Smije - ne smije?
Kuhano - pečeno?
Možeš i jedne i druge - koje joj je lakše konzumirati zbog konzistencije.
Ako misliš da joj je kuhano presuho, dodaj malo mlijeka.
Evo, prijavljujem da smo probali kesten-pire i mala gurmanica je bila i više nego zadovoljna. :smajlić koji se oblizuje:
Baš htjedoh pitat od kad se smiju i kakvi? Danas je užicala jedno dva kuhana.
Malo mi već ide na živce što mi svi viču daj joj malo ovog, malo onog, pa ima 15 mj, može jesti sve... i onda joj guraju u usta, a mi još puno toga nismo probali. Prije sam ih se nekak rješavala, nema još godinu, još je mala, a sad mi sve teže objašnjavati da ona to još ne jede npr. čokoladu, kolače... začinjena i pečena jela kao odrasli...
Sanja, jesi sama radila pire... i kako? Ja inače nisam to nikad radila ni nitko od mojih pa ne znam. Jel se to očiste kuhani kesteni ili ima nešto jednostavnije? Mislim, to mi se čini puno posla ak treba sve ogulit. Mi znali kupovat u dućanu, znam da ima i Vincek...
Nisam sama radila, bili smo u slastičarni. Dala sam joj uglavnom kestene (bili su kuhani pa propasirani) i jako, jako malo šlaga. Zapravo, šlag joj nije ni bio zanimljiv.
Mi smo kupili malo, pa ćemo ih peći kod kuće. Vidjet ću hoće li joj se to svidjeti - ako ne, vraćamo se kuhanima.
Aha, skuhaju se, očiste i propasiraju u onoj mašinici koja od kestena radi rezance.Originally Posted by mina
Sorry, nisam uspjela bolje opisati, ali nadam se da kužiš o čemu se radi.
Ja ne bih dala Fioni smrznutu varijantu, ali ovi iz slastičarnice mi se čine skroz ok, jer ne vidiim što bi moglo biti drugačije nego kod kuće.
Moglo bi biti drugačije nego kod kuće jedino to što oni vjerojatno dodaju rum i šećer (pretpostavljam).Originally Posted by Sanja
Ako kod kuće skuhaš kestene, propasiraš i pomiješaš s malo mlijeka, biti će ziher ok![]()
(Tan, inače, baš i nije nešto šmekao kestene prošle sezone, a ove godine me svaki dan žica pečene kod stričeka kod kojeg smo prije toga svaki dan kupovali kuruzu... kaj da velim - bankrotirat ću na kestenima)
Aha, ruma je bilo u šlagu, zato joj i nisam davala, ali u kestenima, barem mi se čini, nije bilo ni jednog ni drugog. :?Originally Posted by MalaSirena
Ljubni mi malog kestenoljupca! :pusa:
Originally Posted by Sanja
Hmm... kak su stavili rum u šlag, nije mi jasno? Obično ide u kestene...
U biti, nema veze, glavno da je ljepotici bilo fino (baš me zanima kak bi ja izbjegla njemu dati šlag - neki dan si je skoro zdjelu s ostacima šlaga nataknuo na glavu da je bolje poliže)
Znaš da to ni meni nije bilo jasno, pa sam svoju nedomujicu podijelila s mm-om (on je papao nešto drugo). Ali u šlagu je definitivno bilo ruma, dok u kestenima nije.Originally Posted by MalaSirena
Hahaha, koja scena! Ma, Fiona još nikad nije jela šlag, pa joj je valjda jedna novost (kesteni) bila dovoljna.Originally Posted by MalaSirena
Na smrznutom bi trebalo provjeriti sastav; šećer sigrno sadrži (naime, sladak je), a moguće je i da sadrži rum. Slastičarski sigurno sadrži šećer, vrlo vjerojatno rum, a urbane legende kažu i da je slastičarski kesten pire u stvari pire od graha - ali ako su vam dječica probala grah nema problema![]()
i mi probali .. 23 mjeseca - stvoren novi pečenokestenoljubac
ostalo još 0 bodova..uskoro ćemo i kuhane valjda
Edita ih ne voli. Probala je kuhane i odmah napustila.
Ali zato kuhani kukuruz obozavaaaaaaaa. Sta ih je pojela u Bosni, a bilo je vala i sracke![]()
a kad se smiju ponuditi kesteni?
jel' i oni spadaju u alergene?
moja mala je stara 14 mjeseci,
MM i ja jako volimo kestene bilo kuhane bilo pecene pa me zanima mogu li i njoj ponuditi
Pečeni kesteni su izvrsni kada se skuhaju uz integralnu rižu (oljušteni naravno)
E ovo ne kužim: prvo ih pečeš pa onda još i kuhaš :?Originally Posted by mara
Ja i za kolače kestene prvo ispečem (ne dokraja, lakše se gule) i onda očišćene skuham u mlijeku...Originally Posted by enela
a jel' mogu ja ponuditi kestene svom djetetu
dakle rijec je o curici od 14 mjeseci
i da li i kesteni spadaju u alergene
da se ponovim
ja danas, ponukana ovom temom, kupila kestene, pecene, i dala djetetu. on je malo toga popapao, i ubrzo se jako ukakao,makar nije bilo velikog razloga, vec je taj dan dva puta kakao. jel to moze bit od kestena? :?
inace imamo skoro 15 mjeseci
Mi smo probali pecene jos prosle godine i bila je odusevljena!
Jedemo samo pecene jerbo se meni to neda kuhati, cistiti..pasirati..bla..bla..
Peceni su nam zbilja![]()
pa ne trebas ih cistiti ni pasirati kuhane, ja ih jedem tako da ih skuham, i onda uzmem svaki i stisnem sa zubima i to pojedem. tako cu napraviti i za doriana, tj. necu ih stisnuti sa zubima nego s rukom ili necim drugim. s obzirom na to koliko ce on toga pojesti, bit ce sasvim dovoljno![]()