Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: tofu

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno tofu

imam tofu iz dm, nedimljeni i ne znam sto bi s njim.
    najradije bi ga umijesala u neku juhu ali ne znam dal ce se rastopiti ? najlakse na taj nacin ubacujem zdravu hranu , kao npr zobene pahuljice, prosene, jecmene i sl. i sve miksam u guste juhe s malo vrhnja.
    pa sam mislila i tofu ali ne znam dal ce jako okus promijeniti, dal ce se rastopiti .
    ili npr u neki saft , umak za tjesteninu ??
    ili ako se moze pohat a mrvicama ? dajte koji recept , savjet kud ga ubaciti a da se ne skuzi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neće se rastopiti u juhi. Možeš ga pohati u mrvicama. Možeš ga marinirati prije toga jer je inače dosta bezukusan. Marinirati ga možeš sa soja sosom, ako ga imaš, a možeš i sa limunovim sokom. Možeš ga pohati normalno, samo u mrvicama, ili ga možeš samo ispeći na tavi. Možeš ga narezati na kockice, marinirati, popržiti na tavi, pa ubaciti u nekakav umak.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mozes ga narezati na stapice, marinirati u soya sosu i protisnutom cesnjaku, uvaljati u sezam i poprziti na ulju.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bas sam danas takav dodala u razne grahorice s kukuruzom, na samom pocetku, dok se jos dinstao luk i cesnjak. Narezala sam ga na sitne kockice. Malo se raspao, napio sokova od paradajza i graha.. sve u svemu, bilo je super.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da kazem da sam ga probala , umjesala ga nareckanog na kockice u saft od vrhnja pa preko tjesta, prefin je . thx cure , sigurno cu probat i vase recepte :D
    nisam ga marinirala ni nista, i bas mi je takav odlican, kao mozarella :D

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ga volim staviti u wok. Na malo ulja prodinstam povrće, kratko, toliko da bude hrskavo i onda dodam kockice tofua. Milina.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    samo da kazem da sam ga probala , umjesala ga nareckanog na kockice u saft od vrhnja pa preko tjesta, prefin je . thx cure , sigurno cu probat i vase recepte :D
    nisam ga marinirala ni nista, i bas mi je takav odlican, kao mozarella :D
    Pa ako ti je takav odličan, to je najbolji način konzumiranja.

Ove fore sa mariniranjem i kuhanjem su zato što tofu većini ljudi baš i nije fin u 'običnom' stanju

Inače se može i kuhati - nareže se na šnite i kratho prokuha, ali to recimo čak niti MM koji je otvoren za razna prehrambena iskustva nije mogao probaviti

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Moze i u miso juhu. Ako nisi probala, preporucujem miso juhu, jako je zdrava (fermentirane zitarice ili soja, ili kombinacija oba), mogla bi ti se cak i svidjeti

Tofu u wok sa povrcem - mljaaac!

Meni je dimljeni tofu odlican takav kakav je, mariniram samo obicni jer bas i nema neki okus.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos sam ga probala ubaciti u guste juhe od povrca koje miksam, odlicno isto , a i namaz je super na kruh.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ove fore sa mariniranjem i kuhanjem su zato što tofu većini ljudi baš i nije fin u 'običnom' stanju

Inače se može i kuhati - nareže se na šnite i kratho prokuha, ali to recimo čak niti MM koji je otvoren za razna prehrambena iskustva nije mogao probaviti
    Meni ne da nije fini, nego mi je nekaj najodvratnije kaj sam probala u životu. Ne znam da li svi imaju isti okus, jer sam probala dva različita, i čudno mi je kad negdje pročitam da je bezokusan. Mislila sam da je problem baš u tom tofuu, ali jedan sam probala u restoranu a drugi sam kupila u konzervi i bacila u smeće. Je li moguće da su oba bila pokvarena jer ne znam da li su imali gori miris ili okus?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •