. #44
    sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    2,248

    Početno

    Napravila sam je neki dan i ispalo je jako fino! ja sam izostavila kremu i pojela je s tucenim vrhnjem. Izgledala je kao neki cokoladni mousse.
    Sljedeca stavka je kako ugurati visnje u nju! :D

  45. #45

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    MOže li se ovo premazati nutellom?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •