-
Povećani limfni čvorovi
Poštovanje drage Rode.
Ovdje sam nova i već se javljam s problemom. Danas sam sa svojom dvogodišnjom curicom odjurila k pedijatrici jer sam joj sasvim slučajno, kad je sjedila na tuti i onako se okretala, primjetila limfni čvor kako joj strši na lijevoj strani vrata. Pedica kaže da i nije velik, veličine graha (meni se u strahu činio puno veći). Pri pregledu uha rekla je da su bubnjići malo crveni, također je i grlo bilo takvo i dobila sam uputu da pratim stanje i po potrebi (ako naraste temperatura) dođem po antibiotike, da se čvorić pojavio zbog infekta i da bi trebao splasnuti za nekih 7 dana.
Molim Vas, ima li tko kakvo iskustvo s tim? Navodno da tim čvorićima kod male djece treba dugo vremena da se povuku...
Očekivala sam da ćemo ići na vađenje krvi, možda pretjerujem?
-
dobro ti je pedica rekla.
moj ima jako puno tih čvorića jer je non-stop u nekom infektu.
samo nemoj dirati, jer se dirati ne smiju.
-
To sa čvorićima je uobičajeno kod malih klinaca. I zbilja treba dugo da se povuku... taman pomislim - konačno, a ono se pojavi slijedeći jer je princeza ponovo zašmrcala, ili dobila osip ili...
Uglavnom, nema mjesta panici.
-
moja djevojčica je s 20 mjeseci (u 4. mj. prošle godine) dobila vodene kozice i nakon par dana sam slučajno napipala 3 kvržice na stražnjoj strani glavice (iznad vrata, s lijeve i desne strane uha). digla sam paniku i odjurila s njom doktorici. rekla je da su to limfni čvorići i da su izbili zbog kozica, i da će se povući, no trebat će im neko vrijeme. ipak nas je poslala na vađenje krvi...
povukli su se tek nedavno... trebalo im je čak 8 mjeseci, no, hvala Bogu, nema ih više...
-
Hvala vam drage mame, stvarno je lakše kad se čuju i druga iskustva. Pratila budem stanje, ali mislim da budem mirnija kad provjerimo i krvnu sliku.
-
moj brat je sad već prošao 20-tu, ali još uvijek mu limfni iskoče na svaku prehladu, zubobolju...na sve....
odkada je bio skroz mali, uvijek mu je tako...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma