-
korisne stvarčice za dati u vrtić
Pritom ne mislim na maramice, papire i sl. potrepštine, već na stvarčice koje bi im u grupi mogle biti zanimljive, korisne.
Naime, teta nam je rekla (zamolila) ako možemo donijeti nešto za kuhinjicu, boravak i sl., zatim iskorištene ambalaže od kojih oni mogu nešto raditi itd. Medjutim, meni uopće ne pada napamet što bi to bilo a svakako ne bih htjela vrtić zatrpati smećem koje ničem ne služi.
Što dakle može koristiti i što vi donosite, ako donosite? hvala na idejama!
-
Mi smo znali nositi kutijice od lijekova, kutijice od keksa, to im je sve super došlo za njihov "dućan" i "ljekarnu".
-
Prazne role od toaletnog papira i kuhinjskih ubrusa, u velikim količinama.
-
Mi operemo dobro PVC bočice od kozmetike, šampona i sl.
-
čašice od jogurta, pudinga...
male staklenke
tuljce od wc papira, papirnatih ubrusa, alu folije
kutijice i bočice od lijekova
vuna, ostaci tkanina
kutije od kućanskih aparata
neispravni mali kuć. aparati
ja odnesem (nisam dugo
), ali očekujem da bace ono što ne trebaju.
-
sigurno nećeš zatrpati vrtić smećem jer ono što će im smetati će tete baciti!
evo gore su cure napisale što su donijele, to sam uglavnom donijela i ja
svaki put kad bi donijela novi sendung dala bi teti da si prebere, ostalo sam odmah na licu mjesta bacila u smeće
napomenuto nam je da NE nosimo ambalažu od mlijeka, jogurta, vrhnja i jaja
Posljednje uređivanje od Boxica : 26.09.2012. at 13:35
-
Osoblje foruma
ja sam nosila i neke igracke koje joj vise nisu bile napete, drustvene igre, puzzle, stare torbice...oni tamo imaju kutice: kutak za doktora, frizera, kuhinju i sve sto moze u taj kutak od ambalaze, drveta ili plastike (bestek npr. tanjurici, zdjelice...) sve je to dobrodoslo.
i papiri.
nosili smo tone papira, od MM s posla, baka, dida, sve sto je bilo za baciti, a imalo je jednu praznu stranicu.
bojice, siljila, skare, mapu...
-
Vuna, restli od šivanja, gumbi i konci, špaga, spužve, jedan tata je nosio ostatke od obrade drva...
Kancelarijski materijal, šmir papiri, veliki formati papira, kartonske kutije svih dimenzija (uz prethodni dogovor).
Ostalo: sad je jesen... Dok su moja djeca bila u vrtiću, znali smo odnijeti košaru naših jabuka, breskvi, šljiva.
Netko je donio božićno drvce u teglu pa su ga imali za Božić i poslije posadili u dvorištu.
-
Osoblje foruma
dani kruha: ispekla pogacu, prutice, pogacice, nosili razne sjemenke
prema godisnjem dobu: jesen, plodovi jeseni, ljeto, razne skoljke, proljece, sadnice, zima, ukrasi...
gumbice, perlice, sljokice...
najlakse je, zapravo, pitati tetu, jer imaju program i znaju sta im je aktualno.
-
Mi nosimo staru odjecu, kape, sesire, cipele, materijal od strganih kisobrana.
Češere, žireve, sad u jesen kestene, tikvice, grozde, kukuruz,...
Uglavnom vise nista ne bacamo, sve nisimo u vrtic.
E. i tjesto, brasno, sol, griz, rizu, grah,...
Posljednje uređivanje od ani4 : 26.09.2012. at 14:07
-
Sjećam se iz svojih vrtićkih dana praznih lakova za kosu i tatinog praznog Pino silvestre afteršejva
-
kaze nasa teta: "sve sto je vama smece, nama je korisno"
uglavnom, nemoj se brinut, one ce baciti sto im ne treba.
e da, kod nas se redovito skupljaju cepovi od boca.
-
Brašno za slano tijesto (u vrtiću su to odgajateljice radile same, za školu sam mlađem sinu morala ja doma napraviti jer učiteljici nije padalo na pamet da se s tim bakće)
Prehrambene boje ili arome za farbanje tijesta
Češeri, žirevi, kesteni i drugi šumski plodovi
Glinamol, plastelin, čačkalice, slamčice
grah, kukuruz, žito i slično zrnje
stara odjeća i obuća (za preoblačenje)
autić guralica (to smo dali u jaslice)
tegle+zemlja u vreći i sjeme ili sadnice
uzorci povrća
Odnijeli smo u vrtić čak i jedno staro računalo (komplet konfiguracija s monitorom), s tim da smo ga prije odnijeli u servis na čišćenje i reinstaliranje, da im ne uvaljujemo razno smeće na hd. U paketu su bile i dvije originalne Sunčice koje su naša djeca prerasla.
-
Naši će sada imati eko kutak,što donijeti,osim pl.boca?
-
-
Ja sam nedavno odnesla keramičke šalice i male staklene i plastične čaše iz rasparenih setova i one koje više ne koristimo, pa vidim da su u njihovoj kuhinjici i da se kavica svakodnevno pije :D
-
Moja curka treba u vrtić donjeti sve što mislimo da je potrebno za napravit životinjske nastambe
Meni osim kutije,granja i grančica lišća,kore drveta ništa ne pada na pamet!
Molim još malo ideja!
-
-
pluto, špaga, drveni obluci,
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma