Results 1 to 10 of 10

Thread: tofu

  1. #1
    lunahor's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    3,514

    Default tofu

    imam tofu iz dm, nedimljeni i ne znam sto bi s njim.
    najradije bi ga umijesala u neku juhu ali ne znam dal ce se rastopiti ? najlakse na taj nacin ubacujem zdravu hranu , kao npr zobene pahuljice, prosene, jecmene i sl. i sve miksam u guste juhe s malo vrhnja.
    pa sam mislila i tofu ali ne znam dal ce jako okus promijeniti, dal ce se rastopiti .
    ili npr u neki saft , umak za tjesteninu ??
    ili ako se moze pohat a mrvicama ? dajte koji recept , savjet kud ga ubaciti a da se ne skuzi.

  2. #2
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Neće se rastopiti u juhi. Možeš ga pohati u mrvicama. Možeš ga marinirati prije toga jer je inače dosta bezukusan. Marinirati ga možeš sa soja sosom, ako ga imaš, a možeš i sa limunovim sokom. Možeš ga pohati normalno, samo u mrvicama, ili ga možeš samo ispeći na tavi. Možeš ga narezati na kockice, marinirati, popržiti na tavi, pa ubaciti u nekakav umak.

  3. #3
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Mozes ga narezati na stapice, marinirati u soya sosu i protisnutom cesnjaku, uvaljati u sezam i poprziti na ulju.

  4. #4
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Bas sam danas takav dodala u razne grahorice s kukuruzom, na samom pocetku, dok se jos dinstao luk i cesnjak. Narezala sam ga na sitne kockice. Malo se raspao, napio sokova od paradajza i graha.. sve u svemu, bilo je super.

  5. #5
    lunahor's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    3,514

    Default

    samo da kazem da sam ga probala , umjesala ga nareckanog na kockice u saft od vrhnja pa preko tjesta, prefin je . thx cure , sigurno cu probat i vase recepte :D
    nisam ga marinirala ni nista, i bas mi je takav odlican, kao mozarella :D

  6. #6

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Velika Gorica
    Posts
    485

    Default

    Ja ga volim staviti u wok. Na malo ulja prodinstam povrće, kratko, toliko da bude hrskavo i onda dodam kockice tofua. Milina.

  7. #7
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Quote Originally Posted by lunahor
    samo da kazem da sam ga probala , umjesala ga nareckanog na kockice u saft od vrhnja pa preko tjesta, prefin je . thx cure , sigurno cu probat i vase recepte :D
    nisam ga marinirala ni nista, i bas mi je takav odlican, kao mozarella :D
    Pa ako ti je takav odličan, to je najbolji način konzumiranja.

    Ove fore sa mariniranjem i kuhanjem su zato što tofu većini ljudi baš i nije fin u 'običnom' stanju

    Inače se može i kuhati - nareže se na šnite i kratho prokuha, ali to recimo čak niti MM koji je otvoren za razna prehrambena iskustva nije mogao probaviti

  8. #8
    LoveLight's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    215

    Default

    Moze i u miso juhu. Ako nisi probala, preporucujem miso juhu, jako je zdrava (fermentirane zitarice ili soja, ili kombinacija oba), mogla bi ti se cak i svidjeti

    Tofu u wok sa povrcem - mljaaac!

    Meni je dimljeni tofu odlican takav kakav je, mariniram samo obicni jer bas i nema neki okus.

  9. #9
    lunahor's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    3,514

    Default

    jos sam ga probala ubaciti u guste juhe od povrca koje miksam, odlicno isto , a i namaz je super na kruh.

  10. #10

    Join Date
    May 2007
    Posts
    2,588

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Ove fore sa mariniranjem i kuhanjem su zato što tofu većini ljudi baš i nije fin u 'običnom' stanju

    Inače se može i kuhati - nareže se na šnite i kratho prokuha, ali to recimo čak niti MM koji je otvoren za razna prehrambena iskustva nije mogao probaviti
    Meni ne da nije fini, nego mi je nekaj najodvratnije kaj sam probala u životu. Ne znam da li svi imaju isti okus, jer sam probala dva različita, i čudno mi je kad negdje pročitam da je bezokusan. Mislila sam da je problem baš u tom tofuu, ali jedan sam probala u restoranu a drugi sam kupila u konzervi i bacila u smeće. Je li moguće da su oba bila pokvarena jer ne znam da li su imali gori miris ili okus?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •