http://kodane.novatv.hr/arhiva/s3/emisija19.asp
Ovo je link na originalan recept koji se totalno drugačije zove.
Ovo je moj radni naziv te torte jer mi je baš to- 100% čokoladna torta bez brašna.
Kako si ja ali baš sve u kuhinji pojednostavnjujem tako sam taj recept ustvari ogolila na osnovne sastojke. Možete vi dodati i svježe ubrano breskvino lišće sa nekog otoka, ali u nedostatku istog radila sam bez njega. Kada sam napravila tortu otkrila sam savršenstvo.
Idealnu čokoladnu tortu koja ima nevjerojatni puni okus čokolade (naravno što kvalitetnija čokolada, to bolja torta) i u koju ne ide niti zrnce brašna.
Vjerujem da postoje varijacije na tu tortu i ako je već netko stavio nešto takvo, ispričavam se.
RECEPT:
Tijesto iliti čokolada:
-rastopiti 240 g tamne čokolade i dodati 50 g maslaca
-istuči 8 bjelanjaka i u njih dodati 70 g šećera
-istuči 4 žutanjka i u njih dodati 20 g šećera
...sve pomješati- u bjelanjke, dodati žutanjke i nježno dodati čokoladu
smjesu staviti u kalup i peći 35 minuta.
MOže li biti jednostavnije?
To se može i samo napraviti i jesti, a kada se gore doda još fina jednostavna bavarska krema, mmmm
Krema:
-Zagrijati 250 ml mlijeka sa 50 g šećera i vanil-šećerom (ili štapićem)
-istuči 4 žutanjka sa 50 g šećera
Dodati u mlijeko i kuhati dok se ne zgusne
-u to umješati 200 ml istučenog slatkog vrhnja i 2 listića želatine (otopljene u hladnoj vodi)
Izliti kremu na ohlađeno tijesto i staviti u frižider.
Ovu tortu sam radila nekoliko puta i znate kako uvijek torte ostane, e ove nikada nije ostalo.